The never ending story of de kapotte broeken

IMG_2422

“Mamaaaaaaa mijn broek is kapot!” Herkenbaar? Het verhaal van de kapotte knieën in de broeken van Kobe is echt een never ending story hier!

Op Pinterest zag ik al keitoffe monsterlijke knielappen zoals deze hier, als je een beetje handig bent, naai je dus zelf grappige monstertjes om de gaten dicht te maken. Ook flockfolie heb ik al eens geprobeerd, maar dat houdt niet zo goed! De broeken korter maken, is ook een optie. In onze strijd tegen overconsumptie, vind ik de broeken zomaar weggooien dan weer verloren geld, zeker als de broeken wat geld gekost hebben.

Niet getreurd, mama to the rescue! In een handomdraai maak je er een coole nieuwe broek van dankzij de supertoffe knielappen van Chicken Rhythm die heel gemakkelijk aan te brengen zijn. Leg je kapotte broek op je strijkplank, plaats de knielap op het gat, bedek de knielap met een persdoek, neem je strijkijzer op de heetste stand en druk met al je krachten 15 seconden. Draai de broek nog eens om en herhaal je laatste twee stappen. Zorg ervoor dat je broek volledig is afgekoeld voor je ze weer gebruikt. De broek achteraf wassen doe je dan best op lage temperatuur anders komt de knielap los!

Tip: hier vind je een groot assortiment aan toffe knielappen.

Een herkenbaar probleem die kapotte broeken van jullie kinders? Wat doen jullie eraan? Originele tips zijn altijd welkom!

IMG_0140 IMG_0141

7 thoughts on “The never ending story of de kapotte broeken

  1. Maar echt zo herkenbaar! Ik doe hetzelfde wat jij doet: knielappen, afknippen en er een korte broek van maken of ze gebruiken als scoutsbroeken :-). Ik maak bijna alle broeken zelf en nu voorzie ik ze al meteen van knielappen of van bv een extra laag stof ter hoogte van de knieën die ik mee stik in de zijnaad. Ik ben zo blij dat ik zelf kan naaien. Zo maak ik zijn broeken uit goedkope stofjes (kringloopwinkel, soldekes of uit een oud kledingstuk)

  2. Hahaha toevallig was Roos haar jeans gisteren stuk.. ik vroeg me af of zo trashed jeans ook hip is voor kindjes.. want ik vond het nog stoer eigenlijk.
    Hier is het anders afknippen of knielappen. Ik heb er indertijd hele mooie gekocht met bloemetjes, maar ze kostte 6 euro per paar en haar jeanskes van Next kosten 10 euro… 😉

  3. Ik had vroeger ook wel eens een ‘appeltje’ op mijn knie gestikt. Dat zag er best leuk uit. Meestal belandde mijn kapotte broeken op de stapel buiten-speel-kleren. Dan kon ik zonder me druk te maken hutten bouwen en in bomen klimmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.