0
EROPUIT

Tips voor een duurzaam weekendje Brugge onder ons twee

Weekendjes weg met ons twee…sinds wij kindjes hebben, zijn zo’n weekends eerder zeldzaam geworden. Heeeeeeeel zeldzaam. Laat ons zeggen dat het al twee (!) jaar geleden was dat we nog eens een heel weekend onder ons twee weg waren voor meer dan één dag. Maar omdat je maar één keer 36 jaar wordt, trakteerden we onszelf op een duurzaam (!) verjaardagsweekendje weg naar Brugge. Met dank aan mijn liefste mama om een heel weekend lang op onze 3 pateekes te passen!

Brugge dus. Hoe schoon én hip zijt gij geworden?
Zalige adresjes! Keitoffe hotspots! Megalekker eten! En met de trein ben je er zo. Benieuwd waar je zeker naartoe moet als je maar 24u daar bent? Ik deel graag onze tips voor een happy trip:

Op Happy trip naar Brugge
Dankzij Happy Trip kan je met één voordelige formule je reis en verblijf naar Brugge boeken. Je krijgt dan een code toegestuurd en met die code kan je je treinticket boeken voor €9,60! Dat treinticket is dan geldig vanuit alle Belgische treinstations met eender welk treinstation in West-Vlaanderen als bestemming. Geef toe, goedkoper geraak je niet in Brugge én het is echt een zaligheid want je mini-reisje begint eigenlijk al vanaf je eigen voordeur dicht gaat en niet pas vanaf het moment dat je op de bestemming arriveert. Heerlijk om zo eens met z’n tweetjes te reizen met de trein, want je ervaart geen moment stress van het verkeer, ter plaatse heb je geen parkeerproblemen of kosten, je staat op een kik en een mik in je hotel én het is ook nog eens goed voor het milieu.
Hier vind je alle deelnemende logies

Brugge is een zalige stad: om te shoppen, te eten, en cultuur op te doen
We lieten ons vertellen dat Brugge een stad is die haar geheimen slechts met mondjesmaat prijsgeeft. De stad kruipt pas echt onder je huid bij een meerdaags bezoek. Zo kan je de stad in al haar aspecten ervaren, van ontwaken tot valavond, wanneer Brugge zich ontpopt tot de ultieme romantische hotspot. Laat je dus minstens een dag en een nacht op sleeptouw nemen door haar charmes!

Enkele shopadresjes
Na onze lekkere en voordelige lunch bij Republiek trokken we richting de gezellige winkelstraatjes die Brugge telt en ontdekten we een fijne selectie van authentieke shoppingadressen, buiten de platgetreden paden.

Tip: Met het Local Love-stadsplan ontdek je speciaalzaken en winkels met een Handmade In Brugge-label. Kwestie van de thuisblijvers te verrassen met een uniek cadeau of gewoon lekker jezelf te verwennen met een cadeautje.

Ga zeker eens langs bij:

De Toekan – Mariastraat 2 – Brugge
Snuisterijen en hebbedingen vind je in dit leuke winkeltje. Ik vond er een superleuk cactuspot met bijpassende cactus maar ook voor kinderen (en jezelf) vind je hier echt superleuke cadeautjes. Hier werd ik hebberig van 🙂

Juttu Brugge – Noordzandstraat 54, Brugge
Een winkel waar mijn hart sneller van gaat slaan is de Juttu! In deze concept store laat je je inspireren door een unieke mix van sterke en duurzame merken en lokale initiatieven. Love it! Ik kocht er een kleedje van Armedangels waar ik smoorverliefd op ben.

Twee meisjes – Sint Jakobsstraat 61, Brugge
Nog een superleuk winkeltje dat je zeker eens moet bezoeken als je in Brugge bent. De collecties zijn kleurrijk, vrouwelijk en betaalbaar. Wars van het aanbod dat je bij de grote winkelketens vindt, gaat Twee Meisjes op zoek naar merken die zich onderscheiden. Zo kun je er de trendy franse labels als Grace & Mila, Andy & Lucy en Sweewë shoppen. Maar ook Scandinavische toppers als Soaked in Luxury en het stoere & betaalbare Sisters Point liggen hier in de rekken.

Gouts en couleurs een tweedelige woonwinkel in de Ezelstraat 5, Brugge
Een woonwinkel die je dan zeker ook eens moet binnenlopen is Gouts en couleurs. OMG! Eén van de meest inspirerende conceptstores ooit waar mooie spullen verzameld worden. Supermooie en tijdloze items waar je alleen maar verliefd op kan worden.

Verder moet je zeker ook eens binnenwippen bij de Sissy Boy, de Dille & Kamille en de Ginger als je in Brugge bent. Topstad om te shoppen, dat is zeker. Mij zien ze daar zeker nog eens terug.

Eten, drinken en slapen

Van al dat shoppen krijg je wel een klein en groot hongerke.

Franco Belge
Op je verjaardag mag je al eens chique uit eten gaan, toch? Franco Belge had het allemaal! Een trendy zaak gerund door jonge mannen én vrouwen met een vriendelijk onthaal. Alles was piekfijn in orde van a tot z, van de amuses, bijpassende wijnen tot de zoete zaligheden. Als je eens een culinair orgasme wilt ervaren, dan moet je echt daar eens gaan eten. Dikke proficiat aan al het personeel hier, heerlijk genoten!

Sanseveria
Een hotspot dat al lang op mijn lijstje stond en waar ik nu eindelijk eens de tijd voor vond om er langs te gaan. Dit bagelsalon serveert belegde bagels en als dessert geniet je er van heerlijke latté en lekkere taartjes. En de inrichting is helemaal top! Zalig om hier eens te vertoeven.

Monsieur Maurice
Slapen deden we in het supergezellig hotelletje Monsieur Maurice in het historische gedeelte van de stad. Echt een zalig hotelleke waar het heerlijk rustig vertoeven was, waar het onthaal echt vriendelijk was en waar we een gezellig praatje maakten met de supervriendelijke receptioniste die ons enkele insider local Brugge tips gaf. Het ontbijt was ook overheerlijk.

Verder is het leuk om je te mengen onder de locals voor een afzakkertje in Blend wijnbar, jazzbar 27B Flat, cocktailbar Groot Vlaenderen, wijnbar Est, grand café De Republiek of muziekcafé De Kelk. De volgende dag start je met unieke insider tips op zak.

Cultuur opdoen

Als je maar 24u in Brugge bent is het moeilijk om alles te doen wat je zou willen doen. Wat wij wél deden was onze loopschoenen en loopkledij meenemen en na het ontbijt in het hotel op zondag deden wij een loopje van 5km door de stad, zo liepen we richting het Begijnhof en het Minnewaterpark en deden we een loopje op de Brugse Vesten. Zalig om de stad te verkennen op een snelle en originele manier (en zo zijn de calorieën van het ontbijt er al af gewerkt, haha!)
Na dit loopje begrijp je waarom de Brugse binnenstad op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt.

Het Belfort
Nog een sportief adresje is de bestijging van het Belfort. De belangrijkste Brugse toren is 83 meter hoog en herbergt onder meer een beiaard met 47 welluidende klokken. Wij waagden het erop om de 366 treden van de toren te beklimmen. Helemaal boven werden onze inspanningen beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

Besluit?

We hebben dubbel en dik genoten van ons weekendje weg naar Brugge en kunnen het alleen maar aanraden om het zelf eens te gaan uittesten.

Terug naar huis met de trein konden wij alleen maar zeggen tegen elkaar dat het ferm deugd heeft gedaan en dat we dit echt meer moeten doen.

Alle info over Brugge vind je Visit Bruges of Westtoer.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sarah
    april 23, 2019 at 7:25 am

    Brugge, my home town 🙂

    Bedankt voor de tip van het winkeltje De Toekan. Deze kende ik nog niet. Zal ik zeker eens bezoeken 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.