0
Uncategorized

Getest en goedgekeurd: Kobe mag een Philips softbal Mike weggeven

Toen wij (Kobe en ik) een tijdje terug gevraagd werden door Philips om zo’n hip Softpal-kindernachtlampje te testen, zei ik meteen ja! Het was telepathie, want op het moment dat de immer sympathieke Philips-dame Elke mij contacteerde, hadden we problemen om Kobe rustig te laten inslapen.

Avondritueeltjes doen we al van baby af aan met hem: eerst beneden de pyjama aan, nog een papflesje, tandjes poetsen, beertje mee en nog een verhaaltje voorlezen in zijn bedje net voor het slapengaan. Snaveltjes en oogjes dicht, slaap lekker. Hier moet ik wel eerlijk bij vertellen dat hij altijd al een moeilijke slaper is geweest. Sinds we weten dat hij moet geopereerd worden aan zijn amandelen en neuspoliepen volgende week (!), kregen we al een verklaring voor zijn onrustig gedrag ‘s nachts. We leven dus op hoop!

Maar sinds kort haalde Kobe alle zijn trucks boven om langer op te blijven: buikpijn, nog eens plassen, nog eens drinken, ik ben bang, de deur moet open blijven…om gek van te worden. Ik had al eens zo’n goedkoop Led-nachtlampje gekocht, maar dat was na één week al plat. Geen succes dus. Tot we Mike van Monsters Inc. vorige week verwelkomden op zijn nachtkastje. Ik ben normaal niet zo’n grote Disney-fan, maar ik moet eerlijk toegeven dat Mike er echt wel cool uitziet. En dat vond Kobe ook. Sinds Mike in zijn kamer aanwezig is, mag de deur toe en is hij niet meer bang. Hij neemt dit lampje zelfs mee in zijn bed en als hij schudt gaat het lampje vanzelf weer aan. Ik ga altijd zelf nog eens kijken net voor ik ga slapen en dan ligt hij hard te snurken met zijn Mike in zijn handje.

Ik kreeg van Philps nog meer slaaptips om kindjes veilig naar dromenland te brengen:
– Laat je kind de held spelen in zijn eigen (monster)verhaal
– Vermijd woorden als ‘bang’ en ‘nachtmerrie’
– Zorg ervoor dat de slaapkamer een leuke, opgeruimde plek is
– Bouw bedrituelen in zoals een verhaaltje vertellen of samen de tanden poetsen en neem hier je tijd voor

Op Facebook kan je hier nog enkele tips lezen na het #notsoscary spreekuurtje.

Zondag komen Tom en Britt van Woonblog trouwens langs om foto’s te trekken van zijn kamertje dus zijn kamer heeft er nog nooit zo opgeruimd uitgezien. En met de rituelen zijn we ook goed bezig.

Zijn jullie jaloers op zo’n hip lichtgevend vriendje? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag er eentje weggeven van Philips.

Wat moeten jullie hiervoor doen?
Mij volgen via Facebook en/of Bloglovin’ en gewoon antwoorden op de vraag: “Wat zijn jullie slaapritueeltjes?”
Deelnemen kan tot zondagavond, daarna maak ik de winnaar bekend via mijn Facebookpagina die Kobe met zijn onschuldige kinderhand zal trekken! Succes!

xxx
Lobke & Kobe

PS: Vergeet niet mee te doen met de monsterlijk leuke tekenwedstrijd. Plaats je mooiste monstertekening online op de Philips Facebookpagina. De leukste tekeningen maken kan op mooie prijzen, waaronder een complete Disney-kamer in monster-, prinsessen-, of Cars-stijl of ook een Disney Softpal-lampje indien je er hier geen gewonnen hebt!

PS2: Op haar blog kan je momenteel ook een softpal-kindernachtlampje winnen, dubbele kans om te winnen dus :-).

You Might Also Like...

21 Comments

 • Reply
  MamaSophie
  april 11, 2014 at 1:40 pm

  2 kids in bed leggen, vraagt wat rituelen: maar het eindigt meestal (altijd) dat we naast de kindjes in slaap vallen 😉

 • Reply
  hilde@home
  april 11, 2014 at 1:48 pm

  leuk kobe te zien met mike ;-). Wij mogen hier ook een mike uittesten, dus laat de kans om er eentje te winnen aan iemand anders. Ben benieuwd volgende week of wij bij de komst van mike het licht in de gang eindelijk zullen mogen uitdoen ;-).
  Veel plezier met de woonblogfoto’s zondag! x

 • Reply
  Majella Vandeputte
  april 11, 2014 at 2:32 pm

  Ik ben blij dat je zoontje straalt samen met zijn lampje!
  Wij doen pyjama aan, tanden poetsen en daarna mogen de kids iets kiezen: verhaal vertellen, zelf iets vertellen over de dag of… kus aan broer/zus en dan oogjes toe!

 • Reply
  lielebeesje
  april 11, 2014 at 2:36 pm

  Ons avondritueel lijkt veel op dat van jullie, alleen mag ik bij Thias niet weg zonder een liedje te zingen: “Slaap, Thiasje, slaap …” “Nee, mama: Slaap, BABY’TJe, slaap!”) en bij Lene moet ik zeggen: “Ik hou van jou tot aan de zon en de maan en de zon en de maan en de zon en de maan en terug, de hele week, ook in de herfst, de winter, de lente en de zomer, voor altijd, maal honderd miljoen, maal twee, en nog eens!” En dat wordt alsmaar langer. 😉

 • Reply
  Petite Bout de Chou
  april 11, 2014 at 2:36 pm

  Volger ben ik al, zowel op facebook als hier op de blog. En ik doe maar wat graag mee met deze give-away want ook hier een moeilijke slaper sinds de geboorte.
  Ons bedritueel is het volgende: slaapkleertjes aan, flesje drinken bij mama op bed, samen een verhaaltje lezen, dikke knuffel met een slaapliedje, in bedje leggen met een zoen en slapen.
  Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost maar nu weet onze petite bout de chou dat dat het moment is om te slapen. Ze doet dan ook meteen haar oogjes dicht en slaapt. Nu alleen nog de hele nacht rustig doorslapen 🙂
  Veel sterkte met de ‘slaaptraining’!

 • Reply
  Sarah van Draagzolder
  april 11, 2014 at 4:39 pm

  Slaaprituelen…daarvan hebben we hier een hele hoop 😀 3 kindjes met elk een eigen gebruiksaanwijzing: ook voor het slapengaan. Een verhaaltje van papa over de rondreizende prinses die allerlei spannende eilanden bezoekt voor de kleinste, Middelman gaat eerst even een filmpje kijken voor hij zelf een boekje “voorleest” samen met mij en onze grote kerel die speelt ondertussen, een leest dan nog helemaal zelf enkele pagina’s in zijn leesboekjes voor MIJ voor, voordat ik hem dan stilletjes boven in bed stop bij zn kleine broer… een goed gevulde avond: dus mijn slaapritueel volgt daar snel op… ploffen in de zetel, nog even facebook afschuimen, even werken, NOG wat hangen en dan…ZZZzzzzzzzzzzzz

 • Reply
  Lies
  april 11, 2014 at 5:01 pm

  Hier lopen de kinderen om te snelst naar boven. Bij wie het eerst is, kom ik het eerst langs met een nachtzoen.

 • Reply
  Unknown
  april 11, 2014 at 5:03 pm

  onze slaapritueel is ….
  dagdagelijks een verhaaltje lezen uit het jaarboek van de kabouters 365 korte verhaaltje niet te lang of tekort maar net om met een goed gevoel te kunnen slapen .

 • Reply
  alice
  april 11, 2014 at 6:12 pm

  Elke dag hetzelfde boek lezen van wie loopt daar met grote stappen wie heeft daar zo’n boze snoet. Ik zal het je maar verklappen het is boskabouter Sproet…….

 • Reply
  Nele Kussener
  april 11, 2014 at 6:18 pm

  Tutje in, naar boven toe, want ons Warreke is moe.
  Nu nog eerst in bad, dan hebben de dat ook gehad!
  Tandjes poetsen, dat moet ook,
  een verhaaltje lezen voor mijn klein spook,
  dikke zoen van mama, en dan kan het wel,
  dodo, Warre, tot morgen, en SLAAPWEL! 🙂

 • Reply
  Anonymous
  april 11, 2014 at 7:04 pm

  Hier is het ritueel: pyjama, melk drinken, nog even knuffelen met papa op de zetel… En dan, ga ik hem zoeken… Verstopt onder een dekentje met papa (iedere dag op nieuw) heb ik niet veel zoekwerk maar hij schatert het uit als ik hem gevonden heb…
  Dan naar boven, bedje in, alle tutjes en knuffels goed leggen… Dan nog een dikke zoen en het deurtje gaat pas toe nadat ik zeg: slaapwel, ik zie je graag en de fantastische woorden ‘ik zie jou ook graag mama!’
  Zalig moment met mijn 3-jarige kapoen!

 • Reply
  mama saartje
  april 11, 2014 at 7:16 pm

  wij hebben een vast stramien: pyjama aan, melk drinken, en om 18u50 kijken we naar vriendschapsverhalen van winnie the pooh op disney junior. Die sluiten af met een liedje: na een drukke dag zegt pooh, oh drommels ik ben moe, en dan gaan we net als Pooh graag naar ons bedje toe, … En als we dan eens op een ander tijdstip, of op vakantie gaan slapen, zingen we samen dat liedje. Het overloopt ook de stappen: pyjama aan? tanden gepoets, knuffels ingestopt, dikke kus? En dan gaan de kindjes slapen. Hier vind je het liedje: http://www.youtube.com/watch?v=uw9LDx7XGMo

 • Reply
  Mme Cerise
  april 12, 2014 at 8:42 am

  Na de tandjes poetsen kruipen we nog eens allemaal samen dicht bij elkaar in de zetel onder ons warm dekentje en kijken we meestal nog naar Rox ( mijn 3 piraatjes vinden dat super) daarna allemaal naar boven, nog een verhaaltje en ze kruipen alle 3 in hun bedje, na de nodige knuffels, kusjes, love you,slaapwel, dors bien ( ja ook in het Frans ),t’aime mon n’amour,… Vallen mijn 3 piraatjes lekker in slaap 🙂

 • Reply
  Mamadammeke
  april 12, 2014 at 8:45 am

  We “kijken” samen het nieuws en het weerbericht, terwijl we haar wat helpen puzzelen. Dan haalt ze haar slaapzak (soms halen wij hem, want pruttelt ze wat tegen), pampertje aan, slaapzak aan, tandjes poetsen en beddeke in :).

 • Reply
  Sofie
  april 12, 2014 at 12:08 pm

  Warm badje, lekker insmeren met body lotion, pyjama aan, gezellig flesje melk drinken op schoot, knuffeltjes en tuutjes nemen, nachtzoentje en “slaap-el” zeggen.

 • Reply
  Anonymous
  april 13, 2014 at 4:56 am

  Na het flesje-pamper-tandjes-ritueel:
  Naar de “auto’s” gaan kijken op de posters in de slaapkamer van Grote Broer, 27 kusjes, drie slaapliedjes door je moeder gekrijst aanhoren, da-da zeggen tegen de beren, nog een kusje, nog een kruisje, nog een Mama-houdt-heel-veel-van-Noèl-dat-weet-je-toch-wel, deken goedsteken, kusje, nog eens deken goedsteken, muziekbeer aan, nog een kusje gooien (hoe klef!), traphekje toe, nog wat naroepen over het prinsje van mama vanop de trap, babyfoon aan… rust!

 • Reply
  fievertelt
  april 13, 2014 at 6:01 am

  een verhaalta, zonder verhaal is gaan slapen een straf. En het licht op de trap dat moet aanblijven dus misschien helpt een kleine een mike nog wel beetje extra om de donker weg te jagen

 • Reply
  Lies bet
  april 13, 2014 at 6:56 pm

  Ik volg je op facebook én bloglovin. Ons avondritueel is heel simpel. Mijn dochtertje van anderhalf krijgt eerst haar pyjama en slaapzak aan, ze drinkt haar flesje melk, we gaan naar boven waar we haar tanden poetsen en haar in bed leggen en dan krijgt ze nog een kusje van mama en papa en dan slaapt ze meestal direct in. Een droom! Hopelijk blijft het zo.

 • Reply
  liesellotty
  april 13, 2014 at 8:32 pm

  Pyjama, plopje kijken met melkje, dansen met plopje, alle kussens en personen uit de zetel duwen en dansen met plopje, Plop en bumba laten vliegen naar boven, tandjespoetsen, verhaaltje lezen, ogog zeggen tegen een plots dove mama en slapen!

 • Reply
  Seija Metime
  april 14, 2014 at 6:34 am

  Kersenpitje in microgolf, tanden poetsen, even op toilet, met warme kersenpit naar boven en zodra de jongste uk in haar bed logt begint ze vragen te stellen die steevast beginnen met mama, waarom……

  • Reply
   Seija Metime
   april 14, 2014 at 6:35 am

   Mama, waarom bestaat school?
   Mama, waarom bestaat er een trap?
   Mama, waarom moet ik kunnen lezen?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.