0
Uncategorized

Online mama: leuke webshop tips

Ik wijdde er in mijn boek een heel hoofdstuk aan en schreef voor dit maandnummer een artikel erover: webshoppen! Sinds ik moeder ben, koop ik echt bijna al mijn kinderspullen (en vaak ook spullen voor mijzelf) online! Het is gemakkelijk, met je laptop of Ipad op je schoot, kan je uren schoppen terwijl je in je zetel ligt. Geen huilende kinders meer in paskamers, want als het te klein is kan je het gewoon terugsturen.

Omdat het nog een week soldenkes geef ik jullie graag mijn lijstje webshop tips weg zodat jullie je nog eens flink kunnen laten gaan. Zelf mag ik mij niet meer zo laten gaan, want volgende week start ik met mijn experiment ‘een week overleven met 50 euro’, waarover later meer :-).

Met deze 7 tips word je in no time een fabulous webshopqueen:

1. Controleren dames en heren!
Voor je iets bestelt, kan je zelf controleren of de webshop te vertrouwen is. Kijk bijvoorbeeld na of de webhop alle gegevens vermeldt: naam, adres en btw-nummer. Howard is een handige en interactieve shopping assistant die ontwikkeld werd door het ECC-net en hij kan controleren waar en wanneer de webshop geregistreerd werd en geeft de website een score berekend op basis van de beoordelingen op verschillende vergelijkingssites. Check zeker eens www.eccbelgie.be. Ook op www.becommerce.be of www.keurmerk.info vind je heel wat informatie.
2. Veilig betalen
Dit doe je door te betalen met Paypal, een bankoverschrijving, een betaalkaart zoals MasterdCard of Visa of een prepaid betaalkaart. Alle info vidn je op www.veiligonlinebetalen.net

3. Je aankoop annuleren
Dankzij de Europese wetgeving over de verkoop op afstand heb je voor al je onlineaankopen gedurende minimum 7 werkdagen het recht je aankoop te annuleren en het goed terug te sturen naar de verkoper. Hij moet jou het betaalde bedrag terugbetalen, leveringskosten inbegrepen. Terugzendkosten zijn in de meeste gevallen ten laste van de koper.

4. Bezoek beurzen, markten en thuisverkopen
Benieuwd naar de man of vrouw achter de webshop? Bezoek dan zeker eens een beurs of markt waar winkeliers live komen verkopen. Wedden dat je op zo’n beurs automatisch blijft hangen bij webshops die je leuk vindt? Sommige webshops organiseren homeparty’s en komen hun aanbod graag bij jou thuis voorstellen.
Een beurs bij jou in de buurt?
www.petitbazaar.bewww.debontefabriek.bewww.devitrine.comwww.dewinkelstraat.comwww.handmade-in-belgium.comhttp://marktvanmorgen.tumblr.com

5. Groen shoppen
Je kan jezelf afvragen of webshoppen door de verpakking en de verzending allemaal wel milieuvriendelijk is? Wie specifiek op zoek is naar duurzaam, bio of fair trade spullen, kan via www.iloveeco.beof www.ecoplan.be een lijstje met ecologische webshops terugvinden.

6. Koopjes doen
Bij heel wat webshops kan je op voorhand al online wishlists maken die je achteraf makkelijk in je winkelmandje kan leggen. Bij heel veel webwinkels heb je ook outlets of laatste stuks waar je leuke spullen op de kop kan tikken. Tijdens de solden kan je bijvoorbeeld al kinderkleertjes in een maat groter kopen voor een volgend seizoen.

7. Leer nieuwe webshops kennen
Op www.flavourites.nl vind je de grootste verzameling van de allerleukste webshops in België en Nederland. Deze website richt zich uitsluitend op vrouwen zoals jij die een druk leven leiden met als doel een mooi overzicht te brengen in het wilde woud der webshops.

Eén van mijn persoonlijke topfavorieten is de leuke webshop Kiddiffit. Vorige week koos ik dit t-shirtje in solden en ik ben nog aan het overwegen om dit jasje voor ons Frauke te bestellen. Kiddiffit heeft alles wat een goeie webshop moet hebben: ze hebben alleen maar vrolijke kleding, ze zijn zeker te vertrouwen (ik heb er zelf alleen maar goeie ervaringen mee), je kan er veilig betalen, je vindt er voldoende informatie, Cathy en Olivier (de man en vrouw achter de webshop) staan regelmatig op beurzen (heb ze zelf ontmoet op De Vitrine), je kan er doorheen het jaar ook koopjes doen en ze hebben zelfs een echte winkel! Ik zou maar snel eens de webshop bezoeken als ik jullie was, want ze doen nu solden aan -50% en zelfs -20% extra op vorige collecties!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Stan nel
    januari 22, 2014 at 8:09 pm

    Ben hier ook een pervent online shopster. Hier nog enkele shops: Hollekebolleke.be, nutsandberries.be, kleertjes.com, hippeschoentjes.be, …

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.