0
EROPUIT Uncategorized

Leuke vakantietip onze familievakantie in het Hof Van Saksen in Drenthe

Kobe en Frauke zijn gekleed in Lily Balou
Mama draagt een zelfgemaakte Sunny Pants met stof van Liesellove
Precies een week geleden zaten wij nog op onze kleine hemel op aarde en door de megadrukke eerste school-en werkweek zou een mens al bijna vergeten om erover te bloggen! Maar dat ben ik niet lieve lezers, want onze jaarlijkse zomervakantie in Hof Van Saksen deze keer, was kort maar zo fantastisch (misschien wel één van de beste ooit) dat ik dit maar al te graag wil delen met jullie.
Sinds we kleine kinders hebben, heeft Nederland en dan vooral Landal Green Parks, ons hart gestolen. Je hebt hier altijd alles wat je moet hebben op vakantie: rust, natuur en ruimte! Als het weer dan nog een beetje mee zit, is het helemaal te gek! Meer moet je toch niet hebben met kleine kids?
Tot we Hof Van Saksen ontdekten, noem het gerust het neusje van de zalm van alle andere Landal-parken. Een geweldig park is nog zacht uitgedrukt! Wie ons tijdens onze vakantie volgde op Instagram, weet dat we hier meteen opnieuw een vakantie zouden boeken! De huisjes (boerderijen) zijn prachtig ingericht, de service is er super (bij aankomst waren onze bedden mooi opgemaakt en lagen er cadeautjes voor Kobe en Frauke en een pakketje Drentse streekproducten voor mama en papa!) en alles wat je moet hebben, is aanwezig! Ja, er was zelfs bijna overal gratis Wifi in de huisjes en in het park. Televisie op onze kamer was ook eens leuk op vakantie. ‘s Morgens bleven we lekker lang in bed liggen terwijl de kids nog even tv keken. Dit was puur vakantie!
Aan faciliteiten op het park geen gebrek, een midweek is eigenlijk veel te kort om alles uit te testen. Een mooi en vooral kindvriendelijk zwembad met een 107m lange wildwaterbaan (dit vond Kobe het einde!), een Spa en wellness, megaveel restaurants, shops, een supermarkt waar veel lekkers wordt verkocht, fietsverhuur, bowlingbanen én een geweldig indoor speelparadijs. Wat we ook echt heel leuk vonden waren de educatieve kinderacademies. Toen ik een zaal vol naaimachines, stoffen en knopen zag, werd ik helemaal gek! Als Kobe en Frauke wat groter zijn, kunnen ze zeker deelnemen aan de Modeacademie hier. Nu vond onze kleine man het heerlijk om samen met papa een fiets in elkaar te knutselen in de Moov academie.
Een absoluut hoogtepunt voor Kobe en Frauke tijdens deze vakantie was het live optreden van Het Zandkasteel aan Zee in Hof Van Saksen. We genieten nog na van Kobe zijn glunderende oogjes. Frauke was wat overweldigd door Koning Koos & co.
Ook buiten was er genoeg te doen. We huurden een fiets dus we konden makkelijk overal naartoe met de fiets. Een mooie speeltuin op het strand en een uitgestrekt meer, waar we bootje vaarden en met de voetjes in het water spetterden.
Zie je zijn lachend gezichtje? Eerlijk? Wij hebben intens genoten van dit kleine stukje hemel op aarde! Kobe en Frauke waren echt triestig toen we naar huis moesten en ook wij zijn na een drukke eerste school-en werkweek met onze gedachten in het Hof Van Saksen! Een mega-aanrader, ik kan het niet anders verwoorden. Je moet het gewoon zelf eens beleefd hebben om het te geloven!
Nog enkele leuke dingen die je volgens ons zeker moet doen met kids in de buurt van het park in Drenthe:
Extra tips:
Hier vind je zeker nog meer leuke uittips voor kinderen in de buurt.
Tip! Vlaanderen Vakantieland maakte een fijne reportage over Drenthe met kinderen.

Alle info over Hof Van Saksen vinden jullie hier.

Ondertussen denken wij hier al aan een volgende vakantie. Ben zeer benieuwd waar jullie op vakantie zijn geweest en of jullie nog leuke tips hebben? Laat ze gerust achter in een reactie hieronder. Eeuwige dankbaarheid!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Fenna Achternaam
  september 6, 2014 at 7:26 am

  Dank voor de tips! Wij togen deze zomer naar CenterParcs Hochsauerland. In de omgeving van Winterberg is ook in de zomer veel te doen voor kleine kinderen. Vooral de Panoramabrug, waar de kinderen onderlangs mogen klimmen en het zomerrodelen waren geweldig. En ook hier een giga zwembad met leuke glijbanen erbij. Ik heb mij mijn bikini versleten daar 😉

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  september 6, 2014 at 11:34 am

  Leuk om te lezen dat jullie het super leuk hebben gehad op vakantie.Nu nog even nagenieten!

 • Reply
  Marjolein VL
  september 6, 2014 at 6:01 pm

  Oh dat zag er geweldig uit! Moet ik onthouden!

 • Reply
  Angellekes Design
  september 6, 2014 at 7:33 pm

  Dank je voor de tips en zo te zien hadden jullie een fijne reis

 • Reply
  Petra
  september 7, 2014 at 9:10 am

  Grappig…. Ik ken jullie niet (via Twitter @hofvansaksen hier terecht gekomen), maar wij hebben exact dezelfde ervaring als jullie! Vorig jaar waren wij een midweek op Hof van Saksen en dit jaar anderhalve week. Wat een GEWELDIG park; het mooiste, leukste, schoonste en meest luxe park waar we ooit zijn geweest. Leuk dat jullie er ook zo’n fijne vakantie hebben gehad!

 • Reply
  bobbyminouch
  september 7, 2014 at 5:35 pm

  Het zag er super uit! Wij zijn deze zomer met onze kindjes naar het zuiden van Frankrijk gegaan. Het was de eerste keer dat we met ons 5 op vakantie gingen (buiten zee-bezoekjes gerekend). Het doet gewoon naar meer snakken…

 • Reply
  Sheena
  januari 26, 2015 at 8:56 am

  wij staan op het punt om ook een vakantie in hof van saksen te boeken, maar stoort het niet dat het daar allemaal geschakelde huisjes zijn? Ik heb een beetje schrik met twee jonge kinderen dat wij nogal voor overlast gaan zorgen voor de buren (en omgekeerd) 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.