0
Uncategorized

Binnenkijken in de kinderkamer van Frauke

img_6661De kinderkamer van ons Frauke is eindelijk klaar! En wat heb ik mij geamuseerd met het zoeken naar de leukste interieurspulletjes. Benieuwd wat we allemaal bij elkaar gesprokkeld hebben?

Ik begon met het zoeken naar het juiste behangpapier en vond het Harlequin behangpapier van Ferm Living bij de Kleine Zebra. De papieren muntgroene origami lamp is van Studio Snowpuppe. Oh wat ben ik smoorverliefd op deze mooie lamp! Haar vintage bedje had ik vorig jaar al eens op de kop kunnen tikken in de Kringwinkel en gaf ik een likje witte verf. Maar geef toe, in een grotere kamer kom dit bedje toch veel beter tot zijn recht? Het oude schoolstoeltje vond ik twee jaar geleden op de rommelmarkt in Spa en pimpte ik met plakfolie van Kitsch Kitchen.
img_6718img_6659
img_6671img_6711
img_6687img_6668
Het witte rekje boven haar bedje is een echte eyecatcher in haar slaapkamer, want we kunnen er allerlei leuk spulletjes op zetten die we vonden op rommelmarkten en in Kringwinkels. Oooooooooh I love it! Ik vond dit rekje trouwens bij Hema. De ABC-poster van Helen Dardik kocht ik bij Little Thingz.
De leuke boekenrekjes naast haar bedje zijn eigenlijk gewoon kruidenrekjes van de Ikea. Ik heb nog even getwijfeld om ze ook wit te verven, maar vind ze eigenlijk wel leuk zo.
Boekjes lezen is wat Frauke het allerliefste doet! We maakten dus een leuk leeshoekje in haar kamer van een oud babymatrasje. Een handleiding om dit zelf te maken vind je hier.
img_6705
img_6676img_6732
Last but not least : haar gepimpte kleerkast! Een oude kleerkast die mijn zusje ooit vond in De Kringwinkel, krijgt hier ondertussen al een derde leven. Ik gaf ze een likje witte verf en pimpte ze met hetzelfde behangpapier van Ferm Living.

Ondertussen sliep ons meisje al enkele nachtjes in haar nieuwe kamer en ze is zoooooooooo blij! Daar doe je het toch allemaal voor hé? Nu haar oude kamertje leeg staat, is het tijd om te beginnen aan de babykamer en zo ga ik voor de eerste keer in mijn drie zwangerschappen een babykamer hebben voor ik ben bevallen, ik kijk er nu al naar uit!

Benieuwd wat jullie van haar kamertje vinden?

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Karen
  november 9, 2016 at 5:21 pm

  Nice!! Ik wou graag hetzelfde behangpapier voor Roos haar kamer… hopelijk is tegen de verhuis nog een beetje budget over. 🙂

 • Reply
  Karen
  november 9, 2016 at 5:22 pm

  Nice!! Ik wou graag hetzelfde behangpapier voor Roos haar kamer… hopelijk is tegen de verhuis nog een beetje budget over. 🙂

  • Reply
   Lobke Gielkens
   november 9, 2016 at 5:31 pm

   Ik heb nog een deel van een rol over, al da kan helpen 😉

 • Reply
  Els Seghers
  november 9, 2016 at 5:45 pm

  Prachtig gedaan en wat ziet jouw meisje er anders (en weer zoveel groter) uit met haar haartjes in een staartje. Helemaal klaar om grote zus te worden ?

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje
  november 9, 2016 at 8:01 pm

  Mooi hé – ik ben ook fan van dat Harlequin-papier van Firm Living.

 • Reply
  Kirsten
  november 9, 2016 at 8:31 pm

  Wauw, echt tof gedaan. Heel origineel allemaal vind ik! Dat leeshoekje ga ik echt onthouden want het ziet er naar uit dat Lenne ook een echte boekenwurm gaat worden 🙂 & dat kan ik alleen maar toejuichen 😉

 • Reply
  Katrien
  november 9, 2016 at 8:42 pm

  Heel mooi!
  Ook een leuk keukentje.

 • Reply
  Dominique
  november 10, 2016 at 8:41 am

  Oh wat heb je iets leuks gemaakt van die kast van de kringloopwinkel, knap gedaan!

 • Reply
  b vermeiren
  november 10, 2016 at 1:20 pm

  Mooi gedaan Lobke! Ga dringend eens werk maken van het pimpen van het babymatrasje dat we hier nog liggen hebben.

 • Reply
  fieke
  november 12, 2016 at 12:51 pm

  Heel mooi! Nu ons meisje vier maand is, is er stilaan meer tijd om haar kamertje verder in te richten. Ik kijk er al zo naar uit om leuke (prenten)boekjes te zoeken en uit te stallen! Hopelijk vindt Juliette boekjes kijken /lezen net zo leuk als Frauke!

 • Reply
  Margriet
  november 16, 2016 at 1:56 pm

  Oh zo mooi! Ik hou van retro.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.