0
Baby MAMA ZIJN

Hartjes voor onze kraamhulp

Toen ik van Kobe en Frauke bevallen was, wist ik nog niet van het bestaan van een kraamhulp. Derde keer goede keer, want wat een ontdekking om na je bevalling iemand in huis te halen die allerhande klusjes komt doen en zelfs mee zorgt voor je andere kinderen? Voor het geld moet je het niet laten, want je betaalt een bepaald bedrag per uur berekend op je inkomen en je krijgt van de mutualiteit 4 euro per uur terug! Geen overbodige luxe en alleen maar hartjes voor onze kraamhulp! Want zeg nu zelf, de eerste dagen thuis zijn best hectisch, zeker met twee grotere kinders in huis die ook hun aandacht nodig hebben.

Afgelopen woensdag kwam Kim dus als geroepen! Mil had een regeldagje, Frauke moest naar de dansles en Kobe wilde graag fruitsla maken, zonder haar had ik dit nooit alleen klaargespeeld. Ongelooflijk hoe zij op 4 uur tijd twee kinderen bezighield, kookte voor 3 dagen, drie manden was weg werkte en ook nog eens mee zorgde voor kleine Mil.

Bovendien maakte ze samen met Kobe een heuse fruittaart waar we ‘s avonds samen met ons babybezoek van gesmuld hebben.

Hoe ze dat deden?
Ingrediënten
1 meloen (liefst watermeloen maar die vonden we nog niet in de winkel)
1/2 oranje meloen (cavaillon)
1/4 ananas
3 kiwi’s
200 gr pitloze druiven
125 gr blauwe besjes
125 gr frambozen

Zo ga je te werk
Schil de meloen zonder hem in stukken te snijden, snij de geschilde meloen in 3 dikke schijven van +- 5cm, zorg ervoor dat je de schijven op elkaar kan leggen om een echte bruidstaart met verschillende verdiepingen te kunnen maken. Schil 3 kiwi’s en 1/2 ananas.
Snij de overgebleven stukjes meloen in kleinere blokjes. Snij de ananas in kleine blokjes. Snij 200gr druifjes in 2, snij de geschilde kiwi’s in schijfjes.
Puzzel je taart in elkaar, neem een groot rond bord en maak met de grootste schijfjes kiwi een cirkel op de rand van het bord, leg de grootste schijf meloen op het bord en maak een toren met de overige twee schijven, je moet van klein naar groot gaan.
Versier je taart met fruit en laat je creativiteit de vrije loop!

Dit recept en nog veel meer andere leuke kinderrecepten vonden we in het kookboek van de Colruyt ‘Koken is kinderspel’


Dus lieve zwangere of pasbevallen mama’s, vraag die kraamhulp aan en gun jezelf die extra tijd. Je zal spijt krijgen als je het niet hebt gedaan. Ik heb onze kraamzorg hier aangevraagd, maar je kan het ook hier of hier doen.

Nog mama’s die positieve ervaring hebben met kraamzorg? Benieuwd!

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Kimberley van Gewoon Wij
  maart 25, 2017 at 10:39 am

  Jammer genoeg hier twee keer een negatieve ervaring en ik zou het dus ook nooit meer doen. Gelukkig hebben jullie een heel andere ervaring met kraamhulp. Alles hangt echt af van de persoon die je over de vloer krijgt.
  En wat ziet die fruittaart er lekker uit!

 • Reply
  Anna Helena
  maart 25, 2017 at 11:02 am

  Ook hier heel content geweest van de kraamhulp. Ik raad het iedereen aan!

 • Reply
  Hanneke
  maart 25, 2017 at 12:16 pm

  In Nederland is kraamzorg een ‘standaard’ iets. Zelfs voor 8 dagen bij een thuisbevalling. Heerlijk zo’n handje extra, zeker als je je huishouden even durft los te laten en over te laten aan iemand anders.

 • Reply
  Elke
  maart 25, 2017 at 12:51 pm

  Van de vier keer hebben wij drie keer kraamhulp in huis gehaald. Dat paar gouden handen gaf rust in ons hectisch gezin. Ik kan het alleen maar aanraden. Als het tegenvalt, kan je altijd om een wissel vragen. Dat hebben wij gelukkig nooit moeten doen.

 • Reply
  life and kids
  maart 25, 2017 at 8:36 pm

  Twee van de vier keer kraamhulp gehad, en wow. Wag een geweldige ervaring!! Koken, strijken, poetsen. Alles deden ze. En mama kon eens rustig douchen en eens alleen naar de wc. Ongekende luxe ☺

 • Reply
  viedesofie
  maart 25, 2017 at 9:37 pm

  Goed dat je dit allemaal schrijft! Wij zijn ook supercontent van onze kraamzorg. Ze komt voorlopig nog steeds helpen aangezien de baby verborgen reflux heeft, maar we kunnen het ook iedereen aanbevelen.

 • Reply
  Lievelyne
  maart 26, 2017 at 7:28 am

  Ikzelf heb geen kraamhulp gehad. Het was verschrikkelijk duur. Kon het wel gebruiken want het was toch zwaar met 3 kindjes en huishouden. Ben nu wel aan het studeren om kraamhulp te kunnen worden. Ik hoop dat ik op een dag mensen net zo gelukkig kan maken als jou!
  Groetjes

 • Reply
  Kathleen (Maankindjes)
  maart 26, 2017 at 9:32 am

  Wij hebben twee keer kraamhulp gehad en vonden dat heel prettig. Bij ons deden ze wel vooral huishoudelijke taakjes. Coole fruittaart trouwens!

 • Reply
  Victorine
  maart 26, 2017 at 8:01 pm

  Het is alweer bijna 14 jaar geleden, maar na de bevalling van onze jongste heb ik ook kraamhulp in huis gehaald. Mijn ervaringen met het ziekenhuisverblijf van ons 1ste kindje waren niet zo positief (ik ben echt geen mens om lang in een ziekenhuis te blijven) en dus wou ik dat de 2de keer graag anders regelen. Ik koos ervoor om kort na de bevalling in het ziekenhuis weer naar huis te gaan en dankzij de fantastische ondersteuning van een vroedvrouw aan huis én onze kraamhulp kijk ik daar nog steeds met een heel warm gevoel op terug. Als er hier dus mama’s zouden meelezen die nog twijfelen: gewoon doen! Liefs, V.

 • Reply
  Bea Hackmann
  maart 27, 2017 at 6:16 am

  Waarom praat iedereen over kraamhulp (die staat overigens op de markt ) ipv kraamverzorgster !!!
  De zorg is wel wat belangrijker als de huishoudelijke klusjes want daar wordt steeds over gesproken !

  Gr van een KRAAMVERZORGSTER

 • Reply
  Emanuelle
  maart 31, 2017 at 4:04 pm

  Lijkt me heel tof vooral als er andere kindjes eindlopen. Hier in de verre Ardennen kan je moeilijk iemand vinden owv de verre afstanden maar als het kon zou ik het ook gedaan hebben.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.