0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten Op reis met kinderen Uncategorized

Het beste park ter wereld getest en goedgekeurd: Puy Du Fou

Onvergetelijke momenten tijdens ons eerste bezoek aan Puy du Fou
Geen attractiepark, geen pretpark, geen themapark wel een keitof geschiedenispark waar het barst van de shows en voorstellingen en waar heel ons gezin emotioneel van werd. Dat is Puy du Fou. Het concept? In Puy du Fou vergeet je als bezoeker echt de 21e eeuw. Zowel overdag als ‘s nachts maken je er een grote reis door de tijd en kies je, in alle vrijheid, je favoriete tijdperk, voorstellingen. Middeleeuwen, Vikings, Ridders, de Drie Musketiers…echt je kan het zo gek niet bedenken of je zit in een ander tijdperk. Dit park is trouwens verkozen tot het beste park van de wereld. En daar verschieten wij niet echt van, want Puy du Fou is echt de max en wel om deze redenen:

1. Geen attracties maar wel shows en voorstellingen vol emotie
Eigenlijk zijn al hun shows en voorstellingen opgezet als grote films die live worden vertoond. Je wordt als bezoeker echt aangegrepen door de poëzie van de teksten (met van die handige audiogidsen kan je alles in het Nederlands mee beluisteren), de zuiverheid van de muziek..je wordt echt meegezogen in het verhaal en het soms alsof je zelf mee in de show speelt. Zo zo goed gedaan! Valt op het op dat ik enthousiast ben?

2. Je kan er slapen in een Middeleeuws kasteel
Om de beleving totaal te maken, is het een goed idee om er eens te overnachten. Wij sliepen in themahotel La Citadelle. En dat was voor de kinderen een superleuke ervaring. Wat ze voelden zich echt als ridders en prinsessen in een kasteel door de indrukwekkende toegangspoort, de wirwar aan gangen in het hotel zelf, de kamers waren ook echt supermooi MIddeleeuws ingericht en ‘s morgens aan het ontbijt in Middeleeuwse stijl had je ook echt het gevoel dat je terug in de tijd leefde. Top gedaan! Vanuit het kasteel is het zo’n 10 minuutjes wandelen tot het Grand Parc zelf, ideaal als je overdag ook eventjes wilt uitrusten of de kleine nog een dutje moest doen ofzo.

3. Je vindt er dorpjes uit de tijd van toen
Altijd al willen weten hoe een Middeleeuws dorpje eruitzag? Reis tussen twee voorstellingen door nog eens door de poorten van de geschiedenis en loop via de dikke vestingmuren naar het hartje van de Middeleeuwse stad. Je kan er alle rijkdommen van de Middeleeuwen ontdekken en ja…er waren toen nog geen riolen, dus ook dat kan je aan je kinderen uitleggen. Je wilt niet weten wat ik hen allemaal verteld heb uit mijn geschiedenislessen van vroeger. Zo leerrijk!

4. Er zijn ook avondvoorstellingen die je nooit meer zal vergeten
Wij hadden het geluk dat we naar La Cinéscenie konden gaan kijken. Een voorstelling waar al meer dan 11 miljoen toeschouwers naar zijn gaan kijken en waar je tegelijk 2.400 acteurs op een toneel ziet van 23 hectare, 28.000 kostuums, een grandioze voorstelling van 1 uur en 40 minuten en vele nieuwe attracties… Deze grootste avondvoorstelling ter wereld is een mythe geworden; een voorstelling die je echt gezien moet hebben want mannekes, je gelooft je ogen niet als je deze show ziet. Echt de moeite!

5. Een park voor elk lid van het gezin
Iedereen zal er aan zijn trekken komen. Moeder, vader, grotere kinderen, kleinere kinderen. En ook al was het niet altijd simpel om een éénjarige te laten stilzitten tijdens de shows en voorstellingen. Toch heeft Mil op momenten ook echt genoten en keihard mee gedanst. Of het park dus te bezoeken is met een peuter? Ja zeker wel, al moet je het wel zien zitten om op geregelde tijdstippen je krijsende peuter stil te krijgen, haha! Tenzij je zo’n braaf stilstaan kind hebt natuurlijk, dan is het gemakkelijk, haha!

Conclusie

Yes! Ik moet het keihard bekennen, ook al ben ik zelf niet zo’n grote fan van pret-en themaparken. Puy Du Fou heeft het helemaal. En de kinderen? Die hebben superhard genoten. Ook al was het veeeeeeeeeeeeeel te warm. En is dat niet altijd ideaal als je in volle zon naar een 40 minuten durend spektakel moet kijken. Misschien moet jij een bezoekje inplannen in de herfstvakantie? Of gewoon keiveel parasollen en zonnehoedjes meenemen.

PRAKTISCH

De Puy Du Fou ligt in Les Epesses in de Vendée-streek. Ideaal wanneer je in de buurt op vakantie bent om het park even te bezoeken als daguitstap.

Met het vliegtuig?
De Puy du Fou ligt op 1 uur rijden van het vliegveld Nantes Atlantique, vanuit Lille was dat een uurtje vliegen. Ook leuk als je eens een eerste vliegervaring aan je kinderen wilt meegeven, die van ons vonden dat echt de max!

Een kalender met de openingstijden vind je hier.

Ook fijn om weten! Met een Pass Emotion kan je tijdens shows en spektakels op gereserveerde plaatsen zitten en geloof mij…dat zijn echt de beste plekjes die je dan krijgt. Een aanrader dus om zo’n Pass Emotion bij te boeken.

Om helemaal mee in de sfeer te komen, maakten we samen een leuk filmpje van ons weekendje Puy Du Fou:

En geniet je nog even mee van de sfeerfoto’s?

>>>>>>>>>> OP ZOEK NAAR MEER FIJNE DAGUITSTAPPEN? ALLE KINDERACTIVITEITEN OP ONZE BLOG LEES JE HIER

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  zebrazonderstrepen
  augustus 9, 2018 at 3:03 pm

  ziet er geweldig leuk uit

 • Reply
  Tine
  augustus 10, 2018 at 8:20 am

  Ziet er inderdaad leuk uit,… maar duur…
  Met goedkoopste vliegticket kom ik aan een weekendje van 1000 euro voor 4 personen …
  Dat is ons vakantiebudget 🙂
  Of hadden jullie een goedkopere formule die jullie kunnen aanraden?

  • Reply
   Lobke
   augustus 13, 2018 at 10:47 am

   Hey Tine! Zoals eerder al gezegd was dit voor ons een persreisje voor mijn werk. Anders zou ik zelf nooit met het vliegtuig met mijn gezin voor twee dagen naar Frankrijk reizen om dit park te bezoeken. Zoals ik in het artikel wel al zei zou ik aanraden om dit park te bezeoeken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent in de Vendée streek en je een fijne daguitstap wilt maken of op de terugweg van je vakantie ofzo. Het is wel echt de moeite waard! Maar inderdaad niet om er 1000 euro aan te geven voor twee dagen voor vier personen. Snap ik volledig.

   • Reply
    tine
    augustus 15, 2018 at 1:12 pm

    ok merci voor de info, kwam nogal extreem over! groetjes,

 • Reply
  Leen
  augustus 12, 2018 at 9:41 pm

  Een collega van me had het er ook over en was ook vol lof. Enige minpuntje is dat het park blijkbaar (extreem) rechtse linken zou hebben ….

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.