0
MAMA ZIJN Uncategorized

De eerste keer…op zomerkamp

IMG_0234
IMG_0176
Het begin van een nieuw jaar…dat is ook tijd om acht weken zomervakantie voor Kobe en Frauke te organiseren! Net als vorig jaar ga ik weer een maandje ouderschapsverlof nemen. Enerzijds omdat ik de kinderen geen acht weken naar de buitenschoolse opvang wil sturen, anderzijds omdat ik er zelf ook enorm van genoten heb om zo lang bij de kindjes thuis te zijn!

Waar we dit jaar op vakantie gaan, weten we nog niet. We dromen van een rondreis door Scandinavië of een leuke kampeervakantie in Frankrijk, maar daar zijn we dus nog niet uit. Waar we wel al uit zijn, is dat Kobe en Frauke enkele weken naar het speelplein gaan en dat onze Kobe samen met zijn beste vriendje voor de allereerste keer op kamp gaat! En daar krijg ik keihard nostalgie van, want als kind ging ik doodgraag op kamp!

“Is hij daar niet te jong voor?”, “Zal hij zijn mama en papa niet te hard missen?”, “Hoe zal hij zijn kleren vinden?” of “Zal hij wel goed do-dokes doen?” zijn vragen die ik de afgelopen weken meermaals kreeg. En eerlijk? Ik heb er het volste vertrouwen in! Omdat ik zelf weet hoe leuk het is om op kamp te gaan en een paar dagen met je vriendjes door te brengen zonder mama en papa. Ik heb ook het volste vertrouwen in de monitoren die mijn taak voor een paar dagen met hart en ziel zullen overnemen.


Toen ik op zoek ging naar leuke kleuterkampjes, kwam ik terecht bij Sporta. Een keitoffe organisatie waar ik als klein Lobke zelf mee op kamp ben geweest. We vonden al snel het allerleukste kleuterkampje, namelijk ‘Cowboys en Indianen’ die 3 dagen dolle pret zullen beleven in de Far West. Klinkt leuk hé?

Wel ik heb supergoed nieuws, want tijdens het mailverkeer met Sporta, ontdekten de organisatoren dat wij een superleuke blog hebben en ze vonden het een leuk idee om enkele kleuterkampjes weg te schenken zodat Kobe en zijn vriendje nog meer leuke vriendjes kunnen maken!

Wat kunnen jullie winnen?
Ik mag dus 3 x Sporta-kampen ter waarde van 159 euro weggeven! Als dat geen geweldig cadeau is aan het begin van dit nieuwe jaar!

Wat moeten jullie hiervoor doen?
1. Ik ben heel benieuwd naar jullie tips voor de zomervakantie. Hoe organiseren jullie de vakantie en welke tips kan je ons geven? En waarom MOET jij zo’n Sporta-kampje winnen? Laat het ons weten in de reactie hieronder.
2. Like onze Facebookpagina en die van Sportakampen. Deel deze blogpost en tag enkele vrienden waarvan je denkt dat ze ook zo’n leuk kleuterkampje willen winnen.
3. Volgende week woensdag maak ik 3 winnaars bekend via onze Facebookpagina.

Succes!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Lotte
  januari 20, 2016 at 10:31 am

  Ik ging ook altijd hééééél graag op kamp. Ik heb het dan ook jaren gedaan met de VKSJ en heb daar nog steeds goeie herinneringen aan. Wat gek eigenlijk hé, dat je al zo vroeg moet beginnen met alles plannen…

 • Reply
  Evelien Anné
  januari 20, 2016 at 2:11 pm

  Oh, kamp… Met een thuisblijfmama waren kampen niet echt aan mij besteed. En nu ik zelf in het onderwijs sta, hoef ik (en ik besef hoeveel geluk ik hierin heb) geen 8 weken opvang en activiteiten te regelen. Maar ik zou het mijn dochter zo graag cadeau doen om mooie herinneringen te verzamelen, om eens helemaal uit de bol te kunnen gaan buiten het zicht van mama/papa en om een beetje zelfstandiger en zelfzekerder te worden… Ik geloof echt dat ze hiervan nog veel meer gaat groeien dan een van een hele vakantie onder mama’s vleugels…

 • Reply
  Petra
  januari 20, 2016 at 8:14 pm

  Oh net het kamp waar ik naar ging kijken voor mijn dochter na een tip van een andere. Misschien wel vlug boeken vooraleer ze na deze post helemaal vol zitten. Echte tips voor de vakantie heb ik niet, hier is het ook puzzelen tussen vakantie opvang, sportweekjes en grootouders.

 • Reply
  Thessa R.
  januari 21, 2016 at 8:01 am

  Gelukkig ben ik deze zomer thuis wegens komst van ons 3de kindje dus zijn er al veel ideetjes voor leuke uitstapjes/activiteiten met ons gezinnetje maar omdat ik het toch belangrijk vind dat de kindjes hun sociale contacten onderhouden met hun vriendjes staan er al een paar kleuterkampjes gepland alsook speelpleinen. Ik zelf heb vroeger de kans hiervoor niet gehad en toen ik kindjes kreeg leuk het mij super om ze hiernaar toe te sturen. Vorig jaar was de 1ste keer dat de dochter dit deed en zij vond het geweldig toen stond haar broer ook al te trappelen voor mee te gaan maar hij moest nog 1 jaartje wachten. De tips dat ik kan geven is plan niet te veel achter elkaar het zijn nog altijd maar kleutertjes en ze hebben hun rust ook nog nodig alsook zoek een kampje met de interesses van je kind. Een sportkamp voor een kind dat niet graag sport is geen aanrader 🙂

 • Reply
  jessie
  januari 24, 2016 at 5:22 pm

  Ik waag héél graag mijn kans! Deze zomer zal Jools voor t eerst op kamp gaan en ik ben nu al zenuwachtig! Wat worden ze snel groot…. Mijn tip is gelijk met de jouwe: ik neem elk jaar een maand ouderschapsverlof. Voor de andere weken kunnen we gelukkig meestal op grootouders rekenen en dat is ook goud waard!

 • Reply
  Lies Michiels
  januari 26, 2016 at 8:01 pm

  Lieve Lobke,
  Nostalgie, een kamp. Tot mijn 6 ging ik zelfs met ons mam mee op kamp, zij als verpleegkundige. Nadien alleen: op zoek naar uitdaging, nieuwe vrienden, in een omgeving waar plezier centraal staat. Een uniek moment om verbondenheid te voelen met anderen die je niet eerder kenden. Een uniek moment om even te ontsnappen uit de ratrace van de ouders. Geweldig!
  Ik herken mezelf in mijn twee schatten van koters: temperamentvol, en op zoek naar uitdaging en afwisseling tijdens de vakanties als wij gaan werken. Het zou een fijne afwisseling zijn.
  Lieve groeten, Lies Michiels.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.