0
MAMA ZIJN Uncategorized Zelfgemaakt

The never ending story of de kapotte broeken

IMG_2422

“Mamaaaaaaa mijn broek is kapot!” Herkenbaar? Het verhaal van de kapotte knieën in de broeken van Kobe is echt een never ending story hier!

Op Pinterest zag ik al keitoffe monsterlijke knielappen zoals deze hier, als je een beetje handig bent, naai je dus zelf grappige monstertjes om de gaten dicht te maken. Ook flockfolie heb ik al eens geprobeerd, maar dat houdt niet zo goed! De broeken korter maken, is ook een optie. In onze strijd tegen overconsumptie, vind ik de broeken zomaar weggooien dan weer verloren geld, zeker als de broeken wat geld gekost hebben.

Niet getreurd, mama to the rescue! In een handomdraai maak je er een coole nieuwe broek van dankzij de supertoffe knielappen van Chicken Rhythm die heel gemakkelijk aan te brengen zijn. Leg je kapotte broek op je strijkplank, plaats de knielap op het gat, bedek de knielap met een persdoek, neem je strijkijzer op de heetste stand en druk met al je krachten 15 seconden. Draai de broek nog eens om en herhaal je laatste twee stappen. Zorg ervoor dat je broek volledig is afgekoeld voor je ze weer gebruikt. De broek achteraf wassen doe je dan best op lage temperatuur anders komt de knielap los!

Tip: hier vind je een groot assortiment aan toffe knielappen.

Een herkenbaar probleem die kapotte broeken van jullie kinders? Wat doen jullie eraan? Originele tips zijn altijd welkom!

IMG_0140 IMG_0141

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Vatteke
  maart 4, 2016 at 8:17 pm

  Ik gebruik ook steeds hun knielappen … T’zijn veruit de beste!

 • Reply
  Niek
  maart 4, 2016 at 8:17 pm

  Maar echt zo herkenbaar! Ik doe hetzelfde wat jij doet: knielappen, afknippen en er een korte broek van maken of ze gebruiken als scoutsbroeken :-). Ik maak bijna alle broeken zelf en nu voorzie ik ze al meteen van knielappen of van bv een extra laag stof ter hoogte van de knieën die ik mee stik in de zijnaad. Ik ben zo blij dat ik zelf kan naaien. Zo maak ik zijn broeken uit goedkope stofjes (kringloopwinkel, soldekes of uit een oud kledingstuk)

 • Reply
  Amélie
  maart 5, 2016 at 2:34 am

  Hier vooral kapotte kousenbroeken terwijl de broeken stand houden… En momenteel raken deze soms nog gered maar soms is het al te laat :-s

 • Reply
  Karen
  maart 5, 2016 at 8:04 am

  Hahaha toevallig was Roos haar jeans gisteren stuk.. ik vroeg me af of zo trashed jeans ook hip is voor kindjes.. want ik vond het nog stoer eigenlijk.
  Hier is het anders afknippen of knielappen. Ik heb er indertijd hele mooie gekocht met bloemetjes, maar ze kostte 6 euro per paar en haar jeanskes van Next kosten 10 euro… 😉

 • Reply
  B-Naais
  maart 5, 2016 at 11:39 am

  Geloof het of niet maar mijne kabouter van 5 is nog nooi met een kapotte broek thuis gekomen. Hopelijk blijft dat zo :-)).

 • Reply
  Ruth
  maart 6, 2016 at 12:47 pm

  Ik zet een volledig nieuwe band stof in zoals ik bij by MiekK (http://www.bymiekk.nl/2016/02/gaten-repareren-alweer.html#.VrJv77y9KK0) zag.

 • Reply
  Margriet
  maart 6, 2016 at 7:57 pm

  Ik had vroeger ook wel eens een ‘appeltje’ op mijn knie gestikt. Dat zag er best leuk uit. Meestal belandde mijn kapotte broeken op de stapel buiten-speel-kleren. Dan kon ik zonder me druk te maken hutten bouwen en in bomen klimmen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.