0
Uncategorized

Waarom yogadagen voor kinderen tijdens schoolvakanties zo de max zijn

Hoe fijn is het om na een drukke dag, avond, week, vakantie…je kind helemaal zen te krijgen? Het is ondertussen bijna traditie geworden bij ons…tijdens schoolvakanties schrijf ik onze kindjes vaak in voor een heerlijke yogadag bij Ohmama, een zalige plek waar onze kindjes helemaal tot rust kunnen komen.

Een dag vol yoga afgewisseld met buitenspelen en knutselen. Lentel is bovendien een echte schat en fantastisch met kindjes. Tijdens haar leuke yogadagen legt ze echt de nadruk op rust, natuurbeleving, ecologie én gezondheid.

Yoga voor jonge kinderen is een goed idee
Yoga is uitgevonden in India en draait om drie dingen: je lichaam, je geest (je gedachten) en je adem. Door oefeningen leer je die drie dingen met elkaar te verbinden. Het woord yoga betekent ook letterlijk verbinding. Je zal merken dat je kind rustiger wordt door yoga te doen, niet alleen als hij/zij met een oefening bezig is maar ook op andere momenten. Yoga leert kinderen al op jonge leeftijd een goede lichaamshouding aan en maakt het bewust van zijn of haar lichaam. Je wordt er leniger door en het versoepelt je spieren. Daarnaast bevordert het de weerstand en stimuleert het een goede bloedsomloop. Ook mentaal leren kinderen zich beter te concentreren en behalve rust in het hoofd krijgt een kind er ook meer zelfvertrouwen door, alleen maar voordelen dus.

Kinderyoga is speels ingekleed met leuke verhaaltjes en onze kindjes zijn er alvast dolenthousiast over! Zie je dat ze er helemaal zennnnnn van worden?

Toen ik Kobe en Frauke vroeg wat ze zelf zo leuk vonden aan de yogadag was niet alleen de yoga zelf maar vooral ook het buitenspelen. Hoe kan het ook anders? Die buitenkinderen van ons doen niets liever dan dat. Van in de bomen klimmen, bomen knuffelen tot heerlijk ravotten in het bos, in het park of in de tuin. Hiermee heb je gescoord Lentel!

Een topdag wat ons betreft en zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader van jewelste!

Wie zelf eens op yogadag wilt met de kindjes, houdt best de website van Ohmama in het oog want daar staat heel het aanbod yogadagen op.
Of je kan er ook zelf yoga gaan doen (ook een aanrader!), of ouder-kinyoga, babyoga, zwangerschapsyoga, wobbelyoga, Yin/vinyasa yoga…het kan er allemaal, zoek het zelf maar eens uit.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.