0
LIFESTYLE Uncategorized

3 leuke webshops met origineel speelgoed

“Mamaaaaaa! Voor mijn verjaardag wil ik een Frozen pop en een Frozen kleedje!” Je kan tegenwoordig niet meer buitenkomen zonder dat je mini-versies van Anna & Elsa,  K3 of Rox tegen het lijf loopt. Toch probeer ik om Kobe en Frauke zo weinig mogelijk te laten mengen in trends op het vlak van een nieuwe film of nieuwe rage, ook al kan je dit niet helemaal voorkomen. Maar als er een volgende hype uitkomt, is je speelgoed passé en dat wil je toch niet laten gebeuren? Voor ons liever duurzaam en educatief speelgoed en dat vinden we hier:

IMG_3632
1. Walrus & Vlinder
Voor originele webshops als deze maak ik graag reclame! Ik ontmoette Saskia, de immer sympathieke vrouw achter deze supercoole ecologische speelgoedwinkel op het Kinderparadijs en later ook op de Leuke Mamamarkt, want Walrus & Vlinder laat ook offline ouders en kinderen het plezier én belang van samen spelen herontdekken, in de vorm van een mobiel speelatelier dat het land rondreist! Oprichtster Saskia van Wesemael wil met haar duurzame speelgoedwinkel kinderen en hun ouders het plezier én belang van samen spelen doen (her)ontdekken. Dat doet ze door haar bijzondere selectie van speelgoed en workshops voor alle leeftijden. Saskia ontwerpt onder het Walrus & Vlinder label ook zelf handgemaakt speelgoed en een lijn van kinderjuwelen met een verhaal. Ga zeker eens kijken naar hun uitgebreid aanbod leuke spelletjes zoals blaasbal, één van de favoriete spellen van onze kinders! Ook het houten stokpaard is hier een toppertje! Saskia, goed bezig, ik hoop dat we nog lang mogen spelen met jouw speelgoed!
DSC_0119
2. Speelgoed Kiki
Nog zo’n leuke webshop waar ik al enkele jaren trouwe klant ben, zeker als het aankomt op het vinden van originele verjaardagscadeaus voor onze kinders! Houten speelgoed, Kapla, educatieve spelletjes, poppen, buitenspeelgoed, maar ze hebben sinds kort ook oog voor loopfietsjes en andere leuke kinderspulletjes zoals schooltassen, kinderhorloges, kinderkamerdecoratie… Daarom richtten ze gloednieuwe webshop op die naast de focus op speelgoed ook hun andere spulletjes meer in de kijker zet. En daar zijn wij grote fan van! En er is meer goed nieuws, want ik mag binnenkort gastblogs schrijven voor Speelgoed Kiki. Je zal op hun blog leuke artikels van me kunnen lezen over speelgoed, maar ik zal ook leuke DIY-tips en tips voor activiteiten met kinderen delen. Zeker iets om in het oog te houden ;-).
IMG_3070
3. Benjamin Bengel
Bouwspeelgoed, speelgoed voor buiten, loopfietsen, puzzels, spelletjes, waterspeelgoed, houten speelgoed, keukentjes en servetjes, muziekspeelgoed…je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben het bij deze leuke webshop. Maar waar wij vooral dol op zijn, is het knutselgerief! Alles om te kleuren, tekenen, knutselen, schilderen of stempelen hebben ze hier! Geef Kobe en Frauke een palet waterverf, enkele verfborstel en papier en ze zijn gegarandeerd een uurtje zoet! En laat dat nu net zijn waar ik zelf even van geniet…een uurtje me-time terwijl de kids creatief bezig zijn ;-). Ga zeker ook eens kijken naar hun uitgebreid aanbod voorleesboekjes met onder andere de Gouden Boekjes waar wij zo dol op zijn!

Inspiratie genoeg?
Ik ben benieuwd in welke winkels jullie speelgoed kopen of waar jullie speelgoed vinden of op de kop tikken? Want naast nieuw speelgoed ben ik ook grote voorstander van tweedehands speelgoed dat we vinden in Kringwinkels of op rommelmarkten. Maar altijd fijn om nieuwe shops te leren kennen!


You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Resaarcle
  juni 3, 2016 at 8:32 pm

  Ik woon heel dicht bij het stenen winkeltje van Speelgoed Kiki. Gevaarlijk!! Verder is het hier vooral rommelmarktspul, pretpret-retropret!

  • Reply
   Kiki
   juni 5, 2016 at 9:20 am

   Wat een compliment! Bedankt!

 • Reply
  Leen
  juli 8, 2016 at 8:01 pm

  Wij haalden onlangs met succes een wobbel in huis. http://www.wobbel.eu ?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.