0
Uncategorized

En toen werd je 23 maanden…

Lieve Frauke,

Foto: www.deklikmobiel.be – fotoshoot Het Leuke Vakantieboek

Al bijna twee jaar schrijf ik trouw mijn maandelijkse brief aan jou. Ja! Volgende maand word jij twee jaar, mannekes ik kan dat niet geloven! Dat ik ondertussen zelfs al bijna 4 jaar aan het moederen ben, een mens zou dat vergeten in alle drukte.
Precies twee jaar geleden deze tijd was ik nog 37 weken zwanger, hoorde ik je hartje enkel kloppen via de monitor en had ik nog geen flauw benul van wat voor een schoon meisje ik op de wereld zou zetten.

Maar kijk, met je mooie rosse krulletjes en je aanstekelijke lach, ik zou jou, mijn prachtige dochter, voor geen geld van de wereld meer kunnen missen! Hartverwarmend is het! Mommy is trots op jou hoor, heb ik je dat al verteld? Ja, maar niet genoeg waarschijnlijk.

Dit is wat ik jou zeker moet vertellen over afgelopen maand (ik hoop echt dat je dit later allemaal zelf zult lezen!):

* je tetter staat geen seconde stil, je brabbeltaaltje is er serieus op vooruit gegaan, zonder het te tellen, denk ik dat je al minstens 20 woordjes kan zeggen: van baby, tauto, trei(n), moek(e), mutti, popje, pap, boke, slapen, spelen, broek, kousen…tot alle naampjes van je vriendjes bij je onthaalmoeke (wel nog in brabbelvorm maar al licht verstaanbaar!)

* boekjes lezen is je favoriete bezigheid, van jou vrolijke liedjes te zien meezingen en grappige danspasjes te zien doen, worden we alleen maar happier hier in huis

* je kan ondertussen zelf je tandjes poetsen. Ook je handjes en gezichtje wassen, begint vlot te gaan. Als je maar kan spelen met water, dat is het liefste wat je doet

* je bent een echte veelvraat. Kom je eten Frauke? Dat moet ik jou geen twee keer vragen, voor ik het weet zit je al zelf op je stoel te kruipen om zo snel mogelijk alles naar binnen te spelen dat je voorgeschoteld krijgt, van wie zou je dat nu hebben?

* als ik zeg dat je moet gaan slapen, neem je spontaan je beer en kan je al zelf op de trap lopen (onder begeleiding wel te verstaan)

* doe-alsof speelgoed vind je het allerleukste: keukentjes, popjes, winkeltjes, auto…

* je kan ongelooflijk veel rommel maken, maar je kan het ook heel goed opruimen met ons opruimliedje

* je bent gelukkig nog altijd smoorverliefd op je mama en je papa en ik hoop dat dit nog heel lang zo doorgaat, want ik genieten even veel van jouw knuffeltjes lieve schat!

* je broer is je dikste vriend maar soms ook je grootste vijand en dat zal hij geweten hebben wanneer je zijn haren uit trekt

* soms is het dus ook kommer en kwel met jou: neeeeeeeee kan je heel goed zeggen, tranen met tuiten huilen, driftbuien, kwaad worden…het staat allemaal in jouw woordenboek, gelukkig is het meestal snel over (hebben wij chance!)

* gelukkig ben je het grootste deel van de tijd een blij kindje met een superaanstekelijke lach, jij lieve Frauke verdient volgende maand het allerleukste tweede verjaardagsfeestje ooit! (Mama is al druk in de weer om er iets moois van te maken ;-))

Jij in ons gezinnetje = PURE LOVE!
xx
Je mommy
always on the move for you!

PS: je kan nog tot morgen meedoen met de give-away om het boekenpakket Love Mama + Het Leuke Mamaboek te winnen

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Mumendemiekes
  juni 3, 2014 at 7:28 pm

  hier ook een frauke die me zo gelukkig maakt … wordt er vrijdag 6 en kan tetteren, eten en schaterlachen als geen ander… heerlijk toch die frauke’s

 • Reply
  Liesellove
  juni 3, 2014 at 8:11 pm

  tijd gaat snel he… 😉 geniet er van 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.