0
Zelfgemaakt

Zo maak je zelf slijm met Kobe & Frauke


Zo maak je fluffy slijm, slijm maken was nog nooit zo gemakkelijk, zo zet je LegoFriends in elkaar, zo maak je zelf een videoclip…

Of je nu voor bent of tegen, You Tube is waar kinderen tegenwoordig op zitten….ik weet niet hoe het komt, maar plots kunnen Kobe en Frauke zich bezighouden met filmpjes kijken over slijm maken bijvoorbeeld, herkenbaar?

“Mama, we willen zelf eens een YouTube filmpje-maken, dat zou superleuk zijn!
Zo gezegd zo gedaan, vandaag gingen we aan de slag met lijm, scheerschuim en lieten Kobe & Frauke helemaal gaan, het recept kenden ze blijkbaar al vanbuiten (ha je, hoe kan dat ook anders als je al 100 keer filmpjes gezien hebt over slijm maken :-))


ZELF SLIJM MAKEN

Benieuwd hoe je zelf slijm maakt? Dit heb je nodig:
100 ml lijm
Lenzenvloeistof
Bicarbonaat
100 ml water
Scheerschuim
Glitters

Tijd om zelf aan de slag te gaan!

Neem enkele glazen kommen en meng eerst de lijm met water. Daarna voeg je bicarbonaat toe (kijk maar eens naar het filmpje hoe Kobe & Frauke dit doen, haha!). Daarna nog wat glitters erbij en de final touch is de lenzenvloeistof erbij doen. Tadaaaaaaa! Die zorgt er dus voor dat het de slijm niet plakkerig blijft. Scheerschuim erbij en je hebt FLUFFY slijm (volgens mij één van de meest gebruikte zoekwoorden op YouTube dit moment :-). Nog even verder kneden en klaar is je slijm.Benieuwd naar hun allereerste eigen YouTube filmpje, wie veeeeeeel geduld heeft kan hier bekijken:

Hebben jullie al eens zelf slijm gemaakt?

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje
  mei 17, 2018 at 7:17 am

  Schattig seg ! Nog geen slijm gemaakt, maar staat zeker op mijn lijstje voor een regenachtige dag

 • Reply
  hanne
  mei 17, 2018 at 8:00 pm

  Oh, die youtube-filmpjes zijn hier ook immens populair. En het maken van slijm ook. Jammer genoeg ben ik een strenge mama (gniffel) en mag er niet elke dag ge knutseld worden. Ik kan intussen de potjes slijm die hier staan te staan niet meer tellen! En die geur van dat slijm, mijn maag krimpt bij elkaar!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.