0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY baby: echografiemagneet

img_0786Jeeeeeeeeej! Ik ben zwanger! 16 weken al ondertussen! (de tijd vliegt snel als je voor de derde keer een kindje verwacht) Eรฉn van de mooiste momenten tijdens je zwangerschap is je baby op de echografie zien! Niet alleen leuk voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor de broertjes en zusjes, zo kunnen ze het nog beter begrijpen dat er binnenkort een kleine spruit bij is. Ik heb het geluk dat mijn gynaecologe elke keer een echo doet, superfijn voor nu en leuk als herinnering voor later. I love echo’s!

Wil je deze bijzondere gebeurtenis op een originele manier delen met de wereld? Maak dan eens een originele echografiemagneet. Inspiratie hiervoor haalde ik het het boek DIY Baby van Marta Majewska, bekend van de blog Princess Misia!

diy_baby
Wat heb je nodig?
Fotokopie van je echografiefoto
1 oude magneet
1 schaar
Mod Podge
kwastje

Zo ga je te werk
1. Knip de kopie van de echo uit.
img_0775
2. Teken de omtrek rond de magneet met een potlood op de achterkant van de foto
img_0776
3. Knip de hoekjes van het papier af.
img_0777
4. Leg de magneet op de achterkant van de foto in het midden en vouw de randen voorzichtig eromheen.
img_0779
5. Breng een laag Mod Podge aan op de voorkant van de magneet.
img_0780
6. Leg de voorkant van de magneet in het midden op de achterkant van het papier. Breng nog wat Mod Podge op de randen van het papier en plak ze eromheen. Breng dan ook nog een laagje Mod Podge aan op de voorkant om het te beschermen. Laat de magneet volledig droog en klaar is je originele aankondiging!
img_0782img_0784

Meer van deze leuke DIY projectjes voor je baby vind je in het boek DIY Baby van Marta Majewska. Een dekentje maken zonder naaien? Een rompertje met stempels? Een nachtlampje van karton? Je hebt er geen naaimachine voor nodig en je moet niet kunnen breien of haken, heerlijk toch? En het is bovendien een stuk goedkoper om zelf je spulletjes te maken. Ik ben alvast fan en op mijn DIY-lijstje staat ondertussen nog het vossenrompertje, de driehoektrui, het rompertje met strikje en de pomponmuts! En er zullen hier zeker nog meer leuke zelfgemaakte projectjes volgen uit Marta’s boek! Well done Marta!

En ik heb goed nieuws voor jullie, want ik mag een boek DIY Baby weggeven! Ben je zwanger? Of pas bevallen van een keischattige baby? Of wil je dit boek cadeau doen aan een andere mama? Doe dan mee met deze wedstrijd!
Wat moet je hiervoor doen?

1. Like onze Facebookpagina en die van Princess Misia, deze blogpost delen = extra veel kans! Of volg ons via Instagram en repost de DIY baby-post!
2. Laat in een reactie hieronder weten hoe jij je zwangerschap hebt aangekondigd op een originele manier of hoe jij het zou doen?
3. Vrijdag maak ik de winnaar bekend!

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Sille
  september 27, 2016 at 2:43 pm

  We zijn bij de oma langsgegaan met onze mooiste ‘vakantiefoto’ (= de echo dus) en ze was in de wolken!

  • Reply
   Sille
   september 27, 2016 at 2:43 pm

   We kwamen dus ook net terug van vakantie ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Elke Gunst
  september 27, 2016 at 3:38 pm

  Qua aankondiging hebben we niet veel speciaals gedaan, we hebben het ook verteld. Veel mensen wisten dat we aan kinderen wilden beginnen, dus een groot geheim was het sowieso al niet ๐Ÿ™‚ Leuk wel om de echo op die manier te bewaren, en er staan blijkbaar nog heel veel andere leuke projectjes ook in het boek, die zou ik graag in huis hebben!

 • Reply
  Marieke charle
  september 27, 2016 at 6:41 pm

  Wij hebben een verjaardagscadeau voor mijn vader gemaakt van de echo. Een kader met foto’s van al zijn kleinkinderen + de echo van het nieuwe kleinkind. En dan nog overal de (verwachte) geboortedatum omdat hij heel slecht is in het onthouden van data.
  Maakte al enkele dingen zelf, maar is soms moeilijk om haalbare Diy te vinden. Dus dat boek lijkt me super.

 • Reply
  Saartje
  september 27, 2016 at 7:16 pm

  Bij Ruben postten we een foto (naar de belangrijke mensen via de post en later ook op Facebook) van ons op onze mountainbike (enkel onze benen) en in het midden mijn driewieler van vroeger met de tekst: We zijn blij om jullie onze nieuwe teamgenoot voor te stellen in september 2014.
  Deze keer paradeerde Ruben overal met zijn geflockte T-shirt: Stoer (superheldje erbij) en op de achterkant ‘Ik word grote broer’.

  I love it!

 • Reply
  Liesbet R
  september 27, 2016 at 9:03 pm

  Bij ons 2e dochtertje was het net sinterklaas en bij de grootouders kreeg ons oudste dochtertje een extra cadeautje van de sint, een boek “ik word grote zus”. Het duurde wel even voor de grootouders het door hadden…

 • Reply
  Sara L
  september 27, 2016 at 9:14 pm

  Bij ons eerste zoontje hebben we ook rond begin december bekend gemaakt dat we een kindje verwachtten. Toen maakten we een foto van onze schoenen met wortels en suikerklontjes erbij. In plaats van een brief aan de sint, lag er dan een echo op onze schoenen! Bij ons tweede zoontje maakten we een fotocollage van de oudste die ijverig bezig was zijn knuffel eten te geven, in bedje te doen,… Met de tekst erbij dat hij alvast zijn grote broer skills aan het oefenen was!

 • Reply
  Barbara
  september 28, 2016 at 4:40 am

  hier geen baby op komst en niet meteen plannen (maar ooit wel nog misschien een derde ๐Ÿ˜‰ ), maar dit boek ziet er zo leuk uit dat ik toch graag wil meedoen! En ik heb rondom me genoeg mama’s-in-spe, dus het komt zeker van pas!
  Helaas heb ik zelf geen originele aankondigingen gedaan… Bij de oudste dochter hadden we er al een hele weg opzitten om zwanger te kunnen raken, vooraleer we plots geheel onverwacht dan toch eindelijk (opnieuw) zwanger werden, en we hadden door alle emoties van de lange periode daarvoor geen zin om veel ‘gedoe’ te hebben rond de aankondiging, ook omdat we bang waren dat het zou mislopen en we dat niet konden/wilden verstoppen. Dus gewoon gezegd: we zijn zwanger en we gaan zien hoe het deze keer loopt. Bij de tweede dochter had ik het wel graag anders gedaan, maar m’n man vertrok voor 1,5 maand naar het buitenland vlak nadat we wisten dat ik zwanger was, en tijdens die periode heb ik m’n mond voorbij gepraat toen een familielid (door)vroeg over een eventueel tweede kindje en ze aan m’n gezicht zag dat er iets ‘niet pluis’ was… Dan hebben we ‘t daarna ook maar ‘gewoon’ gezegd… Beetje jammer misschien wel, dus misschien moeten we ooit toch voor een herkansing gaan, onder het motto ‘derde keer goeie keer’ ๐Ÿ˜‰ Maar dat zal niet voor meteen zijn ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Saar
  september 28, 2016 at 6:55 am

  Ik ben nu 13 weken zwanger van ons derde kindje. Onze twee andere zitten, net als bij jullie, ook in het 2e kleuter en 1e leerjaar ๐Ÿ™‚
  Qua aankondiging trokken we een foto van de kids in een kastje dat perfect voor 3 kindjes past. Zie http://eenvatvolvita.blogspot.be/2016/09/ideaal-voor-nr-3.html
  We hebben er ons ongelooflijk mee geamuseerd!

  • Reply
   Anoniem
   oktober 11, 2016 at 2:18 pm

   En Saartje, heb jij gewonnen?

 • Reply
  Sabine
  september 28, 2016 at 8:30 am

  Leuk boek!!! Ik doe mee aan de give-away!!! Kan ik leuke projectjes maken en delen met mijn zwangere dochter…..

 • Reply
  fieke
  september 30, 2016 at 1:24 pm

  Onze ouders hebben we het gewoon verteld, maar aan onze broers gaven we een leuk (kerst)kaartje… Niet zo origineel, maar uiteindelijk is iedereen blij met zo’n nieuws ๐Ÿ™‚

 • Reply
  marieke charle
  oktober 6, 2016 at 10:25 am

  lobke, is het al bekend wie de give-away wint?

  Grtjs Marieke

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.