0
Uncategorized

Onze boekentips voor onder de kerstboom

Met een boekje in een hoekje. Niets is leuker om tijdens de kerstvakantie te doen. Heerlijk onder een dekentje, met of zonder kinderen. Mmmmm….I love it! Een kijkje in onze boekenkast? Ik selecteerde alvast 4 x leuke boeken die je gerust kan inpakken als leuk cadeautje onder de kerstboom. Scoren zal je doen, beloofd!


#1 Wolvenkinderen
Avonturen en recepten. Toen ik dit boek zag passeren via Instagram (nog voor op het de markt was), was ik meteen verkocht en plaatste ik meteen een bestelling. Want WOW, dit is echt een boek op ons lijf geschreven. Mijn verwachtingen waren dus groot toen ik het boek vorige week in mijn brievenbus vond maar zijn meer dan ruimschoots ingevuld. WAT.EEN.BOEK! Ik kan daar gezond lichtelijk jaloers naar blijven kijken, waarom heb ik dit zelf niet gemaakt? Ken je dat gevoel?

Dit is echt een boek voor buitenkinders zoals die van ons. Want zoals de auteurs het zo mooi omschrijven: “De kinderen van vandaag zijn de leiders van morgen. En dus zijn zij de volgende generatie die zich maar beter kan wapenen tegen die dreigende burn-outs. We kunnen nu onze kinderen de juiste vaardigheden aanleren om klaar te zijn voor later en duurzame ondernemers te worden. Vaardigheden zoals creativiteit, emotionele intelligentie, oplossingsgericht denken en empathie zijn cruciaal en worden ontwikkeld in onze kinderjaren.

Buiten is de perfecte arena om precies deze talenten te ontwikkelen. Kampen bouwen vraagt om inzicht en innovatie. Een eigen moestuin runnen vereist toewijding en planning. En om vuur te maken heb je zelfbeheersing en controle nodig. Onze superhelden van later groeien vandaag. Laten we investeren in onze toekomst door kinderen opnieuw buiten te brengen en daar te laten spelen.”
Schoner had ik het zelf niet kunnen verwoorden! WOW! WOW! WOW!

Naast de superleuke ideetjes voor avonturen zoals modderbaden, boomklimmen, vuur maken…zit het ook boordevol lekkere recepten om buiten klaar te maken. Denk aan wafels, warme chocomelk en eitjes met soldaatjes (Mmmmm nostalgie)!

Wolvenkinderen wordt echt ons boek van 2019. Want als we één goed voornemen hebben dan is het dat we nog meer naar buiten willen. Naar een wereld die barst vol spannende avonturen. En je hoeft daarvoor niet altijd heel ver weg te gaan, want kamperen en koken op een houtvuur ligt inderdaad veel dichter dan je denkt.  Geschikt voor langdurig gebruik, das zeker! Een kerstcadeauke dat geschikt is voor jonge avonturiers maar ook keitoffe vaders en moeders zoals jij. Valt het op dat ik smoorverliefd ben op dit boek?

#2 Het hele jaarfeesten
Nog zo’n toppertje van jewelste en eentje die je moet volgen via Instagram is maandagdaandag!
Het is het superleuke vervolg op het hele jaarfeesten herfst en winter. Deze keer vulde ze een boek om thuis jaarfeesten te vieren in lente en zomer. Naar buiten, lekker eten, aan de slag en veel zingen! Echt een boek voor ons dus! Want samen feesten, zingen, knutselen, dansen en koken is het liefst wat wij hier doen. Haal dus beide boeken in huis want dan heb je een heel jaar compleet plezier. Aanrader van jewelste!
Je kan het hier aankopen

#3 Maak elk moment buitengewoon
Ik mocht aanwezig zijn bij haar meer dan geweldige boeklancering, en geloof mij…die was echt buitengewoon! Eentje zoals je nog nooit hebt meegemaakt. Je kan hier het verslag lezen.
Mariska en ik kennen elkaar al van in onze studententijd, we deden samen vakantiewerk. En kijk…jaren later komen onze wegen terug samen. Het leven met Mariska zal nooit saai zijn en ik vraag mij echt af waar ze haar energie vandaan haalt. In haar boek is alles buitengewoon met superveel creatieve ideetjes zoals cadeautjes zelf maken, originele feestjes verzinnen enz. maar daar blijft het niet bij! De rubriek Travel It Yourself is één van mijn favorieten. Mariska deelt er namelijk haar favoriete logeerplekken, unieke uitstappen dichtbij en adembenemende reistips. Het is echt een boekje dat je gewoon in je boekenkast moet staan hebben. Want…als je op een doodgewone saaie zondag toch nog iets buitengewoons wilt beleven dan vind je zeker iets tussen haar honderden haalbare tips. I love it!
Je kan het hier aankopen

#4 Family & me
Leuke herinneringen tastbaar maken in een echt invulboekje, het is wat je kan doen met het nieuwste boekje van Petra De Pauw. Ze publiceerde eerder al Mum & Me, You & Me en You or Me. Zo kan je in dit boekje weer vanalles zelf gaan invullen (keileuk!) en elk jaar de foto van het jaar kiezen en hem kleven in het boekje, of de tofste uitspraken bijhouden of elkaar uitdagen en prijzencheques uitdelen. Je kan het zo gek niet bedenken. Echt een heel leuk cadeautje om te schenken aan een ander gezin. Of gewoon onder de kerstboom leggen voor jezelf. Aan jou de keuze!
Je kan het hier aankopen


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.