0
Uncategorized

A pinteresting summer

Als er iets is wat je deze zomer moet doen, dan is het een account aanmaken op Pinterest! Volgens mij dé nieuwste rage…heb er dan ook een leuk artikeltje over geschreven in STEPS Magazine, Lees het hier:

PINTEREST: PIN JE DROMEN

Herken je het dromerige gevoel van vroeger wanneer je artikels en foto’s uitscheurde uit tijdschriften en ze daarna in mapjes bewaarde voor later? Vergeet je oude knipsels en plaksels! Voortaan is er Pinterest, de digitale variant van je oude verzamelmap. Nog nooit was het online aanleggen van inspirerende verzamelingen of verkapte hebzucht zo gemakkelijk! Start to pin!


Droom jij tijdens de zomer ook weg bij het zien van beelden van originele tuin-en terrasinrichtingen of van unieke zonnige reisbestemmingen? Nooit eerder kon je zoveel inspiratie opdoen voor je vakantie of zomerse bezigheden op een megagroot virtueel prikbord. Stel, je surft naar mooie reislocaties met vaak erg mooie beelden of ideetjes. Op een gegeven moment kan je niet meer achterhalen waar je een bepaalde foto, die wel op je netvlies gebrand staat maar met geen mogelijkheid op je scherm is terug te halen, hebt gezien. Met je Pinterest-account en je Pin-It button in je browser creëer je je eigen droomsfeer via jouw persoonlijke moodboards. Op die manier ontstaat er een mooi hulpmiddel waarmee je letterlijk in beeld brengt waarnaar je op zoek bent.

Droomwereld
“Pinterest is één van de nieuwste telgen binnen de sociale netwerken dat zich uitsluitend toespitst op het plaatsen en delen van foto’s en beelden,” zegt social media-experte Clo Willaerts. “Het visuele is belangrijk, het is een echte droomwereld. We krijgen vaak foto’s en beelden te zien van dingen waar we eigenlijk alleen maar eens bij kunnen wegdromen. We kijken eigenlijk nooit naar wat we al hebben, wel naar waar we van dromen. Wat je vroeger enkel in de duurdere maandbladen zag, krijg je nu gratis en voor niets te zien op Pinterest,” aldus Clo. Pinterest gaat dus niet over ons leven zoals het is, maar over het leven zoals we graag zouden hebben dat het is. En is dat niet, waar vakantie om draait? Zeg niet dat je het niet wist!
Wishlist
Pinterest biedt volgens Clo heel wat mogelijkheden. Ga jij trouwen deze zomer of verwacht je een baby? Of wil je gewoon jouw eigen leuke cadeau wishlist samenstellen? “In webshops kom je vaak veel leuke cadeaus tegen voor jezelf of voor iemand anders,” zegt Clo. “Erg handig vind ik hierbij de Pinterest Gifts. Plaats in je bericht bij de foto een dollarteken ($). Je pin wordt dan automatisch opgenomen in de sectie ‘Gifts’. Helaas werkt dit nog niet met het euroteken. Ik hoop echt dat Pinterest in de toekomst veel zal gebruikt worden voor cadeaulijsten voor verjaardagen, huwelijkslijsten en geboortelijsten. Dit is toch erg handig hé? Zelf ben ik ook een echte pinner. Mijn persoonlijk prikbord bestaat vooral uit boards met ‘Ideal Gifts’, ‘Favorite places & spaces’, ‘Ideeën voor huis en tuin’! Let op: Pinterest is licht verslavend, voor je het weet zit je er uren op,” aldus Clo. Goed idee om de verveling tegen te gaan bij slecht weer deze zomer?


Pinterest overal mee naar toe nemen? Geen probleem. Het platform is immers ook beschikbaar als officiële Iphone app. Zo kan je overal en altijd iets op je prikbord prikken. Handig als je buitenshuis of op vakantie inspiratie opdoet voor je interieur of garderobe! Ben je op vakantie, dan kan je met je smartphone gemaakte foto’s direct uploaden naar je board. Hierdoor maak je een real-time vakantiefotoboek.


START TO PIN!

1. Vraag om een uitnodiging
Pinterest is spijtig genoeg nog niet opgesteld voor het grote publiek. Zorg dus dat je iemand kent die Pinterest gebruikt en vraag om je uit te nodigen met je e-mailadres. Tip: vraag eens op Twitter of Facebook om een invite. Eens je een uitnodiging hebt ontvangen, dan kan je makkelijk inloggen met je Facebook of Twitter account of een account bij Pinterest zelf aanmaken. Eens je account is aangemaakt, krijg je van Pinterest de vraag om een paar interesses aan te vinken en zo een paar mensen te gaan volgen.
2. Maak originele boards
Nu kun je beginnen met het aanmaken van een prikbord (board). Pinterest doet hiervoor standaard een aantal suggesties, maar wij raden je aan zelf een aantal originele titels te bedenken. Leef je uit! Maak voor elk onderwerp dat je interesseert een apart album. 
3. Installeer de Pin-it button
Om snel en eenvoudig op websites afbeeldingen te pinnen, kun je een Pin-it button installeren in je browser. Hiermee kun je vanaf elke webpagina met afbeeldingen direct een afbeelding op een van je boards pinnen. Via https://pinterest.com/about/goodies/staat perfect uitgelegd hoe je dit doet.
4. Start to pin!
En nu pinnen! Heb je een leuk product of foto gezien op een website, met de Pin-it button voeg je dit beeldje gemakkelijk toe aan één van je boards. Door op de ‘Add +’ button te klikken op de homepage kan je zelf ook pins uploaden vanop je eigen computer.

5. Personaliseer
Alleen maar pinnen daar hebben we natuurlijk niets aan. Zoek naar mensen met dezelfde interesses en droom weg bij de boards van anderen. Voeg je vrienden toe en volg ze. Je kan ook pins van anderen repinnen en daarmee op je eigen board plaatsen. Vergelijkbaar met retweeten op Twitter of delen op Facebook. Daarnaast kun je elke pin ‘liken’ of voorzien van een reactie. 

Opgelet, Pinterest is verslavend! We hebben je bij deze gewaarschuwd!


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.