0
MAMA ZIJN

Hoe ik een doodgewone woensdagnamiddag overleefde

Terwijl ik twee maanden geleden dacht dat ik de wereld aankon, ben ik vandaag al blij dat ik een doodgewone supervermoeiende (!) woensdagnamiddag met drie kinderen thuis overleef! Want eerlijk? Sinds het verlies van ons vake ben ik moe, doodmoe. Ik was al moe sinds de komst van ons Milleke want dat lieve ventje heeft nog geen nacht doorgeslapen, geen nacht zeg ik u! Dat ik dus al even op mijn tandvlees liep, hoef ik jullie dus niet te vertellen.

Ondertussen gaat het leventje hier natuurlijk gewoon door, en moeten we weer presteren. Liefst op zoveel mogelijk verschillende vlakken zoals gaan werken, een huishouden runnen, een keuken verbouwen, een goeie moeder, partner en vriendin zijn…opgeven stond tot voor kort niet in mijn woordenboek. Tot de rekker dus springt op een dag….

En dan zijn er van die dagen zoals vandaag dat je al blij bent dat je na een migraineaanval drie kinderen gevoed en gewassen krijgt, huiswerk gedaan krijgt, samen een kerstboom versierd krijgt en dat allemaal op nog geen 30m2 omdat je al enkele maanden met vijf personen in de woonkamer leeft omdat die droomkeuken er nog altijd niet is. Maar heeeeey, van zoveel gezinsgeluk krijg je het toch wel een beetje warmer vanbinnen, niet?

Om 20u vroeg ik mij wel al af of het nog geen tijd was om te slapen?

Maar kijk dus gerust eens mee binnen hoe een doodgewone woensdagnamiddag er hier aan toe gaat…en let vooral niet op de rommel maar op mijn schattige kinders 🙂

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Zebrazonderstrepen
  december 13, 2017 at 8:49 pm

  Het ziet er alleszins gezellig uit met de weinige ruimte die er vandaag is. Ze maken duidelijk plezier en dat gevoel als mama als het bijna slaaptijd is, is heel herkenbaar.

 • Reply
  Valer
  december 13, 2017 at 11:12 pm

  wauw, er kwam nog fruit aan te pas! Applaus! 🙂

 • Reply
  Ine
  december 14, 2017 at 6:24 am

  Rommel? Waar? Dan heb je mijn huis nog niet gezien! En ik heb maar 2 kinders en geen verbouwing!

 • Reply
  Evi
  december 14, 2017 at 12:14 pm

  Ze zien er allemaal gelukkig uit, en dat telt toch, niet? Die rommel vind ik trouwens erg goed mee vallen. Bij ons is het vaak veel erger!

 • Reply
  Jozefien
  december 14, 2017 at 2:54 pm

  Seg moeder, ik weet niet wat jij anders op en woensdag namiddag gedaan krijgt, meest mij lijkt dat alvast een druk programma wat je hier beschrijft. Wees end mee voor jezelf.
  En he, om acht uur gaan slapen is best oké. Geef eraan toe, en je hebt een halve nacht extra.
  Wat ook helpt: als Milleke slaapt, een leuk filmpje opzetten voor de kindjes, samen over en dekentje, en zelf lekker soezen.
  Zorg voor jezelf, daar heeft iedereen veel aan ?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.