0
Uncategorized Zelfgemaakt

How to: zelf slagroomsoesjes maken

Ik mag dessert maken voor ons jaarlijks Nieuwjaarsfeestje bij mutti thuis! Joepie! En om zeker te zijn dat alles perfect gaat lukken, ben ik vandaag al een beetje gaan oefenen. Ik heb verschillende recepten gelezen en geprobeerd, maar het recept van Jeroen Meus heeft ons toch overtuigd.


Wat nodig?
Voor de soesjes: 5 eieren, 100gr boter, 180gr patisseriebloem, 25cl water, 1 vanillestokje en 1 snuifje zout.
Voor de vulling gebruikten wij verse slagroom, maar je kan ze ook vullen met vanille-ijs en afwerken met chocoladesaus. Allemaal heerlijk!
How to make?
Alles eerst zorgvuldig afwegen.
Dan een kookpot op een matig vuur zetten en het water in de pot gieten. Voeg er de boter bij en de zaadjes uit de vanillestok. Snij de vanillestok overlangs door en schraap met een mespuntje de zaadjes uit de beide helften van de peul.
Laat de boter smelten en giet dan de bloem in de pot. Zet het vuur op een laag pitje en meng alle ingrediënten met een houten lepel, tot ze samenklitten tot een deegje. Haal de pot van het vuur en voeg nu de eieren één voor één toe. Meng tussendoor krachtig tot elk ei in het beslag verwerkt is. Om je een idee te geven: Jeroen Meus zegt dat het beslag moet de dikte moet hebben van stopverf. 
Nog een snuifje zout toevoegen en dan het soezendeeg in de spuitzak doen.
Je bakplaat met bakpapier bedekken en dan een tipje van de spuitzak knippen en toefjes van ongeveer 2cm spuiten op de bakplaat. Genoeg plaats tussen de porties beslag laten.
Bak de soesjes gedurende 25 minuten in een oven van 180°C, en laat ze nadien even afkoelen.
Mmmmmm smakelijk!!!!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.