0
KINDERKOST

Fan(anas) van deze gezonde fruittraktatie voor kinderen

Het schooljaar is ondertussen weer volop aan de gang dus dat betekent ook weer volop verjaardagsfeestjes en traktaties in de klas. Ben jij nog op zoek naar een leuk ideetje voor een gezonde traktatie? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Zelf houd ik niet zo van ongezonde snoep en koekjes en ik probeer het dan ook zoveel mogelijk te mijden in het voedingspatroon van mijn kinderen. In mijn voorraadkast heb ik altijd blikken ananas en fruitcocktail staan van Del Monte. Keigemakkelijk en een gezonder alternatief voor snoep en koeken. Del Monte heeft ook nog eens een leuke winactie waarbij je nu kans maakt op een vakantie t.w.v. € 2.000 of 1 van de 10 weekendjes Frankrijk. Kijk voor meer informatie op deze website.

Nu weer terug naar mijn recept voor een leuke traktatie. Ik probeer altijd te gaan voor recepten met minder suiker. Oké in fruit zit ook suiker, maar het is in elk geval gezonder dan snoep of koeken. Ik probeer er bijvoorbeeld voor te zorgen dat een gewone dag – dus zonder verjaardagen en feestjes – gevuld is met gezond eten. Ik zorg dat er altijd fruit in huis is wat onze kinderen lekker vinden en geef ze als tussendoortje iets gezonds mee, zoals snoeptomaten of wortels. Daarnaast zorg ik altijd voor een rijkelijk gevulde brooddoos met groenten, proteïnen en vezels zodat ze minder snel een hongertje krijgen. En we bannen frisdrank zoveel mogelijk uit ons leven en drinken vooral nog water. 

Als je basis qua eten gezond is, zijn de snoepmomenten echt bijzonder én een feestje. Zo leert je kind al op jonge leeftijd om de balans te bewaren tussen gezond en af en toe minder gezond eten en van beiden te genieten. Eerder gaf ik al eens deze leuke banaantraktaties mee of wat dacht je van deze leuke appeltraktaties? Maar veel leuker nog is fruit op een stokje. Wat dacht je van deze originele fruitpauw?

Wat heb je nodig?

Bereidingstijd: ongeveer 20min.
Ik maakte een pauw voor 9 kinderen (heb je meer kinderen, dan maak je meer prikkers):

 • 1 blik 560gr Del Monte ananas schijven op sap
 • 1 blik 415gr Del Monte fruitcocktail op sap 
 • 1 banaan
 • 1 klein trosje druiven
 • 9 aardbeien
 • 1 paprika of wortel
 • 1 kiwi of avocado
 •   9 satéstokjes en 3 kleine tandenstokers

Zo maak je het

Snij de kiwi in de lengte doormidden. We gebruiken de helft. (Eet de andere helft lekker zelf op, zo heb je vandaag ook je vitamientjes binnen). Leg je kiwi op een stevige ondergrond, een snijplank of een goed bord. Snijd een paprika doormidden en snijd hier mooi 2 pootjes uit, die leg je onderaan tegen je kiwi.

Gebruik de druifjes uit je fruitcocktail als oogjes en het rode kersje als neusje, prik ze vast met een tandenstoker. Begin nu met het fruit rijgen van de satéprikkers. Je kan zelf kiezen welk fruit je uit de cocktail nog wil gebruiken om je fruitpauw te maken. De resterende vruchten kan je heerlijk mengen met yoghurt en granola, zodat je geen restjes moet weggooien. Wij gingen ook nog voor bananen, ananas, aardbei en druiven. Prik alle onderdelen op de prikker. De prikkers steek je rondom in de kiwi. Yes, zo simpel kan het zijn, onze gezonde fruitpauw is helemaal klaar. Wij zijn er helemaal fan(anas) van!

En that’s it, je gezonde fruitpauw is klaar. Dek hem tot gebruik af met aluminiumfolie en bewaar hem in de koelkast.

WINACTIE
Ik maakte dit artikel in samenwerking met Del Monte. Doe mee met de Del Monte en Pierre & Vacances winactie en maak kans op een vakantie t.w.v. € 2.000 of 1 van de 10 weekendjes Frankrijk. Vul je gegevens in via www.everybodysaysyes.eu, geef het goede antwoord op de 3 vragen en wie weet win jij één van die fantastische prijzen.

TIP: ren naar de winkel (of je voorraadkast) en haal de Del Monte conservenblikken. Alle antwoorden staan erop! De actie loopt t/m 31december 2019. Je kan maximaal 1x deelnemen.

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.