0
MAMA ZIJN Uncategorized

5 tips om betere kinderfoto’s te maken met je smartphone

De beste camera, is de camera die je bij hebt! En omdat dat nu toevallig bijna altijd mijn iPhone is, is dat ook de camera waar ik het meeste foto’s mee neem van onze kindjes. Wat was ik blij toen Iedereen Smartphonefotograaf uitkwam, want dit boek leert je je smartphonecamera optimaal te gebruiken. Fotografe Vicky Bogaert geeft je tips om betere composities te maken, een eigen beeldstijl te ontwikkelen en hoe je creatieve kiekjes met de wereld kan delen. Omdat ik dol ben op foto’s nemen van onze kindjes en ze te delen via Instagram, deel ik met jullie graag mijn 5 beste tips die ik geleerd heb om betere foto’s te maken met je smartphone:

1. Fotografeer het moment
Zeker met kleine kindjes in huis, wil je toch vooral mooie herinneringen vastleggen. Probeer dus vooral oprechte momenten vast te leggen, die zeggen zoveel meer dan een pose! Als je kinderen wilt fotograferen, laat hen dan iets doen en fotografeer hen terwijl ze met iets bezig zijn. Of vraag hen om even ‘blij’ te zijn :-). Wanneer ik dat aan Frauke vraag, doet ze spontaan dit:
Schermafbeelding 2015-08-07 om 21.15.55

2. Kijk naar het licht!
Ook je smarthphonecamera meet het licht tijdens het fotograferen. Zelf probeer ik zoveel mogelijk bij daglicht te fotograferen, dat levert de mooiste beelden op!

3. Let op je compositie
Probeer eens verschillende standpunten uit, ook met je smartphonecamera. Wanneer je je kindje wilt fotograferen, zet je dan op gelijke hoogte met hen. Zo kan je een veel intiemer portret maken waar je je als kijker ook veel betrokkener bij voelt. 

4. Schenk aandacht aan de achtergrond
Bij een smartphonecamera is de scherptediepte sowieso al vrij groot, dus de achtergrond zal altijd vrij scherp zijn. Als je dan een veel te drukke achtergrond hebt, kan dit je beeld verpesten.

5. Durf je foto aanpassen en maak gebruik van fotobewerkingsapps
Bijna elke foto die ik neem, en dat zijn er veel want ik maak vaak meerdere beelden tegelijk, bewerk ik voor ik hem deel. Van roteren, een kleurenfilter gebruiken, een zwart-wit-beeld maken, croppen, lichter maken, het contrast bijwerken tot scherptediepte aanpassen en/of verscherpen,…afhankelijk van het beeld doe ik er altijd ‘iets’ mee om hem mooier te maken.
Ik gebruik hier een aantal apps voor die ik hier al eens heb besproken. VSCO-cam is mijn favoriete app deze zomer en gebruik ik bijna voor elke foto die ik op Instagram gooi.


IMG_0581

Deze tips vond ik onderen andere in Iedereen smartphonefotgraaf, te koop in de boekhandel of bij Stichting Kunstboek voor 17,95 euro, een aanrader, ik zeg het jullie!

IMG_0582 IMG_0583
Jullie nog tips om beter foto’s van je kinderen te maken met je smartphone?

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Lotte
  augustus 10, 2015 at 9:42 am

  Mijn interesse voor dit boek is alvast gewekt. Wat een mooie foto’s!

 • Reply
  Tine
  augustus 10, 2015 at 11:37 am

  Bedankt voor de boekentip, ga ik zeker onthouden ?

 • Reply
  Nele
  augustus 10, 2015 at 1:26 pm

  Ga ik ook kopen ! Bedankt

 • Reply
  Britt
  augustus 10, 2015 at 2:36 pm

  Super tips! De VSCO cam gebruik ik ook altijd om foto’s te bewerken. 🙂

 • Reply
  liese
  augustus 10, 2015 at 3:56 pm

  ooit zei iemand: je moet naar beneden kijken (enkel met je ogen) en traagjes omhoog kijken, dan krijg je een mooi portret. Dus het gebeurt dat ik even de aandacht van mijn zoon probeer te trekken met iets ergens onder zijn kin en dan zijn naam roep. (als ik echt veel tijd en goesting heb, meestal shoot ik er gewoon op los tot ik er een schoontje heb 🙂 )

 • Reply
  Nathalie
  augustus 10, 2015 at 7:14 pm

  Je tips zijn zeker waar. Enkel vind ik het soms moeilijk om het moment vast te leggen. Vaak zijn die door de beweging wazig en dat is zo jammer. Maar misschien heb ik een oudere versie van Iphone ofzo…

 • Reply
  Cassandra
  augustus 11, 2015 at 6:49 pm

  Oeh dit boek ga ik op mijn to-read lijst zetten. Heel erg leuk en die foto’s zijn echt prachtig!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.