Gisteren was het tijd voor andijvie, een groente waar ik nog bijna nooit mee gekookt heb.
Wat nodig?
Aardappelen van de boer ๐
Andijvie gewassen en fijngesneden
Melk
Boter
Zout, zwarte peper en nootmuskaat
Vlees moet niet, maar mag naar keuze: wij deden het met kalfsworst ๐
Hoe maken?
Kook uw patatjes ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af. In de nog warme aardappelpot verwarm je uw melk. Dan doe je er de patatjes bij en pureren maar! Dan de fijngesneden andijvie toevoegen en omroeren met een houten lepel tot de andijvie warm en verwelkt is, ongeveer 5 minuten. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat!
Genieten maar!
Eerlijk gezegd vond ik het best lekker die andijvie, maar om dat nu elke week te eten? Mmm…nog eens over nadenken.
1 Comment
isabel
mei 31, 2013 at 12:46 pmmn oma maakte andijvie met ‘witte saus’ en dat is écht heeeeeeeeeeel lekker! ๐ lekker vettig ook wel haha