0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY: Een tweede leven voor het babymatrasje

Sinds Frauke een groot bed heeft, lag er hier nog een babymatrasje te wachten op een tweede leven. Ik zag bij Julie en Griet al prachtexemplaren passeren, maar besloot om het mezelf gemakkelijker te maken.

IMG_0234
Ik naaide op een uurtje tijd een simpel en snel matrasovertrekje, eenvoudig los te maken om het te wassen. Inspiratie haalde ik uit het Caravinity Happy Campers Lifestyle-boek (ja, ik droom al jaren van een retro caravan in onze tuin!).

Wat nodig?
– Stof
– Naaimachine en garen
– Elastiek
– Spelden
– Veiligheidsspeld

Zo ga je te werk

IMG_0231
1. Meet je matrasje op en tel er aan alle kanten 20cm bij, zowel bij de breedte als bij de lengte. In dit geval is het matrasje: 60cm breed en 120cm lang dus ik knipte voor de breedte 100cm en voor de lengte 160cm. Uit elke hoek knip je een vierkant van 19 x 19cm.
IMG_0233
2. Naai de korte kanten aan elkaar vast, zo zie je meteen de contouren van de hoes. Werk alle randen af met een zigzagsteek.
3. Vouw de randen 2cm om en speld ze af. Stik de randen en je tunnel is klaar! Laat een gaatje zodat je je elastiek erdoorheen kan halen. Met een veiligheidsspeld haal je de elastiek door de tunnel heen en daarna maak je het gat dicht. Doe de hoes om je matras maar let erop dat je elastiek niet te strak zit anders krijg je je hoes er niet meer af!

IMG_0236
We legden dit matrasje bovenop het andere babymatrasje en nu lijkt het alsof ze hun eigen zeteltje hebben! Ik naaide nog een bijpassende kussenhoes om Kobe en Frauke hun lees-en chillhoekje helemaal af te maken!

Het vliegtuigenstofje vond ik bij leuke stoffenwinkel La Mimas. Mima gaat voor je op zoek naar bijzondere stoffen en laat haar inspireren door de laatste mode, vintage- en thriftshopstijl, muziek, kunst en haar gezin met drie fijne kinderen. Het grootste deel van haar stoffen is afkomstig uit Japan en de Verenigde Staten. En dat zie je terug in de bijzondere prints en designs! Ik ben alvast fan van haar aanbod! Wie trouwens live wil shoppen bij La Mimas, kan dat trouwens nu zondag 31/05/2015 op de Swan Market in Antwerpen.

En ik heb nog goed nieuws, want ik mag Mima 10% korting geven met de code “leukewereldleukestofjes” op alle producten (stoffen, applicaties, fournituren) in haar webshop De korting blijft geldig tot 25 juni 2015.

IMG_0235

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Tine
    mei 25, 2015 at 7:32 pm

    Wauw, echt leuk!
    Ik ben geen naaiwonder, maar hier zie ik me nog wel baas over 😉 Dus als Susan verhuist naar een groter bed, wil ik dat zeker eens proberen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.