0
Uncategorized

Leuke app: Alex de Astronaut

Vandaag bracht ik voor een reportage voor Femma een bezoekje aan Jusbox, een bedrijf waar bijna iedereen 4/5de werkt. En heel toevallig was ik getuige van de release van hun schitterende kinderboek ‘Alex de Astronaut’. Niet zomaar een kinderboek, neen want de hoofdpersonages worden als het ware in 3D op de pagina’s getoverd. Ongelooflijk hé! Ik werd spontaan blij toen Tina mij dit liet zien. Dit moest en zou onze Kobe ook zien!

Hij was dus heel blij toen ik deze avond thuiskwam met een nieuw boek.
Ik downloadde meteen de app  en begon voor te lezen. 
De pagina’s met het Alex-icoontje scan je en zo konden we tijdens het lezen van het boek verstoppertje spelen met Alex, zingen en dansen met Karel de Cavia en op de foto gaan met de personages uit het boek.
Onze Kobe was meteen dolenthousiast! Hij geloofde echt dat de personages uit het boekje kwamen en begon meteen in zijn kamer te zoeken. Echt geweldig om te zien.
Wat ik persoonlijk nog fijner vind, is dat World of Waw hiervoor de handen in elkaar sloeg met de Opvoedingswinkel, wat meteen een extra dimensie aan het boekje geeft. Je leert in het boek samen problemen oplossen, gevoelens (h)erkennen en samenwerken. Echt top om dit zo aan te pakken!
Echt Tina, spijtig dat mijn leuke mamaboek al een tijdje geleden verschenen is. Anders had deze app zeker een plaatsje gekregen in het hoofdstuk ONLINE MAMA bij de Leuke Apps voor kinderen!
Alle info over Alex De Astronaut vind je hier: http://alex-astro.com of word fan op hun Facebookpagina.
Het boekje is hier verkrijgbaar

You Might Also Like...

4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.