0
Uncategorized

begint in dagen te tellen en maakt ballekes met krieken

Deze week begin ik in dagen te tellen, iets wat ik tot voor ik zwanger was nooit deed. Toen was het in jaren of in maanden. Dus 38 weken en 2 dagen of nog 12 dagen :-).
Terwijl ik in dagen tel, werk ik lijstjes af. En mijn to-do-lijstje is nu echt bijna afgewerkt.

Gisterenavond heeft mijn Liefje het parkje voor beneden in elkaar gezet. Zoonlief en bijna grote broer was zoals altijd geïnteresseerd in wat papa maakt. Heerlijk om te zien!
Mijn suikerbonenconcept is helemaal rond en afgewerkt. Binnenkort krijgen jullie hier het resultaat te zien. En mijn lijstje met huishoudelijke taakjes is ook bijna afgewerkt.
Ik weet niet of het een ‘rare goesting’ was of gewoon goesting, maar al heel de week heb ik zin in ‘ballekes met krieken’, dus besloot ik om het gewoon te maken deze middag:
BALLEKES MET KRIEKEN:
Wat nodig?
500gr kippengehakt (mag ook met gemengd gehakt, maar ik gebruik liever kippengehakt)
1 pot krieken op siroop
Maïzena
1 zoete ajuin
paneermeel
tijm, zout, peper, bakboter
Hoe maken?
Ik begin met mijn ‘ballekes’.
Bak de zoete ajuin in een pannetje.
Meng het gehakt met paneermeel, tijm, zout en peper en voeg er de gebakken ajuintjes aan toe. Mocht je gehakt te droog zijn, dan mag je er altijd een eitje bij doen.
Rol er balletjes van ongeveer 4cm dik van.
Smelt de boter in een pannetje en bak de balletjes tot ze mooi goudbruin zijn.
Ondertussen maak je de kriekjes. Giet de pot met krieken in een kookpannetje, breng aan de kook en voeg er de Maïzena aan toe (ongeveer 1 soeplepel), maar je moet zelf een beetje zien hoe dik je de kriekensaus wilt. Goed roeren tot je een lekkere saus hebt. Voila, heerlijk met een boterham met boter en een lekkere tas koffie erbij! Smakelijk!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.