0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Mijnwerkers voor 1 dag in het Mijnmuseum

Op zoek naar een inspirerende plek waar je gewoon prachtige foto’s kan maken maar waar je ook een belangrijk stukje van onze Belgische geschiedenis kan opsnuiven? Trek dan net als ons met je kroost eens een weekendje of dagje richting Beringen waar je een bezoekje kan brengen aan het Mijnmuseum!

Mijnzondagen in het Mijnmuseum: een absolute aanrader!

Overtuigd? Trek dan liefst naar Beringen tijdens één van de Mijnzondagen! Want dan worden je kinders echte  mijnwerkers voor één dag!  Wij hadden het geluk om samen met fantastische gids Flor (die zelf meer dan 15 jaar in de mijnen gewerkt heeft!) door ruimtes te trekken die enkel tijdens de Mijnzondagen toegankelijk zijn voor individuele bezoekers en gezinnen. Zo kom je in historische gebouwen die normaal gesloten zijn voor individuele bezoekers. Je komt bijvoorbeeld in de badzaal, de lampenzaal en de betaalzaal. Je ontdekt waar de mijnwerkers hun loonzakje kregen maar ook waar ze hun zwarte plunje te drogen hingen…na deze indrukwekkende tour ga je samen met de gids nog een ondergrondsimulatie verkennen waar je echt beleeft hoe het er vroeger ondergronds aan toe ging.

Frauke en Kobe weten ondertussen waar de steenkool voor de boot van Sinterklaas vandaan kwam maar ook wij, moeder én vader, snappen nu pas echt hoe belangrijk de mijn was voor de streek! In het Mijnmuseum kan je het verleden echt aanraken en je zelfs een beetje inleven hoe het er vroeger aan toe ging.
Wie de film Marina zag, herkent zeker en vast enkele beelden uit de film in het echt.

Als er dus één museum is dat je dit jaar nog wilt bezoeken, laat het dan dit zijn, je zal echt onder de indruk zijn, net als wij! En de kinderen? Die waren van begin tot einde geïnteresseerd, want hoe cool is het om eens echt op de machines te zitten waar de mijnwerkers vroeger mee gewerkt hebben? Of om een hele dag rond te lopen in de kledij van de mijnwerkers. Om nog maar te zwijgen van alles wat je op de mijnsite Be mine allemaal kan beleven…maar daarover vertel ik je later deze week meer… want we hebben het allemaal uitgetest en zijn reuzefan van Beringen!

Wie ons volgt via Instagram, kan enkele indrukwekkende filmpjes bekijken via onze Stories in de hoogtepunten.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.