0
Uncategorized

Draagdoekliefde

In mijn boek schreef ik een checklist van wat je allemaal nodig hebt voor je baby. Als je de reclameboodschappen volgt, dan moet je met je baby binnenkort in een kasteel gaan wonen om al die babyspullen te stockeren, maar geloof mij, met een kleine basislijst babyspulletjes kom je zeker toe!

Een must-have vind ik een draagdoek! Ik heb mijn twee kindjes gedragen direct na de geboorte in Tricot-slen. Door een draagdoek te gebruiken, geef je je kindje hetzelfde gevoel als in de buik. Het is er lekker warm en je kindje ligt in een natuurlijk gebogen houding. Hij/zij ligt er ook dicht tegen je borst en kan dus regelmatig melk drinken indien je nog borstvoeding geeft. Wanneer je twee kindjes hebt, is de draagdoek nog superder dan super! Terwijl je je ene kindje draagt in de draagdoek, heb je je beide handen nog vrij om voor je andere kindje te zorgen of het met een buggy te vervoeren.

Tricot-slen

Op weekend in de Ardennen vorige maand gebruikten we een Babybjorn draagzak, maar was dat even een tegenvaller. Ons Frauke zat daar totaal niet op haar gemak in. Na de goeie raad die ik kreeg van haar en na het lezen van dit artikel (ergonomische draagzak versus Babybjorn), zat er enkele weken geleden de Gyrasol Mysol in mijn brievenbus!

Gyrasol Mysol

Ondertussen hebben Frauke en ik al heel wat geoefend met deze draagzak en ze mag dan misschien al 17 maanden zijn en zo’n 11kg wegen, ons peutermeisje heeft het behoorlijk naar haar zin zo dicht bij mij.
Zo gingen we vandaag op stap en ze viel zelfs in slaap! Ik nam haar zo ook mee naar een babyborrel en je kan niet geloven wat een gerief dit is! Je kan gerust praatjes maken, iets drinken en taartjes eten, terwijl je kindje veilig en geboren bij jou zit. Voor mij is deze babydrager een verademing! Met die Babybjorn had ik superveel last in mijn schouders en mijn rug na een lange wandeling in de Ardennen, bijna onmogelijk zelfs! Ons Frauke zit met gespreide beentje direct in de juiste houding. Zo lang het kan (zelfs tot 20kg!), ga ik gebruik maken van deze draagzak en nee ik ben geen geitenwollen sok :-). Ik zou het aan iedereen aanraden!

Nog voordelen van de Mysol?
– je kan hem gebruiken vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd: heel lang geniet van dus!
– hij is voorzien van een ingebouwd slaapkapje, handig als je kindje in slaapt valt
– hij is gemaakt in samenwerking met draagconsulenten
– hij bevat geen harde onderdelen, dus geen klips, knoopjes of gespjes en hij ziet er nog mooi uit ook!

Mysol, Frauke en ik = dikke vriendjes!

Surf zeker eens naar Slingomama, de specialist op het gebied van ergonomische en veilig babydragen. Getest en goedgekeurd!

Tip: Op doekentheek vind je alle nuttige info over draagdoeken en draagzakken. Op Facebook is er ook nog een leuke groep Draagpraat waar je terecht kan met al je vragen.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Mamadammeke
  december 15, 2013 at 10:06 pm

  Superleuk om je draagervaringen te lezen 🙂
  Ik ben ook een draagfan! En inmiddels gepromoveerd tot gecertificeerd draagconsulente 😉 (www.wijdragenje.be) met veel teveel doeken in voorraad en nog een deel in bestelling ;).
  Nog veel draagplezier!

  • Reply
   Mamadammeke
   december 15, 2013 at 10:06 pm

   En de Babybjorn is idd een héél slecht affaire. Ik heb er eentje cadeau gekregen om te gebruiken tijdens mijn consulten, om aan te tonen hoe slecht zo’n ding wel niet is 😉

 • Reply
  Sophia
  december 15, 2013 at 10:15 pm

  Wij gebruiken de manduca. Ook een goei geriefke!

 • Reply
  Sophia
  december 15, 2013 at 10:16 pm

  Wij gebruiken de manduca. Ook een goei geriefke!

 • Reply
  Liesellove
  december 15, 2013 at 10:22 pm

  Hier ook de manduca maar een ding staat vast, dragen is zalig 🙂

 • Reply
  Marie-Jo
  december 16, 2013 at 8:51 am

  Hmm. ik heb ook twee “slens” maar als ik Elyn er nu nog in prop en even mee rondloop heb ik rugspierpijn voor zot. Terwijl zij het wel geweldig vindt natuurlijk. Ze weegt zo n 10 kg

 • Reply
  Anonymous
  december 16, 2013 at 7:24 pm

  Ik draag ons derde kindje voorlopig nog in de buik.
  En kijk er alvast naar uit om vanaf de lente weer ‘draagmoeder’ te zijn. Tricot Slen, Mei tai, buidelsling, geweven draagdoek, Ergo Carier,… ze liggen voorlopig te wachten in de kast.
  Ik wens jullie veel draagplezier samen!

 • Reply
  Evita Coulier
  januari 6, 2014 at 4:24 pm

  Bij onze 1e hadden we een ergobaby, bij de 2e een manduca en voor onze 3e maakte ik een sweetpod baby carrier.
  Van alledrie heel tevreden

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.