0
EROPUIT Uncategorized

Leuke vakantietip: met twee kabouters naar Kabouterland

We genieten hier van onze echte laatste vakantiedag en daarom trakteerden we onze twee kleine kabouters deze voormiddag nog op een leuk uitje: Kabouterland in het Drenthse dorpje Exloo, zo’n 15km van het Hof Van Saksen waar wij deze week verblijven.
Aan de ingang heb je geen flauw benul van wat je te wachten staat. Onze eerste reactie was: “Oh, het is precies maar in een klein huisje!” Wanneer je dit land binnenkomt, is niets minder waar. We komen ogen tekort om al het moois te zien: kabouters, paddestoelen, trollen…maar ook een prachtige natuur en zeker veertig soorten diertjes zoals aapjes, wallabies, stokstaartjes, oehoes…
Ook mama’s en papa’s kunnen hun hartje ophalen tussen de mooie natuur hier! We konden hier werkelijk prachtplaatjes schieten, I like! Maar er kon ook gespeeld worden, zowel in de buitenspeeltuin als binnen in de speelschuur…
Onderweg raakte Kobe bijna vergroeid met zijn gocart in stijl 🙂
Via een grote glijbaan roetsj naar buiten de speeltuin in waar ook de ingang van de Trollengrot is. Ongelooflijk hoe mooi deze groot gemaakt is, een bijna Efteling-gevoel.
Rood met witte stippen overal! Niet alleen leuk voor de kindjes, maar ook voor de mama’s!
Frauke ging helemaal in stijl naar Kabouterland in ons zelfgemaakte rokje.

We eindigden ons bezoekje met een koffietje en zelfgemaakte poffertjes terwijl onze kabouters in de speeltuin hun gangen gingen.  In het mooie winkeltje kochten we nog een paartje leuke rode klompjes met witte stippen, helemaal mijn ding <3. Soms bestaan sprookjes echt…als je er maar zelf in gelooft.

Kabouterland vind je in de Zuiderhoofdstraat 11 in Exloo, zo’n 15km van het Hof Van Saksen. Meer info vind je op www.kabouterland.nl.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Alice
    augustus 28, 2014 at 7:22 pm

    Wij zelf zijn op reis geweest in emmen. Ligt niet zo ver van exloo. Als je nog een dagje over mocht hebben dan is de zoo in het centrum van emmen een echte aanrader.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.