0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Kampeer eens in je eigen tuin

Bij temperaturen van meer dan 30°C is het moeilijk om af te koelen ‘s nachts. Frauke was jaloers dat Kobe op chirokamp was dus besloten we om onze tent te zetten in onzen hof. Van een geweldig idee gesproken: gewoon kamperen in je eigen tuin! Dat we daar nog niet eerder zijn opgekomen. Je creëert geweldige herinneringen voor later en ondertussen lig je niet te zweten in je eigen bed. De quality time met je kinderen krijg je er gratis en voor niks bij. Welkom op camping ‘Chez Patrick, Lobke, Kobe, Frauke & Mil’.

Een nachtje slapen in de tent is fantastisch voor kleine kinderen. Lekker avontuurlijk. En ze slapen dus echt veel beter! Ik denk dat die buitenlucht echt goed heeft gedaan. En ons ook. Dus…bij tropische temperaturen als deze zomer. Haal die tent van de zolder en plant ze neer in je eigen tuin. Of in die van iemand anders. Het instant-vakantiegevoel krijg je er gratis en voor niks bij.

Leuke doe-tips tijdens een kampeeravond in je eigen tuin

Kampvuurliedjes zonder kampvuur
Bij kamperen horen onlosmakelijk liedjes en muziek. We kochten een tijdje geleden een ukelele en zijn helemaal verknocht aan dit instrument. Keitof om samen kampvuurliedjes te zingen zoals ‘Mijn tante in Marokko’ of ‘De wereld is een toverbal’ maar andere kinderliedjes of grotemensenliedjes zijn natuurlijk ook de max, als je maar kan zingen samen. Hier vind je trouwens een lijst van kampvuurliedjes, eentje om bij te houden!

Schaduwspelletjes
Het witte doek van de tent hadden we al. Zet een lamp in je tent en ga zelf tussen de lamp en het doek staan. Doe een dier na of speel een grappig toneelstuk. Plezier gegarandeerd en kost helemaal niks!

Naar de sterren kijken
Ken je de ‘Grote Beer’? Even googelen of naar YouTube kijken en je kan je kinderen tijdens een gezellige sterrentuursessie al versteld doen staan.

Verhaaltjes vertellen
Niets is heerlijker dan samen verhalen verzinnen in het donker. Ieder om beurt. Zorgt gegarandeerd voor quality time ten top.

En nu oogjes dicht, snaveltjes toe en naar dromenland.

Onze familietent? Die blijft nog wel even in onzen hof staan, want mannekes, dit is de beste afkoelingstip ever!

Ook leuk! Kampeer eens in de tuin bij vrienden. Op Maison Slash lees je een heerlijke story. Of kijk eens op Go Campr voor een leuke kampeerplaats in den hof van iemand anders. (of stel je eigen tuin ter beschikking). Kamperen mannekes, het biedt eindeloze mogelijkheden!

>> Lees ook: the best kept secret picknick! Leuk doe-tip in de zomervakantie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Lisa
  juli 27, 2018 at 2:13 am

  Kamperen in ‘den hof’, zalig! Hoe vaak wij dat als kind niet gedaan hebben!
  Zo jammer dat wij nu op een appartement wonen, anders hadden we dit graag gedaan aangezien we dit jaar niet op vakantie gaan met ons 2-weken oud boeleke.

 • Reply
  Vakantie in eigen land: Dat doe je zo! - Nieuwegein
  juli 24, 2020 at 6:55 pm

  […] Jouw huis is een voortreffelijke verblijfplaats Je moet niet ver gaan om van een aangename vakantie te kunnen genieten. Nee, hoor. Ook thuis kan je een amusante tijd beleven. Ben je een echte avonturier en wil je toch graag de vakantiesfeer in huis halen? Zet dan eens een leuke tent van Quechua op in jouw achtertuin en waan je een echte kampeerder. Ok, een toffe slaapzak zal misschien niet zo comfortabel liggen als een heerlijk matras, maar toch is thuis kamperen een zeer vermakelijke activiteit. Zeker als je het combineert met leuke familieactiviteiten zoals naar de sterren kijken of verhaaltjes vertellen. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.