0
MAMA ZIJN Uncategorized

Waarom wij LEGO DUPLO zo’n leuk speelgoed vinden (+ give-away!)

IMG_0292
IMG_0289

LEGO DUPLO is al een tijdje het favoriete speelgoed van Kobe & Frauke, al zijn ze tegenwoordig ook allebei dol op de gewone LEGO. Kan ook niet anders, het wordt hen met de paplepel in de mond gegeven! Ze knutselen er niet alleen mee, maar ze spelen er ook echt mee :-).

LEGO DUPLO boerderij

Sinds vorige week hebben ze de LEGO DUPLO “Mijn eerste boerderij” set in huis en daar hebben ze samen al heel wat mee gespeeld! Kobe en Frauke zijn dol op kinderboerderijen, dus nu ze er ook thuis mee kunnen spelen, zijn ze dolgelukkig. Na schooltijd wordt de boerderij hier bovengehaald, doen ze dierengeluiden na en bouwen ze hun eigen boerderij met hun kleine lieve handjes. Waarom ik zelf zo dol ben op dit speelgoed? Het is degelijk en gaat niet kapot en je kan als mama of papa gewoon lekker meespelen en hen leren hoe koeien gemolken worden, wanneer kippen hun eitjes leggen en waarvoor de wol van het schaap gebruikt wordt, ideaal toch, nietwaar?

LEGO_myfirsttractor
Omdat wij deze maand 3 jaar bestaan, vieren wij feest en we beginnen met het weggeven van LEGO DUPLO! Samen met de geweldig sympathieke dames van Oona, zoek ik een eigenaar voor deze geweldige doos LEGO DUPLO ‘Mijn eerste tractor’.

Wat moet je hiervoor doen?
1. Like onze Facebookpagina en deel deze blogpost
2. Laat via een reactie onder deze blogpost weten waarom jij zo dol bent op LEGO DUPLO!
3. Wie weet ben jij volgende week eigenaar van deze doos en kan je er je kindje, een vriendje of een jarig neefje blij mee maken? Succes!

You Might Also Like...

50 Comments

 • Reply
  ine de vis
  juni 9, 2015 at 5:15 am

  Wij houden van lego duplo omdat het zo degelijk en mooi speelgoed is. En nostalgisch! Zelfs papa speelt er nog graag mee! proficiat met jullie drie jaar!

 • Reply
  Joke Lamaire
  juni 9, 2015 at 5:27 am

  1) Berre is gek op diertjes en zot van broem broems.
  2) duplo is oerdegelijk speelgoed dat makkelijk af te wassen is en tijdloos blijft. Ik ben fan!

 • Reply
  Florence Dusart
  juni 9, 2015 at 5:33 am

  Eerst en vooral een hele dikke proficiat met jullie 3jarig bestaan! Wat een fijne actie. Ik waag alvast mijn kans voor zoonlief Tuur die enkele weken geleden een jaartje oud werd (en ik zie net dat het speeltje geschikt is vanaf 1,5 is ideaal dus). Zelf heeft nog niet gespeeld met duplo maar het was wel het lievelingsspeelgoed van zowel papa als mama en logischerwijze zal ook hij fan zijn! Tuur is iets minder fan van fruit dan van groentjes en dus misschien dat we hem met dulp van deze tractor met fruitblokjes nog meer kunnen overtuigen 🙂 fingers crossed alvast!

 • Reply
  Sandy De Wispelaere
  juni 9, 2015 at 5:36 am

  Toen de mama klein was, had ze ook een curve vol Lego en Duplo! Uuuuuuuren heb ik gebouwd, gespeeld en opnieuw verbouwd samen met mijn neefje/buurjongetje. Ik denk dat mijn 2 zoontjes die microbe van mama ook hebben geërfd. De oudste van 7 heeft tegenwoordig al een hele Lego verlanglijst en ik vind het zaaaaalig om de jongste van 3,5 te zien opgaan in zijn fantasieën als hij met zijn Duplo trein het huis rond rijdt. Daarom zouden wij dus heel graag winnen, want het is praxis, zeer degelijk en educatief speelgoed. De jongste heeft tegenwoordig een obsessie voor tractors en de mama (en ook de papa hoor) kunnen dan ook weer meespelen! ? Fingers crossed! ? P.S. Proficiat met het 3 – jarige bestaan!

  • Reply
   Sandy De Wispelaere
   juni 9, 2015 at 5:39 am

   *Curverbox ipv curve
   *prachtig ipv praxis
   ? handig, zo’n woordenboek op de smartphone…

 • Reply
  Isa delaplace
  juni 9, 2015 at 5:44 am

  Hoi,
  Dol op lego! Ziet er altijd leuk uit en t is gewoon heel belangrijk speelgoed, zei ook de juf op de info avond schoolrijpheid!, de kleurtjes, figuurtjes en themas zijn lief, stoer, leuk,… En ook heel leuk : als ze vuil zijn mogen ze in de wasmachine ( in een kussensloop )!

 • Reply
  Christine Claeys
  juni 9, 2015 at 5:58 am

  Ik let iedere dag op mijn kleinkinderen ,terwijl de ouders uit werken zijn !En ik zie iedere dag weer dat ze zich enorm vermaken met het bouwen van iets !Maar ik ben redelijk beperkt met mijn Lego Duplo !Daarom waag ik graag mijn kans , zeker nu met het grote verlof in zicht !

 • Reply
  Griet De Schepper
  juni 9, 2015 at 5:59 am

  De oudste speelt er nog supergraag mee en ik moet mij geen zorgen maken als de jongste van negen maanden ook een blokje te pakken krijgt. Onze jongen kan er heel creatief mee zijn. Diertjes gaan naar mee in bad, alles wat kan rijden mee naar buiten. Kindjes blij, mama blij 🙂

 • Reply
  Sarah Titericx
  juni 9, 2015 at 6:21 am

  Babette speelt nu met duplo primo en dat vindt ze geweldig! Duplo zal dan niet anders kunnen dan scoren bij haar. Fan van duplo!

 • Reply
  Isabelle
  juni 9, 2015 at 6:37 am

  Wij vinden dat vooral leuk omdat mama het dan éxtra leuk vind om samen te spelen.

 • Reply
  Caroline Rollez
  juni 9, 2015 at 6:41 am

  Duplo en Lego, onverwoestbaar en geraakt niet gedateerd, want blokjes van toen mijn broer of ik klein waren, worden geregeld uitgehaald als er kindjes op bezoek zijn.
  Het zusje van ons petekindje heeft er de ideale leeftijd voor! En dieren, ze kan de geluiden allemaal nabootsen, dus een boerderij zou een schot in de roos zijn!

  Caro

 • Reply
  Paulien
  juni 9, 2015 at 6:57 am

  Elodie kan uren bezig zijn met duplo. Nog liever speelt ze hele dagen buiten, maar duplo is dan een geweldig alternatief voor een regenachtige dag!

 • Reply
  Marleen Peeters
  juni 9, 2015 at 7:06 am

  Voor mijn 3 jarig zoontje die gek is op tractors en alles erbij is dit ideaal. Ook de andere broer en zussen zullen er graag mee spelen.

 • Reply
  Hanne
  juni 9, 2015 at 7:25 am

  Hey Lobke,
  Proficiat met de verjaardag van je blog! Goed bezig!
  Emil is helemaal zot van Duplo en ik eerlijk gezegd ook… Pure nostalgie!
  Hanne

 • Reply
  Katrijn
  juni 9, 2015 at 7:28 am

  Duplo, wat een jeugdherinneringen! Ik kan niet wachten tot ons zoontje zich in die kleurrijke wereld verdiept en de bouwmicrobe te pakken krijgt :). Ik denk dat ouders, nonkels en tantes zullen dringen om mee te spelen!

 • Reply
  Noor Coremans
  juni 9, 2015 at 7:38 am

  Wij, zowel mama als papa, vinden lego al leuk van onze eigen kindertijd. Ik zie mezelf nog zitten in mijn kamer met alle dozen legoblokjes uitgekieperd naast mij en maar bouwen: vooral huisjes dan. Ik had ook een compleet ziekenhuis, gekregen na een bezoek aan legoland in Denemarken (een aanrader voor elke lego-fan). Mijn man vond als jongen zeker de lego technic fantastisch (en kijkt al uit naar de moment dat onze zoon zijn eerste doos lego technics krijgt, maar dat zal nog enkele jaren op zich laten wachten). De eerste pakketjes duplo liggen hier ook al klaar om snel mee gespeeld te worden door zoonlief. Naast dat het leuk en vrolijk speelgoed is, draagt het ook bij aan de ontwikkeling van een kind (zowel motorisch als zeker ook creatitivteit). Ons gezinnetje is dus helemaal fan 🙂

 • Reply
  Anke
  juni 9, 2015 at 7:39 am

  Duplo spreekt tot eenieders verbeelding: met wat blokjes maak je zo een vliegtuig, een huisje of weet ik veel. Bovendien stimuleert het de verbeelding en de motoriek en is het gewoon leuk om met je kleintje samen de leukste dingen samen te bouwen 🙂

 • Reply
  Karen
  juni 9, 2015 at 7:54 am

  Hier is iedereen gek van duplo… Zowel Finn, die er echt erg lang mee kan bezig zijn, zowel mama, die gek is van de oude dingen en daar altijd wel een stukje nostalgie in terug vind, en zowel papa die het nog altijd super vind om er dingen mee te bouwen en maken… Alleen is die nieuwe duplo zo mooi, mooie kleuren en de tekeningenetjes zijn super om je pruts nog een paar woorden bij te brengen en het beste van al… Het gaat gewoon niet stuk! Een tractor, het nieuwste woord van Finn, hebben we hier nog niet dus zeker heel welkom 😉

 • Reply
  Elke
  juni 9, 2015 at 7:58 am

  Wat een leuke give-away!
  Proficiat met de 3jarige verjaaardag!
  Duplo en lego zijn hier ook zalig nostalgisch! Duplo is leuk voor jong en oud. Uren brengen wij hier door met het hele gezin op de mat met de duplo blokken. Zelfs de overgrootouders komen er soms op hun knieën bijzitten om torens te bouwen!
  De boerderij zou hier ook van pas komen, ik doe dus graag mee met deze toffe wedstrijd.

 • Reply
  Kristel
  juni 9, 2015 at 8:23 am

  Hier wordt er ook nog regelmatig met de Duplo gespeeld. Lang leve de fantasie en de creativiteit!

 • Reply
  Wendy
  juni 9, 2015 at 8:34 am

  Oh leuk! Zelf ken ik duplo niet echt (of ik heb er geen herinneringen aan maar dat zou ik raar vinden) dus tijd dat onze spruit van 17m het leert kennen. We wonen op de buiten en sinds kort heeft hij de boeren ontdekt die rond ons huis rijden met tractoren en dat fascineert hem mateloos!

 • Reply
  Greet
  juni 9, 2015 at 8:59 am

  Onze dochter is helemaal weg van DUPLO, vooral torens bouwen vind ze super. Ze kreeg eerder duplodozen waarin beestjes zitten, en daar is ze ook gek van. Samen met haar papa heeft ze al veel dieren geknutseld. Een tractor zou een mooie aanwinst zijn voor haar :).

 • Reply
  Lies Goossens
  juni 9, 2015 at 9:13 am

  Wij zijn fan van Duplo omdat
  * het tijdloos is en onverslijtbaar
  * het de fantasie van onze kleine vent stimuleert
  * het de fijne motoriek verbetert
  * het van 0-99j kan blijven boeien 😉
  * nostalgisch is voor de mama ^_^
  *….

  Dikke proficiat met jullie 3j!! Hiep hiep hoera!

 • Reply
  Monique van Zijl
  juni 9, 2015 at 9:17 am

  Wat een leuke actie! Mijn jongens van 7, 4 en 2 spelen dagelijks met duplo. Ik zou graag de leuke set winnen voor mijn jongste want hij is dol op dieren. En dan zou hij het mooi mee kunnen nemen als we dit jaar voor het eerst met onze gepimpte caravan op vakantie gaan! ?

 • Reply
  Ellen Naait
  juni 9, 2015 at 9:21 am

  Mijn 2 zoontjes zijn gek op lego-duplo! Ze rommelen zelfs gewoon graag in de bak met blokken. Zelf vind ik het ook stiekem wel leuk om er dinges mee te bouwen 🙂
  Beide zonen zijn binnenkort jarig (de oudste volgende week en de jongste volgende maand), ze zouden dit wel een leuk cadeau vinden.

 • Reply
  Luen
  juni 9, 2015 at 10:18 am

  Dit zou Bas en zijn toekomstig broertje of zusje super vinden. Bas gaat zelfs met duplo slapen. Zijn duplo eendjes heten tiiee en titi 😉 en die zouden graag wat extra vriendjes hebben 😉 bas zijn lievelingsdier is een paard en een pi (kip) 😀 hij wordt in augustus 2 🙂 #mysuperhero! :-*

 • Reply
  Stephanie
  juni 9, 2015 at 10:24 am

  Duplo is gewoon 1 brok nostalgie voor mama en papa! Dus wij hebben ook een zwak voor Duplo.
  Zoonlief speelt bij de grootmoeders thuis met de Duploblokken van mama en papa.
  Zoonlief houdt er van om zijn (grote) doos met duploblokken in 1 ruk uit te kieperen, maakt lekker veel lawaai en dan de blokjes de living door gooien. Kortom daar is hij dol op! Ik wat minder… of mocht ik dat niet zeggen in het kader van deze wedstrijd? 🙂

 • Reply
  Lesley Van Hees
  juni 9, 2015 at 12:02 pm

  proficiat met jullie derde verjaardag! Duplo is ook voor ons pure nostalgie! Ik en man ooit , later kwamen onze drie meisjes aan de beurt. Uren is ermee gespeeld geweest.
  Nu zijn onze dames het een beetje ontgroeid alhoewel zo met een neefje/nichtje meespelen is nog steeds dolle pret !
  Ons neefje wordt binnenkort 3 jaar dus zou hier erg blij mee zijn!

 • Reply
  Sandy Van Wassenhove
  juni 9, 2015 at 12:28 pm

  hieperdepiep! Gefeliciteerd met het 3 jarig bestaan 🙂
  Ook hier is LEGO en LEGO duplo pure nostalgie. Mijn eigen blokken staan momenteel nog op zolder bij de grootouders, maar zullen binnenkort mijn zoontje ook uren spelplezier bezorgen. Voor het stapelen van de blokjes en het bouwen is het nog net iets te jong, maar met de duplo voertuigen beleeft hij nu reeds dolle pret. Zijn lach weerklinkt dan doorheen het hele huis, maar o wee als de auto onder de zetel terecht komt, traantjes! Dus een extra voertuigje is meer dan welkom!

 • Reply
  Sylvia
  juni 9, 2015 at 3:46 pm

  Grote broer (bijna 4j) is al lang fan van LEGO duplo. Recent wil kleine zus (18m) graag meespelen en deze kinderboerderij zou een ideale eerste doos zijn voor haar. Ze kent al alle dierengeluidjes: woef, miaaauw, huhuhu 🙂

 • Reply
  Rinckhout Severine
  juni 9, 2015 at 5:05 pm

  Oh zo’n leuke prijs. Hier zijn ze alle drie nog dol op lego. De oudsten 5 en de jongste 2.5, het kan hen nog vele uurtjes zoet houden. En dan kan ik lekker aan het naaien gaan. Dus eigenlijk zijn we met 4 dol op lego ;-). groetjes

 • Reply
  Katrien De Bondt
  juni 9, 2015 at 6:05 pm

  Als dochter van een bouwvakker is onze kleine meid een geboren bouwer! Samen met papa met de DUPLO spelen en kleurrijke bouwsel maken is het liefste wat ze doet ? en papa……..die wordt terug een kleine jongen. En mama? Die geniet zo van rust die ze dan heeft ?

 • Reply
  majella vandeputte
  juni 9, 2015 at 6:18 pm

  oh, het geluid van die blokken, ik word precies terug gekatapulteerd in de tijd. Zalig.
  Uren speelden wij daarmee en nu, net zoals jij, stimuleren wij onze kinderen om dr ook mee te spelen.

 • Reply
  Liesbet R
  juni 9, 2015 at 7:11 pm

  Gewoon omdat het zo mooi is en lang meegaat. Elk kind houdt toch van Duplo?

 • Reply
  Lidwine
  juni 9, 2015 at 7:18 pm

  Nostalgie, nu spelen mijn kleinkindjes ( 3 j en 16m) met de duplo’s van hun mama!

 • Reply
  liesbet
  juni 9, 2015 at 7:20 pm

  Duplo zo super !! de meisjes zijn hier intussen 5 en 7 jaar en spelen nog regelmatig met de Duplo. Ze kunnen er leuk mee bouwen uit eigen fantasie en gaat een beetje sneller dan de kleine lego. ze maken er allerlei dingen mee die ze op dat moment beleven: een zwembad, een dierentuin, een park, proberen de eiffeltoren na te maken, enkele weken geleden hebben ze geprobeerd hun eigen ‘plopsa-park’ te bouwen… Ik kan deze fanatasie alleen maar aanmoedigen !
  Duplo is tegelijk ook altijd een superleuk kadootje om te geven als kraamcadeau of verjaardagscadeau..
  En niet te vergeten: het gaat levenslang mee, de kids hebben hier zelfs blokken van intussen meer dan 20 jaar oud bij hun ‘collectie’, dus een investering voor de volgende generaties …

 • Reply
  Upje
  juni 9, 2015 at 7:20 pm

  Omdat de zoon het de max vindt om de blokken uit elkaar te trekken en terug op mekaar te duwen, omdat ik niet om de vijf voet verschrikt moet kijken of hij niet de helft van de onderdelen zou kunnen ingeslikt te hebben, omdat hij in een periode zit waarin hij alles wat we hem proberen te leren (vooral woordjes) opzuigt als een spons en hier dus héél veel zou kunnen bijleren, … en omdat het het enige speelgoed is waarbij ik tegelijkertijd heel hard kan vloeken als ik er per ongeluk op stap (au!), maar ook sta te glimlachen omdat de zoon weer net ijverig ‘broem broem’-mend heeft rondgecrosst ofzo.

 • Reply
  Sofie Parmentier
  juni 9, 2015 at 7:29 pm

  Ik ben verzot van duplo. Mijn moeder had de duplo waar ik 25 jaar geleden mee had gespeeld ook nog op zolder staan en die kan direct bijgevoegd worden bij de nieuwe sets! Ik vind het ook leuk dat de thema’s bij duplo nog echt op kindniveau zijn, geen beautysalon zal je daar vinden, maar sets die de kinderen echt interesseren!

 • Reply
  Lien
  juni 9, 2015 at 8:22 pm

  – Onze zoon van 22 maand is gek op Lego-Duplo! Hij begon met bouwen en… is eigenlijk niet meer gestopt. Ik geniet van de momenten waarop hij samen met zijn papa constructies bouwt. Samen komen ze die dan vol enthousiasme tonen.
  – Hij is ook dol op auto’s, fietsen, camions,…. alles wat wielen heeft eigenlijk. Een Lego-duplo tractor ontbreekt nog! Hij zou er dolgelukkig mee zijn!

 • Reply
  Anita Hubert
  juni 10, 2015 at 1:12 am

  Speelgoed waarmee je eindeloos kan variëren en waar kinderen nooit uitgekeken op zijn.

 • Reply
  liezel
  juni 10, 2015 at 7:09 am

  Mijn zoontje is dol op diertjes en auto’s, dus van deze tractor zou hij helemaal gek worden!

 • Reply
  Joke
  juni 10, 2015 at 7:53 am

  Ik vind t zo super omdat t speelgoed is waar mijn twee kindjes wel mooi samen mee spelen. T kereltje van 2 en de grote zus van 6 vinden het allebei leuk en ik geniet als ze samen bouwen en avonturen creëren.

 • Reply
  HanneDB
  juni 10, 2015 at 8:21 am

  Lego duplo = nostalgie alom! Hier zijn de kleine kinderen er minstens even fan van als wijzelf vroeger!

 • Reply
  Karolien
  juni 10, 2015 at 8:41 am

  Waarom? Heel simpel, omdat het voor uuuuuuren speelplezier zorgt!
  Omdat jullie derde verjaardag ook de derde verjaardag van onze zoon is, lijkt het me extra leuk dit voor hem te winnen 🙂

 • Reply
  Daisy Van der Borgt
  juni 10, 2015 at 8:46 am

  Proficiat met jullie 3-jarig bestaan! En doe er nog vele jaren bij!
  Wij zijn ook grote duplo fans.
  Van al het speelgoed dat onze Sietse mag kiezen (ja zelfs in Disneyland waar een lego winkel is), kiest hij resoluut voor Duplo!
  Wij willen dan ook heel graag meedoen voor deze tractor, want na treinen behoren ook tractors tot zijn favorieten en die van duplo hebben we nog niet.

 • Reply
  Nele
  juni 10, 2015 at 9:19 am

  Dolletjes! Onze dochter is even gek van Duplo als mama en papa destijds.
  Tradities zijn er om voortgezet te worden en de tractor, die hebben we nog niet! 🙂

 • Reply
  Kelly
  juni 10, 2015 at 12:10 pm

  Tzou super zijn dit te winnen, dan hebben de metekindjes eens wat nieuw als ze komen spelen 🙂

 • Reply
  joaquim
  juni 11, 2015 at 7:28 pm

  Omdat ik samen met mijn zoontje gek kan doen, constructies kan bedenken, nostalgie kan beleven naar mijn kindertijd. Benieuwd wie eigenlijk het meeste plezier heeft, m’n zoontje of ikzelf 🙂

 • Reply
  Trui
  juni 13, 2015 at 1:01 pm

  Lego? Lego is kwaliteit, lego is degelijkheid, lego is uren speelplezier, lego is leren zonder het te beseffen, lego is voor elk wat wils, lego is een vaste waarde in elke kindertijd…
  Onze dochter (nu 19 maanden) kijkt altijd heel gefascineerd als haar grote neven (3, 5 en 8 jaar) aan het spelen zijn met Lego. Voor haar zijn de kleine blokjes echter nog iets te gevaarlijk (ze steekt echt alles in haar mondje). Daarom staat Lego Duplo hoog op ons verlanglijstje: bouwen, knutselen, ontdekken,… Wat wil een kind nog meer?
  Het zou alvast fantastisch zijn als de Lego Duplo Tractor zijn intrede doet in ons huisje, en wees maar zeker: het zal vast en zeker niet het laatste artikel van Lego zijn dat hier binnenkomt 🙂

 • Reply
  Lien Eggermont
  juni 15, 2015 at 6:01 pm

  Hiep hiep hoera met jullie 3 jaartjes. Lego Duplo … uren speelplezier en een van de weinige speeltuigen waar iedere generatie nog meegespeeld heeft! Mijn 18 maanden oude neefje zou in zijn handjes klappen voor een zijn eerste tractor!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.