0
Daguitstappen EROPUIT Kinderactiviteiten

Hartjes voor Beringen

Limburg heeft al langer een plekje in mijn hart! Enerzijds omdat ik Limburgs bloed heb en er nog veel familie heb wonen, anderzijds omdat de Limburgers zo lief en gastvrij zijn dat ik er supergraag naartoe ga. Maar dat een stadje zoals Beringen zoveel te bieden heeft, dat wist ik nog niet! Afgelopen weekend trok ik met mijn gezin een heel weekend naar dit verborgen pareltje en ik kwam terug met massa’s leuke tips: (of waarom Beringen jouw volgend weekendje weg moet zijn)

Slapen doe je in een Bed & Breakfast

Omdat we het maximale uit ons verlengde weekend wilden halen, planden we twee nachtjes in een Bed & Breakfast. Nooit eerder sliepen we met kinderen in een B&B, gewaagd met een éénjarige die nog af en toe wakker wordt ‘s nachts. B&B ‘t Kasteeltje in Beverlo is eigenlijk meer dan een B&B, een heuse (kinder)boerderij vol aaibare diertjes zoals geitjes (die ‘s morgens gemolken worden om er daarna ambachtelijke ijsjes van te maken). Wat wil een kind nog meer? Ik moet jullie niet vertellen dat we tijdens ons verblijf altijd twee kindjes konden gaan zoeken op de boerderij, zo leuk was het daar! ‘s Morgens een overheerlijk ontbijt met verse geitenmelk, verse eitjes én als toetje een geitenkaasje met overheerlijke kersencoulis. Samen met andere gezinnen met kleine kindjes aan tafel, supergezellig en een aanrader voor elk gezin met (jonge) kinderen. Heerlijk relaxed!

Vennestraat 15 – Beringen – www.tkasteeltje.be

Een bezoekje aan het Mijnmuseum

Zoek je een gezinsuitstap waarbij je kinderen zich amuseren én iets bijleren? Tijdens de Mijnzondagen in het Mijnmuseum worden de kids zelf mijnwerker voor een dag. Treed in de voetsporen van de mijnwerkers. Samen met onze gids Flor trokken we op ontdekkingstocht doorheen de mijngebouwen die normaal gezien niet open zijn voor individuele bezoekers, dit is waarom de mijnzondagen zo leuk zijn! En onze kinderen? Die vonden het superspannend om eens ondergronds te gaan kijken en te ontdekken waar de steenkool voor de stoomboot van Sinterklaas vandaan kwam. Het volledige verslagje van ons bezoekje aan het Mijnmuseum vind je hier.

Mijnmuseum, Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen

Klimmen en klauteren op de Avonturenberg

Een activiteit waar mijn twee ravottertjes enorm naar uitkeken was de beklimming van de Avonturenberg! Wanneer je in de buurt van de mijnsite bent, dan is dit een echte must-do! De Avonturenberg is een uniek speellandschap op de flank van een mijnterril. Via allerlei klim- en klauterconstructies of een wandelpad bereik je de top en heb je een mooi uitzicht over de streek, ik moet je niet vertellen dat Kobe & Frauke dit fantastisch vonden! En zelfs ons Milleke genoot mee :-).
Avonturenberg: be-MINE, Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen

Klimmen in een oude elektriciteitscentrale van de mijn

Helemaal onder de indruk waren we van het klimcentrum Alpamayo, dit ligt vlakbij de Avonturenberg, het zwembad Sportoase en het mijnmuseum en is ook geschikt voor kinderen. Klimmers Kobe & Frauke vonden dit natuurlijk ook een topactiviteit. Er zijn routes voor elk niveau uitgestippeld en er is een boulderruimte met valmatten. Dit allemaal in een oude elektriciteitscentrale van de mijn. Tip: drink zeker een koffietje in hun supercoole café, ook helemaal ingericht in de oude industriële stijl. De vriendelijkheid van de bediening krijg je er gratis bij!
Alpamayo klimcentrum: be-MINE 21, 3582 Beringen

Picknicken op een filmlocatie van Marina

Wie de film Marina zag, herkent deze locatie aan het Kioskplein meteen. Wat een coole locatie ook om te picknicken. De picknick haalden we af bij Whatz Hap in Beringen. 3 mandjes vol lekkers waar iedereen van mee smulde, daarna nog wat spelen terwijl wij wegdroomden bij de mooie huisjes, wat moet een mens meer hebben?

Andere leuke kindvriendelijke plekjes om te eten:

° Eten en visjes kijken bij TODI

Een superfijne brasserie op de mijnsite met een heerlijke, gevarieerde menukaart. Laat je er verrassen door het Mijnmenu, kies gezond voor het menu van Pascale Naessens, geniet van een malse steak of van een snelle snack. Een ideale plek om te bezoeken met kindjes, ze zijn er niet alleen superkindvriendelijk maar vanuit de brasserie heb je inkijk in het grootste aquarium van de streek. Visjes kijken à volonté!

° Voor de betere gastronomie moet je in het Landerhuys in Koersel zijn.

Supergroot en mooi ingericht! Je vindt er tal van overheerlijke klassiekers die je van een brasserie kan verwachten zoals: filet-pur, steak tartaar, scampi’s, slaatjes en tal van leuke kindergerechten. En de bediening is ook superkindvriendelijk!

° De Biertuin is ook een bezoekje waard voor een groot of klein hongertje.

Je vindt er lekker en kwalitatief eten in een omgeving waar je je als gast thuis voelt. Een zalig tuinterras met een toffe speeltuin, een kinderkaart en een superkindvriendelijke bediening (!!!!!) maken dat je hier als gezin met kinderen zeer welkom bent.

Groen doen in Beringen

Wie even wil genieten van een groenere omgeving, trekt best naar de speeltuin ‘t Fonteintje, echt een paradijs voor kinderen. Er zijn toestellen en attracties voor diverse leeftijden. Er is een minigolfbaan, trickpinbaan en een 30-meter hoge uitkijktoren. Leuk om weten! De airtrampoline en de dans- en beweegboog zijn de nieuwste toestellen in de speeltuin. Bovendien is de speeltuin gelegen in een groene en bosrijke omgeving, terwijl je kinderen zich helemaal laten gaan in de speeltuin kunnen jullie tot rust komen op één van de bankjes. Ook leuk om te doen: de uitkijktoren met een prachtig uitzicht over de streek!

Achter de speeltuin ligt het Boeboekspad: een keileuk natuur-ontdek-pad voor families met jonge kinderen. Ontleen een Boeboeksrugzak in de Watersnip en doe samen met Piepel en Soeza fantastimastische opdrachten in het bos: maak een taart van bosmateriaal of een tekening van bessensap, ga met een vergrootglas op zoek naar kriebeldiertjes of speel een spelletje dennenappelpetanque… Reuzepret gegarandeerd!
De Watersnip: Grauwe Steenstraat 7 bus 2, 3582
Speeltuin ’t Fonteintje: Fonteintjestraat  z/n, 3582 Beringen

Conclusie? Toen ons weekendje er maandagavond op zat, waren we allemaal voldaan en zelfs een beetje verdrietig dat het alweer voor bij was! Zo hard dat we genoten hebben! We beleefden quality time ten top, we snuifden cultuur op, we deden aan sport en we genoten van keilekker eten. We ontdekten toffe en kindvriendelijke locaties om iets te gaan drinken en werden helemaal overdonderd door de veelzijdigheid en de originaliteit van de mijnsite. Beringen, you have a place in our heart, wij komen zeker nog terug! En voor jou: of je er nu een dagtrip of een weekendje van maakt, Beringen zal je niet ontgoochelen! Wedden we?

Alle info over deze keileuke stad vind je op www.toerismeberingen.be

Genieten jullie nog even mee van onze leuke foto’s? Alweer enkele leuke herinneringen!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.