0
Uncategorized

Het experiment met het groenteabonnement (2)

Jullie mochten dus meekijken in mijn kookpotten deze week.

Voor ons Frauke en onze Kobe maakte ik vanmiddag zoals altijd een vers groentepapje met patatjes, worteltjes en een courgette uit mijn groentezak. Mmmmm….

En vanavond maakte ik witloof met hesp en kaassaus, hét lievelingsgerecht van Mijn Lief, hij was dus vree content en de liefde van de man gaat door de maag, nietwaar?
Het was een toppertje en dit doe ik zo:
Wat nodig?
4 x witloof
boter
half klontje sucker
gemalen kaas
bloem
melk
peper, zout, nootmuskaat
4 x sneetjes gekookte hesp
Hoe maak je dit zodanig dat iedereen zijn/haar vingers aflikt?
Eerst de bittere stukjes van je witloof snijden en ongeveer 15 minuten laten stoven in een pan met boter met een klontje suiker erbij om de bitterheid eruit te halen. Daarna de witloof goed laten uitlekken.
Kaassaus maken doe je zo:
De basis is een roux, dus ongeveer 30 gram boter laten smelten en daarna bloem toevoegen. Het bloemmengsel al roerend laten opdrogen tot je een ‘biscuitgeur’ ruikt, dan de melk in de pot doen en ondertussen blijven doorroeren. Zo bekom je een bechamelsaus, ze mag redelijk dik zijn zodat je saus niet te waterachtig wordt. Pas al je de pot van het vuur haalt, de kaas erbij doen en dan peper, zout en nootmuskaat toevoegen.

Dan maak je rolletjes van je witloof en hesp. Je doet ze in een ovenschotel en overgiet ze met de kaassaus. Strooi er nog wat gemalen kaas over en doe er zelfs een beetje paneermeel bij.
Dan ongeveer 10 minuten onder de grill in de oven zetten tot ze goudgeel zijn.

Wij hebben het vandaag met puree gegeten. Mmmmmmm! Eet smakelijk!

Ik heb nog andijvie en koolrabi in mijn frigo liggen. Benieuwd wat ik daar mee moet doen :-). Ideetjes zijn altijd welkom!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    KellyJade
    mei 29, 2013 at 8:24 pm

    mmmmmm dat klinkt wel goed ja. Ik eet dat wel eens graag maar soms is dat inderdaad te bitter! Handige tip van die stukjes deraf te snijden en het eerst in suiker te stoven (zo eet ik het graag!) !

    Ik heb dat eigenlijk nog nooit zelf gemaakt, dus, dat doen we eens binnenkort! Dank u voor het recept!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.