0
EROPUIT MAMA ZIJN Organisatietips

Een gouden tip voor alle ouders die nog eens buiten willen komen

Millenialouders, ja dat zijn wij! Ouders die alles willen en liefst allemaal tegelijk, als het even kan? Familietijd, kwalitijd, keihard werken, huishoudtijd, tijd voor hobby’s maar daarnaast ook samentijd als koppel en het liefst ook nog wat me-time af en toe. ‘Hoe blijf jij dat in godsnaam allemaal combineren?’ is een vraag die ik meermaals gesteld krijg. Wel, ik zal eerlijk zijn, soms is het hier chaotischer dan chaotisch en zonder de hulp van mijn netwerk, mijn familie, mijn onthaalmoeder, mijn huishoudhulpen die ik betaal met dienstencheques zou ik het niet weten hoe ik alle ballen tegelijk in de lucht kan houden. En zonder…jawel nu komt mijn gouden tip…mijn enorm netwerk aan babysitters zou ik het helemaal niet meer weten.

Babysitters dus. Maar waar vind je die dan?

In het verleden heb ik wel een tijdje de babysitdienst van de Gezinsbond geprobeerd. Niet altijd met evenveel succes. Tot ik Bsit ontdekte. Via een superhandige app krijg je een hele aanbieding aan babysitters aanbevolen door je vrienden én in je eigen buurt. Laat ons zeggen dat ik dit dé uitvinding vind voor millenialouders als wij. In het begin was het misschien een beetje vreemd om zomaar een ‘vreemde’ babysit in huis te halen maar ondertussen hebben wij dankzij Bsit wel onze vast clubje superbabysitters die ik allemaal tegelijk kan contacteren via één app (veel handiger dan naar 10 babysits een sms te moeten sturen om te vragen wie er vrij is.) Oh ja, ik ben al heel lang fan van Bsit.

Dankzij Bsit konden wij vorige week zo een avondje genieten van voetbal op groot scherm (!) en een concertje op Rock Werchter. Pure Quality Time, hoe lang was dat eigenlijk al geleden? Terwijl wij de overwinning van de Rode Duivels tegen Brazilië aan het vieren waren, stuurde onze babysit fijne updates van flinke kinders. Onbezorgd kunnen feesten met drie kinderen die thuis in goede handen zijn bij een fantastische babysit. Het leven stopt niet als je ouder bent, toch?

Benieuwd hoe Bsit werkt?
1. Download en installeer de app Bsit op je smartphone of tablet.
2. Voer enkele gegevens in zoals locatie, tijd, prijs, een lift of niet…en bekijk de lijst van mogelijke babysitters in de buurt. Toen ik dit voor het eerst uittestte, kreeg ik een lijst van 14 beschikbare babysitters in onze buurt! Ongelooflijk hé?
3. Screen de babysitters en stuur een uitnodiging naar diegenen waarvan je denkt: “Hey, die mag wel op onze kindjes komen passen!”
4. Een beetje later kregen we al een bericht terug van een geweldige sympathieke babysitter op 900 meter van ons huis! 22 jaar, leerkracht secundair onderwijs en chiroleidster, ideaal!
5. Stuur de babysitter een bericht of bel haar op om af te spreken. Jullie vrij avondje kan beginnen! Oh ja, betalen kan ook gewoon via de app. Superhandig wanneer je net als ik bijna nooit cash geld op zak hebt.

Dus lieve moeder of vader, wanneer je volgende keiveel zin hebt in een festivalleke of gewoon eens een onderonsje nodig hebt met je lief of keihard tijd nodig hebt voor je zelf. Regel die babysit via Bsit, want je hebt er bijna altijd eentje beschikbaar. Merci Bsit dat jullie bestaan! En merci dat wij dankzij jullie naar Rock Werchter mochten!

Benieuwd of jij Bsit al kent en of jij een babysit in huis vertrouwt?

LEES OOK: Waarom vertrouwen zo weinig ouders een babysit?

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bsit. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta lees je hier.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    I.
    juli 15, 2018 at 8:06 pm

    Ik heb de app gedownload maar is deze betalend? Het lijkt zo, ik zie zelfs abonnementsformules per maand? Bovendien is er geen enkele verzekering? Of kan je die bijnemen? Ik zie precies het voordeel niet tov. de babysitdienst van de Gezinsbond. (Buiten het rechtstreeks contact met de sitter, wat niet in alle gemeentes is)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.