0
Uncategorized

En toen werd je al acht maanden

Lieve Frauke,

In alle drukte zou ik al vergeten om een brief naar mijn kleine achtmaandertje te schrijven. Ik schrijf ‘in alle drukte’ omdat het deze week echt hyperdruk is. Ik heb soms het gevoel dat er meer dan 24 uur in één dag moeten zijn, naast hard werken om rond te komen – zoals de meeste mama’s onder jullie – heb ik soms nog wat extra jobs en niet te onderschatten klusjes, namelijk het huishouden doen en een goed moederke proberen te zijn. Niet dat ik het moeder-zijn als een job ervaar, want het is gewoon ook leuk, maar soms is de combinatie van werken en mama zijn gewoon erg arbeidsintensief. Daarom stel ik voor dat alle mama’s naar een 21 urenwerkweek overgaan, een geweldig idee dat ik heb gelezen in Groeten uit Transitië. Een 21 urenwerkweek zou voor mij ook geen overbodige luxe zijn en je moet zelf maar eens lezen in het boek welke voordelen het nog allemaal zou hebben. Helemaal iets voor mij als je het mij vraagt! Iets om over na te denken :-).

in het eerste zonneke van ‘t jaar

@ het Echt Antwaarps Teater gespot- binnenkort in ons nieuwe huis

Ondertussen mag ik niet vergeten om gewoon rustig te genieten van mijn twee lieve Kindertjes, want daar draait het leven tenslotte toch om hé. Veel vriendinnen en andere mama’s vragen mij wel eens: “Hoe doe jij dat toch met twee Kinders?” Simpel, je doet dat gewoon. Alle mama’s die zeggen dat ze het niet zouden kunnen, jullie zouden dat ook kunnen. Met een paar kleine praktische ingrepen is het trouwens gemakkelijker met twee Kinders.

Een badje nemen bijvoorbeeld, is voortaan een broer-zusmoment. Sinds jij alleen kan zitten lieve Frauke, zet ik je gewoon samen met je grote broer in bad in zo’n badring en dat vinden jullie nog geweldig ook. Resultaat? Ik moet maar één keer meer een bad vullen en het hele badritueel is daardoor veel sneller gedaan. 🙂

Acht mooie maanden al ben jij in ons leventje. En je laat serieus van je horen de laatste weken, je begint flink geluiden te maken, een brabbeltaaltje te ontwikkelen met zelfs een eerste woordje ‘Papa’ zonder dat je het zelf besefte. Maar allé mijn Lief was blij dat zijn jongste dochtertje eerst ‘papa’ zegt. Dat is trouwens iets ongelooflijks, de liefde tussen een papa en een dochtertje, zo mooi om te zien hoe hij je nu al beschermt. Wat gaat dat later zijn als je met je eerste lief naar huis komt meisje?
Grote Broer loves you

Je evolueert van een klein mini-babytje naar een echt meisje. Je neemt allemaal leuke dingen vast en als het op een koordje of een kettingske lijkt, dan laat je het gewoon niet meer los, zo’n klein frutselmieke dat jij bent :-). Je haartjes groeien en ja hoor, je blijft een echt ros prinsesje, zo prachtig! Iedereen is dol op jou! En weet je wie het meest van allemaal? Je mama, ja ik ben smoorverliefd op jou!
Love you forever and a day!
Liefs,
je moederke!
xxx

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.