0
Baby MAMA ZIJN

Stappenplan voor onze babyuitzet

32 weken (!) zwanger vandaag, dus ik ben toch wel eens in gang geschoten om alles in orde te brengen voor de komst van onze derde uk! Heel wat babyspullen had ik al weggegeven maar uit ervaring van mijn twee vorige spruiten weet ik dat je eigenlijk veel spullen niet echt nodig hebt. Wat dan wel en wat niet? Ik lijst graag mijn baby essentials even op voor jullie (en eindig met een paar tips die gewoon heel erg leuk zijn en ik misschien toch nog ga aanschaffen of ons op ga laten trakteren via ons geboortelijstje ofzo ;-

Stap 1: Som eerst eens op wat je echt nodig hebt

Wat heb je echt echt nodig volgens mij?
Wassen & plassen:
– Verzorgingskussen met twee hoezen
– Een badje of zo’n tummytub
– Verzorgingsproductjes
– Hydrofiele washandjes en tetradoeken
– Badhanddoeken
– Krabwantjes
– Koortsthermometer
Cheeky Wipes (heb ik veel te laat ontdekt, maar dit vond ik heel erg handig toen Frauke klein was! Lees zeker eens dit als je er ook mee zou willen starten)
– Luiers

Voeding
– Als je borstvoeding geeft zoals ik ga doen: een voedingskussen
– twee tot drie voedingsbh’s
– Katoenen zoogcompressen
– Afkolfapparaat maar dit moet je niet kopen, kan je gewoon huren bij de mutualiteit)
– Bewaarpotjes

Slapen
– Wiegje of bedje voor beneden (zo zo blij dat dit vintage ziekenhuisbedje bij ons komt te staan)
Co-sleeper voor de eerste maanden, lekker handig om je baby ‘s nachts gemakkelijk bij jou te kunnen nemen om te voeden of je kan ook gewoon één kan van je ledikant verwijderen en het bed tegen jou schuiven
– Onderlakens, bovenlakens, slaapzakjes

Aankleden
– 6 body’s (afhankelijk van het geboortegewicht van je baby maat 50-56)
– viertal setjes kleding
– mutsje
– sokjes
– 10 slabbetjes
Tips: voor kleding ga ik heel vaak kijken bij tweedehandsbeurzen of in de Hema, daar hebben ze echt mooie spulletjes!

In de woonkamer
– Een wipstoeltje, deze keer heb ik mij een wipstoeltje van Babybjörn aangeschaft, ze zien er niet alleen geweldig uit maar hij is ook nog eens ergonomisch en vanaf de geboorte bruikbaar. Leuke handgemaakte hoezen hiervoor vind je bij Ukje.
– Een park maar dat vind ik in het begin niet echt nodig, pas na enkele maanden als ze beginnen spelen
– Een Tripp Trapp, bijna drie kinderen later weet ik ondertussen dat dit een onmisbaar meubelstuk is in onze woonkamer, ze groeien mee en je kinderen hebben er echt heeeeeeeel lang geniet van!

Onderweg
– Onmisbaar is de draagdoek! Ik heb hier nog een Tricot-slen liggen van Babylonia waar ik echt heel veel aan gehad heb, een aanrader dus!
– Kinderwagen/buggy : uit ervaring van mijn vorige twee kindjes weet ik dat je ook hier best gaat voor een degelijk exemplaar tweedehands of nieuw, zeker als je van plan bent om veel uitstapjes te maken.
– Maxi-cosi als je veel met de auto onderweg bent

Stap 2: Voor je alles nieuw begint te kopen (zeker niet doen!), kijk eerst eens wat je kan lenen van iemand of wat je eventueel tweedehands kan kopen. Enkele tips om te besparen op je babyuitzet
Schuim stockverkopen af, bezoek de tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond, ga geregeld eens langs op rommelmarkten of in kringwinkels of vraag familieleden, vrienden of kennissen of zij nog babyspullen wegdoen. Je hoeft echt niet alles nieuw te kopen, want ze zijn zo rap groot.
Op Pinterest doe je ook heel veel ideetjes op voor leuke babyspullen, ik maakte het Pinterestboard BABYLOVE met ideeën die ik echt heel leuk vind.

3. Natuurlijk wil je dat pasgeboren wezentje lekker verwennen, daarom zijn er ook altijd enkele spulletjes die je gewoon leuk vindt en zelf wilt kopen, al was het maar om op te kwijlen 😉

Wat is gewoon heel leuk?
– Als je van plan bent om op weekend of reis te gaan, een reisbedje, ik kreeg onlangs een persberichtje van dit handige reisbedje van Aeromoov en dit staat nu al op onze wishlist
– Een babynestje
– Enkele leuke kleertjes en babyspullen die je gewoon echt heel mooi vindt, zo kwam ik terecht bij Smmmelt, een leuke webshop met handgemaakt moois voor pasgeboren kindjes! Binnenkort deel ik hier graag nog een aantal leuke webshops met de allerleukste babyspullen! Kom dus zeker nog eens terug ;-).

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Lies
  januari 14, 2017 at 11:20 am

  Hoi Lobke,

  Ik mis in je lijstje precies nog luiers… al dan niet wasbaar…

  Groetjes en succes
  Lies

 • Reply
  Ema
  januari 14, 2017 at 11:23 am

  Ik heb voor onze 2de 2 extra katoenen draagdoeken op de lijst gezet. De tricot heel vaak gebruikt maar vanaf 7kilo begint dat wat door te hangen na een paar kms. Die katoenen zijn duurder in aankoop maar zo handig.
  Onze koets hebben we van de 1ste 6 jaar geleden. Een Joolz die we via internet 300euro goedkoper konden kopen. Maar neemt te veel plaats in de koffer van de auto dus we nemen enkel de draagdoeken mee op weekend.
  Een leuke draagjas vond in bij Bonprix voor amper 19 euro.
  De co-sleeper ook 2dehands.
  De cheeky wipes worden sinds het begin non stop gebruikt. Jammer dat ik die 6 jaar geleden niet kende.
  En de luiers zijn van het merk Naty als alternatief voor katoenen luiers die ik hier niet aan de onthaalmoeder kreeg verkocht 😉
  Ben al 4.5 maanden aan het kolven (terug aan het werk na 1 maand) en dat lukt het best met de handkolf. BtoB van Difrax is handig op kantoor want ik kan doorwerken maar de opbrengst is veel minder :-).
  Voor de rest las ik eens op je blog dat een baby vooral liefde nodig heeft en daar denk vaak aan als ik weer iets leuks zie maar te duur voor ons budget 🙂
  En alles van koets tor maxi cosi over luiertafel en tummytub wordt hier bijgehouden voor als er in de familie nog een baby komt, is voor toekomstige ouders al snel een besparing van een 2 à 3000 euro dus mooi meegenomen toch ?
  Geniet nog van je zwangerschap.

 • Reply
  Nathalie
  januari 14, 2017 at 12:43 pm

  Wij hebben zo’n reisbedje van Aeromoov en dat is SUPER handig. Ik wou dat we dit van in het begin hadden.

 • Reply
  Lobke Witteman
  januari 15, 2017 at 6:35 am

  Hoi Lobke,

  Ben ook zwanger en al lekker veel aan het aanschaffen! Thanks voor het delen van jouw lijstje. Enige wat ik zelf weinig vind, is 4 setjes kleding. Heb ik het bij mijn dochter niet van gered.

  Fijne zwangerschap nog!

  Groetjes,
  Lobke

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  januari 15, 2017 at 5:38 pm

  Als je investeert in een babyphone neem er dan een waarvan je een muziekje van op afstand kan opzetten bvb van Avent. Scheelt een aantal keer opstaan. En een babycook vind ik ook super handig.

 • Reply
  Anoniem
  januari 15, 2017 at 8:41 pm

  Ik heb nooit een hoes gehad voor de verzorgingskussens. Een handdoek werkt ook. En daarentegen vind ik 2 verzorgingskussens wel makkelijk. 1 boven en 1 beneden. Krabwandjes ook nooit nodig gehad. Een park vond ik dan wel weer handig: de mobiel heeft hij enorm veel naar gekeken.

 • Reply
  Freya
  januari 18, 2017 at 1:57 pm

  Wat een prachtig kamertje op die foto! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.