0
EROPUIT Uncategorized

Leuke vakantietip: fruit en groenten plukken in de zelfpluktuin

“Vandaag gaan we zelf onze groentjes en fruitjes plukken,” zeg ik tegen Kobe en Frauke. “Joepie,” gilt Kobe! Een daguitstapje naar de zelfpluktuin in Overijse stond al een tijdje op ons to-do-lijstje.
Op minder dan 10 minuutjes van Brussel ligt Marie’s Garden: een bio-pluktuin waar je naar hartelust groenten en fruit mag gaan plukken. Je hoeft geen lidgeld te betalen zoals bij CSA-boerderijen, je betaalt je oogst volgens gewicht of per stuk, dus je kan gewoon gaan wanneer je er zin in hebt!

We arriveren in de tuin, worden vriendelijk onthaald en krijgen meteen een schaar, mandjes en een eigen kruiwagen om naar believen te plukken.  Wow, dit vinden we allemaal echt leuk! Boertje Kobe vindt zo’n eigen kruiwagentje helemaal te gek!
Vandaag kunnen we aardbeien, frambozen, aalbesjes, pijpajuin, venkel, courgette, verschillende soorten tomaten, radijzen, sla, komkommer, knolraap en aardappelen plukken.
We beginnen bij de fruitjes. Kobe, Frauke (en mama en papa) zijn in hun nopjes! Ik begin al te fantaseren over zelfgemaakte aardbeientaarten, frambozensmoothies en zoveel meer. Thuis proeven we meteen en de smaak is echt 1000 keer beter dan de fruitjes uit de supermarkt.
Tomaten! Meer dan zes verschillende soorten! This is heaven! Kobe en Frauke gaan keihard op in onze plukmarathon. Dat is toch geweldig dat je zoiets aan je kinderen kan meegeven. “Kijk kindjes, zo groeien tomaatjes!”
Als slaatjesmens begin ik al te kwijlen bij het zien van zoveel verse sla! Zeker sinds ik gisteren het kookboek ‘Lekker Ecologisch’ van Velt heb ontdekt. En Frauke is verwonderd! Voor het eerst in haar leventje ziet ons meisje hoe sla groeit! Dat is toch fantastisch?

Echt, dit was zo’n bijna perfecte dag. Iedereen heeft genoten! Zeker de kids vonden het geweldig want onze daguitstap werd afgesloten met een ambachtelijk ijsje dat ze bij Marie’s garden ook verkochten.

En wij kunnen deze week aan de kook met zelf geplukte groentjes en fruitjes.
Onze buit? 3 x sla, 3 grote courgettes, 2 bakjes aardbeien, pijpajuintjes, een bakje frambozen, een beetje verse kruiden, radijsjes…mmmmmm, we beginnen al te watertanden! Check zeker eens hun oogstkalender om op de hoogte te blijven.

Een aanrader!

Meer info: Marie’s Garden – Valkenweg 116 – 3090 Overijse
Leuk om weten! Ze zijn bijna alle dagen open!

Liefs,
Lobke & co
xxx

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Saartje
  juli 21, 2014 at 6:44 am

  Leuke tip, komt ook op mijn to do lijstje! 🙂
  Grtjs Saartje

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  juli 21, 2014 at 11:46 am

  Ik heb een minituintje thuis en het smaakt inderdaad allemaal lekkerder dan uit de winkel.

 • Reply
  Broterhammen met gele confituur
  juli 21, 2014 at 7:08 pm

  Maar hoe leuk zeg! Wij gaan dit zeker eens doen deze vakantie!

 • Reply
  Nicole orriëns
  juli 22, 2014 at 9:01 am

  Wat geweldig voor je kinderen om dit zo mee te maken. Het ziet er idyllisch uit!

  Vlijtig Liesje

 • Reply
  Metalura
  februari 24, 2021 at 10:25 am

  Wat een leuk idee! Wij hebben sinds kort een tuinkamer. Ik ben van plan om ook hier zelf groentes en fruit in te verbouwen. De kinderen zullen dit fantastisch vinden.

  Groet,

  Carla

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.