0
Uncategorized

Over het geheim van Sinterklaas & zo…

‘Ik ben hier keikeihard aan het genieten want waarschijnlijk is dit de allerlaatste magische Sinterklaasavond met 3 believers ever’ schreef ik onder mijn foto op Instagram die ik afgelopen donderdagavond postte.

Oh Sinterklaas, wat vind ik dit een heeeeeeeeerlijke periode. Een maand lang keihard meegenieten en ‘believen’, Sinterklaasliedjes zingen, pepernoten bakken, speelgoedfolders uitknippen…en ja hoor, ook gebruik kunnen maken van Spiekpietjes, Sinterklaas en Zwarte Piet om je kinderen zo flink mogelijk te laten zijn. Tot 5 december 2019 had ik 3 echte ‘believers’ in huis….dacht ik…

Eens een believer, altijd een believer
Of hij kon heel goed meespelen? Of hij wist nog niet heel goed hoe de vork nu echt aan de steel zat?
Maar zowel het scboentje, de brieven, de wortels en het pintje stonden klaar en het Sinterklaasfeest kon niet meer stuk.
‘s Morgens in de vroegte kon de verwondering niet stuk, want Sinterklaas was weer heel gul geweest dit jaar en mijn 3 kapoenen waren dolgelukkig, van ongeloof was helemaal geen sprake.

Tot mijn 9-jarige vrijdagavond heel dicht bij mij in de zetel kroop en zich afvroeg hoe die cadeautjes hier eigenlijk echt komen? Hij had het één en ander opgevangen op school en hij kwam het toch even checken. “Mama, ik weet wel dat de Sint niet meer leeft, maar hoe kan dat dan?” “Denk eens heel goed na, lieve schat, hoe komt het bijvoorbeeld dat jullie zoveel moois krijgen en arme kindjes niet zo veel?” Hij lachtte. “Ik snap het echt niet hoor mama hoe het dan komt.” Het werd even stil… en ik voelde dat ik nu maar moest stoppen met liegen en dat hij klaar was voor de waarheid. Hij bleef gelukkig lachen toen ik hem het grote geheim verklapte. We spraken af dat hij nu een ‘weter’ was van het grote geheim en dat hij dit niet mocht verklappen aan zijn broertje en zusje. En dat we volgend jaar tussen 6 november en 6 december gewoon weer allemaal keihard geloven.

En weten jullie wat? De echte believers blijven believers, we blijven gewoon keihard geloven in het ‘goede’ die het Sinterklaasfeest met zich meebrengt. Ik moet mijn eerste zinnetje dus herschrijven. Het was niet de laatste Sinterklaasavond met 3 believers in huis…want de magie, die blijft gewoon bestaan, tot altijd!

Benieuwd welk moois Sinterklaas dit jaar bracht? Misschien kan je nog wat extra inspiratie opdoen voor je kerstcadeautjes binnenkort.
Ik probeer hier altijd wat rekening te houden met de 4 -cadeautjes regel:

1 thing they want
1 thing they need
1 thing they wear
1 thing they read

Oftewel, vertaald naar het Nederlands wordt dat:

1 ding dat ze willen
1 ding dat ze nodig hebben
1 ding dat ze dragen
1 ding om te lezen

En zo kwam ik tot volgende cadeautjes:

– Een doos Kapla is altijd een goed idee
– Leuke grote taartplateau en koekjesvormpjes
– Leuke pyjama’s voor elk kind van Fresk
– Een koptelefoon voor Kobe en Frauke
– Een elektrische tandenborstel van Oral B van Frozen en Star Wars
– De GVR en De Coolste Records

-Een Nerf-geweer van Fornite
-Het spelletje Jungle Speed

-Ecologische bouwblokken van Bio-Buddy, gemaakt van bio-plastic
-Reuzegrote kleurposter van OMY
-Hilarische set dierenmagneten

En heel veel pepernoten, chocolade en mandarijntjes…

Danku Sinterklaasje! Tot volgend jaar!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.