0
Uncategorized Zelfgemaakt

Kom naar ons naaicafé (of lees hoe je er zelf een kunt opstarten)

Een eigen naaicafé oprichten. Het was tot enkele maanden geleden één van mijn grootste dromen. Tot ik bij Femma begon te werken, ik zat duidelijk bij de bron, a dream came true!

Sinds ik moeder ben, ben ik verzot op naaien! Spijtig genoeg ontbreekt mij de tijd om veel thuis te naaien. Ik merk als je het samen met andere toffe madammen doet, dat het nog beter gaat. Je leert iets bij, je maakt nieuwe vriendinnen en je gaat vaak met iets afgewerkt naar huis. Driewerf hoera!
Ik maakte mij lid van de Femma-groep in Breendonk. Als inwijkeling was het geen slecht idee om op deze manier mensen te leren kennen in dit kleine maar gezellige dorpje. Samen met onze onthaalmoeder die ondertussen mijn vaste naaivriendin geworden is, de groepsbegeleidster en de dames van Femma Breendonk, gingen we aan de slag en geven we binnen 2 weken het startschot voor ons eerste naaicafé!

Waar? Zaal ‘t Centrum Breendonk (daar waar de Leuke Mamamarkt doorgaat)
Wanneer? Donderdag 25 september van 19u tot 22u (daarna elke laatste donderdag van de maand)
Meenemen? Je eigen naaimachine en naaigerief en een naaiprojectje

Wij zorgen voor een overlockmachine van Guys Naaicentrum, een strijkplank en strijkijzer, ervaren naaisters die je bijstaan met raad en draad en zorgen voor een feestelijke opening met roze cava en lekkere hapjes!

Iedereen is welkom! Ben je uit de buurt en wil je eindelijk eens een rokje afwerken? Of ben je een beginner en wil je wat hulp van ervaren naaisters? Of wil je binnenkort samen met ons eens een leuke workshop volgen! Kom zeker af!

Alle info vind je op de website of op onze Facebookpagina.

Met deze tips kan je zelf een Femma-naaicafé oprichten:

1. Start een naaicafé niet alleen, maar richt een groepje van een vijftal mensen op die je helpen met de organisatie. Waar gaan jullie dit organiseren? Wie doet wat? Met bijna 800 groepen is er zeker een Femma-groep in je buurt waar je terecht kan voor hulp.
2. Zoek een geschikte locatie want voor een naaicafé heb je wel wat ruimte nodig én voldoende stopcontacten voor alle naaimachines.
3. Beslis wanneer je dit wilt organiseren. Een of meerdere keren per maand? In de week of in het weekend?
4. Een succesvol naaicafe heeft ervaren naaisters nodig! Zorg dus dat je genoeg deelnemers hebt die kunnen naaien om de minder ervaren naaisters bij te kunnen staan.
5. Overtuig je deelnemers om lid te worden van Femma, hierdoor zijn ze verzekerd en wordt de aangeboden dienstverlening gegarandeerd. Bovendien biedt je lidmaatschap bij Femma heel wat voordelen: je krijgt het fantastische magazine (:-)) en je krijgt heel wat korting in naai-en stoffenwinkels!
6. Tijdens het naaicafé zelf kan je eens andere workshops laten doorgaan voor geïnteresseerden, terwijl anderen rustig aan hun projectje verder werken.
7. Zorg voor goede communicatie en maak je naaisalon bekend in de buurt door flyers te verspreiden, aankondigingen op de website of op Facebook te plaatsen, contact op te nemen met de plaatselijke pers, een eigen Facebookpagina of blog te starten…
8. Evalueer met je startgroepje op tijd en stond de werking van jullie naaicafé, de slaagkans zal hierdoor alleen maar vergroten!

Tip: Hier kan je het ‘Patroon voor het opstarten van een Femma-naaisalon’ opvragen om je op weg te helpen.

Binnenkort lezen jullie hier uiteraard het verslag van onze eerste bijeenkomst! Ben benieuwd!
Hebben jullie zelf nog vraagjes? Vraag ze gerust in een reactie…

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.