0
Feesttips LIFESTYLE MAMA ZIJN

Een Groeifeest als geweldig alternatief voor een communiefeest

Volgende maand wordt onze Kobe al 8 jaar. Communiefeesten à volonté rond deze tijd, maar wij pakten het anders aan. Eind juni organiseerden we zelf een Groeifeest mét betekenis. Eentje om nooit te vergeten, ja, sprookjes bestaan echt!

Een Groeifeest, wasda?
Terwijl we vroeger in onzen tijd rond deze leeftijd massaal communiefeesten vierden, doen we dat vandaag de dag veel minder. Minder dan de helft van de kindjes uit Kobe zijn klasje deed afgelopen schooljaar een communie. Thuis ben ik katholiek opgevoed, dus een communiefeest organiseren zou vanzelfsprekend zijn. Toch voelden mijn lief en ik ons hier niet 100% bij, want wij gaan nooit naar de kerk en ook hier thuis voeden we onze kinderen niet zo katholiek op. Wat niet wil zeggen dat we hen geen betekenis willen meegeven. Zingeving krijgt wel degelijk een plaats in ons gezin, maar op een andere manier. In heel wat freinetscholen wordt er gezamenlijk een groeifeest georganiseerd terwijl de andere kindjes hun communiefeest doen. Dat vond ik wel een leuk idee, want een Lentefeest alleen voor de cadeautjes vond ik ook maar niks. Een Groeifeest dus, dat zou het worden.

Hoe pak je dat eigenlijk aan zo’n Groeifeest organiseren?
Ik klopte aan bij Elke van Fairytale Moments. Sinds een tijdje is zij officieel sprookjesfeestorganisator, wat wil zeggen dat zij ceremonies organiseert voor de mijlpalen in je leven. Op momenten waarop je de liefde wilt vieren, maar ook om een kind te vieren dat al wat groter wordt! Elke maakt het sprookjesachtig, de happily ever after, daar moet je zelf zorgen!

We spraken een paar keer af, mailden heel wat over en weer en maakten samen een ceremonie die helemaal bij ons paste. Ze interviewde ons, mama en papa maar maakte ook een praatje met Kobe zelf om hem wat beter te leren kennen. Dit alles resulteerde in een prachtig verhaal waarin Kobe de hoofdrol speelde. Hoe hij opgroeide van kleine baby tot stoere zevenjarige. De waarden die we hem willen meegeven. We haalden ook herinneringen op, vertelden anekdotes en maakten beloftes aan onze grote kleine man. Een breakdance-optreden van Kobe zelf was de kers op de taart. Elke gast kreeg een zakje met daarin alle ingrediënten die nodig waren om mee te doen aan het feest: de teksten voor de liedjes om mee te zingen, een gekleurde bol om een boodschap voor Kobe op te schrijven en in de boom te hangen én confetti om er een echt knalfeest van te maken. En dat allemaal samen met de mensen die we het allerliefste zien. Hoe dankbaar kan een mama zijn?

Oh ja, de live pianomuziek van mijn lieve broer maakte het geheel helemaal af!

De locatie en de aankleding

Ik ben nogal van de DIY, dus ik zocht een zaaltje waar we alles zelf konden doen. Dat maakt het niet alleen een pak goedkoper, want anders betaal je al gauw 1000 euro voor een communie-of lentefeest. We huurden het zaaltje van de Kinderboerderij in Sint-Amands (sprookjesachtig, groot genoeg en speelmogelijkheden à volonté).
Eten maakten we zelf met hulp van meter, peter en lieve oma’s. Voor de voorbereiding en aankleding zorgde ik zelf. Hiervoor koos ik als basis het Groeifeest thema in het boek Feest! van Studio Lala. Thema? Veel takken en massa’s gekleurde bollen!  Makkelijker kan bijna niet! Uitnodigingen, tafeldecoratie, bedankkaartjes en cadeautjes voor meter en peter bestelde ik via Tadaaz.

Tip van jewelste: zorg voor een fotograaf
Zo’n momenten waarop je je kind viert wil je natuurlijk vastleggen op foto’s. Om te voorkomen dat je zelf constant met je camera rondloopt, regel je best een fotograaf die dat allemaal voor jou doet. Wij gingen in zee met Mysosotis Fotografie.

Hij zorgde voor prachtplaatjes van alle lieve mensen die aanwezig waren en maakte deze dag echt onvergetelijk omdat we nu naar de foto’s kunnen blijven kijken. Hoeveel familiegeluk kan een mens ervaren?

Ook goesting gekregen om een Groeifeest te organiseren?

Heb je zoiets van, dit wil ik ook organiseren voor mijn kind volgend schooljaar! Wij zijn er alvast vroeg bij dit jaar om jou te overtuigen! En ik zou niet twijfelen! Samen met Elke van Fairytale Moments kan je een ceremonie organiseren die helemaal op maat van jouw kind gemaakt is! Een feest met een vleugje magie, eentje die je gasten beroert en waar je kind zelf ook iets aan heeft dan dat niet gauw vergeten zal worden. Ja zo’n Groeifeest als alternatief voor een communiefeest of lentefeest, dat kan ik alleen maar aanraden.

Genieten je nog even mee na van ons Groeifeest?

Een welgemeende merci aan iedereen die mee heeft gedacht en geholpen om hier voor Kobe een topfeest van te maken!

Voor jullie mij massaal beginnen mailen, zet ik hier nog even alle credits op een rijtje:
Kleding Kobe, Frauke & Mil: JBC Fashion
Ceremonie Fairytale Moments
Fotografie: Myosotis Fotografie
Tafeldecoratie en bedankkaartjes: Tadaaz

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.