0
Uncategorized

Receptje: frangipanetaart met peren

Soms zijn er van die regenachtige dagen waarop het enige leuke dat je kan doen, samen een lekkere taart bakken is, om ze daarna keihard samen op te eten. Dat uw keuken daarvan ondersteboven staat en uw kinderen daarna vol taart hangen, moet ge u voor één keer NIET aantrekken. Gisteren was dus zo’n dag.

Op vraag van velen geef ik jullie graag het receptje:

Wat heb je nodig?
1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
bakpapier (zit meestal bij het bladerdeeg)
gewichtjes (bijvoorbeeld gedroogde bonen)
500ml water en 500gr suiker voor de siroop (eventueel aangevuld met kruidnagels en jeneverbessen)
3 peren (ik had er maar 2 dus dat lukt ook perfect, maar dan heb je taart met minder peren)
200gr zachte boter
200gr poedersuiker
200gr amandelpoeder
200gr bloem
3 eieren
1 vanillestokje en eventueel cognac

Zo ga je te werk
1. Verwarm de oven voor op 190° en leg het bladerdeeg eerst in de taartvorm zonder bakpapier. Vouw de restjes mooi naar binnen zodat je een krokant laagje krijgt. Leg het vel bakpapier op het bladerdeeg en leg er de gewichtjes op. Zet dit 20min in de voorverwarmde oven.

2. Laat het water en de suiker koken en voeg eventueel de jeneverbessen en de kruidnagels toe (ik heb dat zelf niet gedaan omdat ik niet zo zot ben van kruidnagels, even lekker zonder dus!)

3. Schil de peren en snij ze in twee, haal het klokhuis eruit met zo’n speciale lepel, maar als je dat niet hebt, lukt het evengoed zonder die speciale lepel. Leg de peren in de siroop en laat koken tot ze gaar zijn.

4. Meng de boter met de poedersuiker en amandelpoeder met de bloem en de eieren. Voeg hier ook de zaadjes van het vanillestokje aan toe en eventueel cognac.

5. Haal het bladerdeeg uit de oven en verwijder het bakpapier met de gewichtjes. Vul het met de frangipannevulling en leg de peren erop met de uitgesneden kant naar boven. Doe de taart nog eens 25 minuten in de oven. Laat daarna even afkoelen en serveer lauw! Mmmmmmmmmmm….

Onze woensdag was dus compleet. Een aanrader is het…
Inspiratie haalde ik uit De keuken van Sofie, een boek waar ik al ongelooflijk veel uit gekookt heb sinds we dat hier in huis hebben!

You Might Also Like...

3 Comments

  • Reply
    mANdarien
    juni 5, 2014 at 7:49 pm

    Bedankt voor het recept ! Lijkt me leuk om eens uit te proberen in de ‘bloktijd’ voor de studentjes 😉

  • Reply
    GeNi & Just C!
    juni 5, 2014 at 8:08 pm

    Een gelijkaardig recept: chocolade smelten en over het bladerdeeg gieten voor het frangipanedeeg erop gaat. Gewoon een dun laagje, maar een heerlijke verrassing als je de taart eet!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.