0
Uncategorized

Huur eens een priester

Ok we gaan er niet flauw over doen, eigenlijk waren we niet van plan om onze Kinders te dopen via de traditionele manier in een kerk met alles erop en eraan. Maar omdat we onze lieve kindjes toch enkele waarden willen meegeven in hun leventje, gingen we op zoek naar andere manieren om ze te dopen. Zo kwam ik via het wereldwijde web in contact met Rent A Priest vzw.

Na een gesprekje bij pastoor Jef thuis, mocht ik zelf aan de slag om onze eigen doopviering in elkaar te steken. Vandaag kwam Jef bij ons thuis om Kobe en Frauke te dopen.
Wie graag een voorbeeldje heeft van ons boekje, mail mij en ik stuur het je graag door.
Ons engeltje was er vandaag helemaal klaar voor. Thx to een kleedje van Ellebel 😉
En als fiere mama ging ik helemaal op in het gebeuren…
Echt, het was een mooie familiedag. Jef heeft dat goed gedaan!
Zelfs mijn Lief die niet stond te springen voor deze doopviering, werd er emotioneel van.
We maakten er achteraf nog een gezellig feestje van, ik maakte een boerenbuffet met balletjes met krieken en appelmoes, vleesbrood, quiche, pastaslaatjes en groentjes en als dessert maakte ik zelf roomhoorntjes, aardbeientaart, aardbeienbavarois en zelfgemaakte fruitsla. Meer moest dat ni zijn!
Als doopsuiker, stikte ik nog doopsuikerzakjes in elkaar in vichy stof. Het stappenplan zien jullie binnenkort uitgebreid in mijn boek.
Dankjewel allemaal!
Mama en Papa zijn content!
xxx
Mama

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Pretty cool stuff
  juli 29, 2013 at 5:18 am

  12 jaar geleden hebben wij onze zoon ook zo laten “dopen”…het was Robert De Bethune zelf die kwam…snikhete dag, we hebben Midas gewoon met kleren en al in die grote bak water gezet…haha…

  Katrien.

 • Reply
  Juffertje in het Groen
  juli 29, 2013 at 8:03 am

  Zoveel fijner als je dat in je eigen vertrouwde omgeving kan doen. Ik ben zelf bij mijn ouders in huis gedoopt. En dat wou ik ook graag voor mijn zoontje. De priester die ons getrouwd had, was meteen bereid om de doopviering bij ons in huis te doen.

 • Reply
  Anonymous
  januari 20, 2014 at 10:09 pm

  Ook een doopviering gehad met Manu Roofthooft. Iedereen mocht zichzelf zijn, de bomma is normaal op zo’n momenten wat zenuwachtig maar ze heeft gehuild van geluk; we hebben ze nooit zo ontspannen gezien. Het was prachtig met Priester Manu erbij.

 • Reply
  Anonymous
  januari 20, 2014 at 10:11 pm

  We hadden ook gevraagd achter Manu maar hij was niet meer vrij; spijtig maar we hopen dat één van zijn collega’s bij Rent a Priest het ook goed zal doen. We hebben er vertrouwen in

  Tania uit Mechelen

 • Reply
  Manu Roofthooft
  augustus 11, 2014 at 9:32 pm

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 • Reply
  Ilse
  januari 12, 2017 at 4:51 pm

  Hallo
  Ik had graag geweten waar ik juist een priester kan huren voor ons zoontje te dopen.
  We zouden hem graag laten dopen maar tegenwoordig in de kerk is dat met een hele groep samen en we vinden dat niet persoonlijk genoeg.

  Alvast bedankt.

  Mvg Ilse

 • Reply
  Els Van Gaveren
  juni 6, 2017 at 2:36 pm

  beste,
  Ik ben diaken els Van Gaveren, verb9nden aan het Monasterium Mariakluizen te Brakel Zegelsem .
  U kan mij contacteren om uw kindje te laten dopen. Ik kom uw kindje thuis dopen . U kan kontakt
  opnemen met Mgr Yvan Jacques gsm 0473 58 17 25 e-mail mariakluizen@telenet.be

 • Reply
  Vital Garsbeke
  maart 1, 2018 at 6:55 pm

  Geachte,

  Wij zijn op zoek naar een priester regio west-vlaanderen om ons kindje op locatie te laten dopen. Ook omdat we dit veel interessanter vinden & ik zelf niet een voorstander ben van de kerk zelf. Kan iemand mij verder helpen?

  Dank bij voorbaat

 • Reply
  Cindy Masschelein
  april 26, 2019 at 10:50 am

  Wij zoeken een priester due op onze feestlocatie te Zonnebeke ons huwelijk zou wilen in zegenen en tevens tergelijk het doopsel van ons dochtertje zou wilen voltrekken.
  Zou dit ev mogelijk zijn aub?

 • Reply
  Sofie Van Zele
  oktober 15, 2019 at 8:54 am

  Dag Lobke,
  Ik heb mijn dochter in 2011 ook laten dopen via Rent a Priest en zou dat ook nu opnieuw zo voor mijn zoontje willen laten doen.
  Ondertussen zijn er ook al heel wat kindjes in mijn omgeving gedoopt via hen.
  Daarom vind ik het deze keer nog zo moeilijk om iets creatiefs in elkaar te steken. Wil niet dat dezelfde tekstjes, versjes, liedjes enz. gebruikt worden die sommigen al een keertje tijdens een andere viering hebben gehoord.
  Zou je het evt. zien zitten om jouw doopboekje van de viering eens door te sturen?
  Kwestie van wat inspiratie op te doen? 🙂
  Je zou er mij een groot plezier mee doen!

  Mvg,
  Sofie
  Mama van Kato & Cas

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.