Sneeuwman cupcakes


“Mamaaaa wil jij cupcakes bakken voor de kerstmarkt van onze school?” Als je zoontje met zo’n vraag naar huis komt, kan je toch niet anders dan JA zeggen? “Geen gewone cupcakes hé mama, ze moeten bij de kerstmarkt passen.”

Bij kerstmarkten denk ik aan kerstbomen, kerstmannen, gingerbread…maar ook aan sneeuwmannen! Jaaaaaa! We maken sneeuwman cupcakes. Benieuwd hoe we dat deden?

Wat heb je nodig voor 24 cupcakes?
250 gr suiker
250 gr zelfrijzende bloem
250 gr boter
16 gr vanillesuiker
4 eieren op kamertemperatuur
6 el halfvolle melk
24 papieren bakvormpjes
cupcakehouder voor je oven

Voor de versiering
Nutella choco
kokospoeder
chocoladedruppels
rode besjes

Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.


Wij maakten ze een dag op voorhand en versierden ze de volgende ochtend.
Smeer ze in met choco, dip ze in de kokospoeder en geef de final touch met de chocoladedruppels voor de oogjes en de mond en het rode besje voor de neus! Mmmmmmmm….klaar zijn je sneeuwman cupcakes! Niet zo schoon als op Pinterest, maar minstens even lekker!

 

3 thoughts on “Sneeuwman cupcakes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.