0
KINDERKOST Uncategorized

Aardbeienfeest : 3 x overheerlijke recepten met verse aardbeien

Al van kindsbeen af ben ik dol op verse aardbeien. Wat enkele jaren geleden begon als een experiment met 3 aardbeienplantjes, groeide ondertussen uit tot een heerlijk aardbeienfeest in onze tuin. Een mens kan nooit genoeg verse zelfgeteelde aardbeien hebben, nietwaar? En omdat wij altijd en overal op zoek zijn naar dingen die de wereld leuker maken, probeerde wij allerlei receptjes uit met onze aardbeienschatjes.

IMG_0372
IMG_0371

Wie ons volgt op Instagram, heeft zeker al gezien dat wij verslaafd zijn aan onze aardbeien. Wat wij zoal deden met onze verse aardbeien, verklap ik jullie hier:

1. Aardbeiensmoothies met munt en komkommer
aardbeiensmoothie
Inspiratie voor dit recept haalde ik uit het kookboek Hemsley & Hemsley, maar deed er nog een beetje mijn eigen ding mee. Met ongeveer 500gr aardbeien, 200ml kokosmelk, halve komkommer, 250ml verse sinaasappelsap, paar verse muntblaadjes en nog enkele hele aardbeien om te garneren, maak je de lekkerste smoothie ooit in de blender!

2. De gemakkelijkste verse aardbeientaart ooit
IMG_0368
Dit heb je nodig voor de taart:

 • 1 vel bladerdeeg (of kruimeldeeg) (wij kochten de onze bij AVEVE)
 • gedroogde erwten, gedroogde bonen of een vel boterpapier en grof zout
 • aardbeien! (ah ja :-))

Voor de banketbakkersroom:

 • 600 ml kokende, volle melk met een vanillestokje
 • 5 eigelen
 • 100 gram witte suiker
 • 50 gram maiszetmeel

Verwarm je oven voor op 180°. Leg een vel bladerdeeg (of kruimeldeeg) in een taartvorm en druk goed aan en snijd de randjes die over de vorm hangen af. Leg er een vel boterpapier over en vul met grof zout. Bak ongeveer 10 minuten in de oven. Breng melk aan de kook met een vanillestokje in een pot van meer dan 1 liter. Neem een grote kom, doe er de eigelen en de suiker bij en klop met een elektrische mixer met kloppers op volle snelheid luchtig en wit. Meng er dan met een handgarde het maiszetmeel door. Giet er dan zeer langzaam – onder voortdurend hevig roeren met de handgarde – de kokende melk aan toe. Giet alles terug in de warme soeppot, breng terug aan de kook en laat even (een minuutje) goed doorkoken: opnieuw onder voortdurend roeren! Als je de pudding dik genoeg vindt, draai je het vuur uit. Laat nu zowel de taartbodem als de banketbakkersroom afkoelen alvorens verder te werken. Smeer de koude banketbakkersroom uit over de taartbodem tot de taart gevuld is. Leg er dan stukjes aardbeien bovenop! Zet nog even in de frigo en geniet daarna van het eindresultaat! Mmmmm!

3. Aardbeienconfituur in minder dan één uur
IMG_0366 IMG_0365
Aardbeienconfituur maken is poepsimpel. Was je fruit en doe het in stukjes en je bent al halfweg. Snij 1 kg rijpe aardbeien in stukjes. Meng ze met 1 kg geleisuiker. Breng aan de kook en laat 3 à 4 min. pruttelen. Zodra het schuim op de confituur verdwijnt, is hij klaar. Vul glazen bokalen tot de rand en sluit onmiddellijk af! Met een kartelschaar snij je een vierkantje uit een restje stof, een elastiekje er rond en je hebt de mooiste pot aardbeienconfituur ooit!

Heb je nog aardbeien over? Vries ze in, misschien kan je ze later nog gebruiken voor smoothies. Of geniet gewoon tussendoor van verse dessertjes of vieruurtjes met rood fruit, zoals wij afgelopen week nog deden met watermeloen erbij.

En jullie, wat maken jullie zoals met aardbeien? Ben benieuwd!
Happy weekend!
IMG_0367
IMG_0370
IMG_0369

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Tas Francine
  juni 20, 2015 at 1:24 pm

  Mmmm, zo’n aardbeientaart gaat er hier ook wel in, ga je recept es proberen en dan wat slagroom erbij, heerlijk

 • Reply
  katrien
  juni 21, 2015 at 8:47 am

  Zo een stukje taary en een smoothie zie ik do wel zitten 😉

 • Reply
  Liezeke
  juni 24, 2015 at 11:28 am

  Hoi Lobke,

  Mag ik nu eens een misschien domme vraag stellen.

  Ik heb net je receptje van je aardbeienconfituur gelezen…
  Je schrijft: doe de aardbeiconfituur onmiddellijk in potten en doe ook onmiddellijk dicht?
  Moet dat echt niet afgekoeld worden? Gaan de potjes niet barsten/ploffen door de warmte van de confituur (of ben ik mss een bange scheiter ;-)… –> kan best zijn.)

  groetjes,
  een aardbeifan!
  Liesbeth

 • Reply
  Sharon
  februari 23, 2016 at 11:44 am

  Wat ik elke dag van de zomer eet,
  In de zomer vind je de beste lekkerste aardbeien.
  Groot,mooi,sterk,rood…
  Ik koop altijd de yoghurt van alpro natural in grote potten.
  Aardbeien wassen en in stukjes snijden een kwak alpro erop wat door elkaar mengen.
  Simpel, vlug klaar en zooooooo lekker.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.