0
EROPUIT Uncategorized

Gastblog Wimke: 6 x leuke uitjes in Nederland met kids

Kennen jullie Wimke Tolsma al? Van deze razend populaire Nederlandse mamablogster mis ik geen enkele blogpost! Ze heeft zoveel leuke ideetjes en inspireert mij elke keer opnieuw! Speciaal voor ons somde ze de leukste uitjes met kinderen op in Nederland, meer bepaald in Friesland.

“Wat is er leuker om avonturen te beleven in de natuur. De meiden hebben niet altijd zin om naar het strand of het bos te gaan, maar als we er zijn is het altijd een goed idee!

Ik heb voor jullie onze zes favoriete familie-uitjes op een rij gezet. Mocht je een bezoek brengen aan Nederland, of liever gezegd het noorden van Nederland, Friesland, dan heb je altijd een perfect aandenken aan een te gekke dag.

Dit zijn onze favorieten:
kabouterpad-2
kabouterpad-11
1. Het Kabouterpad in het Elfbergenbos in Oudemirdum. Loop je 1 kilometer lange route met het opdrachtenboekje, dan betaal je 3,50. Volg je zelf de kabouters dan is het gratis. Je bent een uurtje onderweg en als je goed oplet zie je misschien een hertje.
wildstetuin-2 wildstetuin-5
2. De Wildste Tuin in Kraggenburg is onze favoriet. Hier moet je naartoe gaan als het een warme zonnige dag is en de hele dag in zwemkleding kunt lopen. In de Wildste Tuin kun je: glijden van gigantische modderglijbanen, racen van de kabelbanen en survivallen met touwbruggen over beekjes en plassen. Het familiepark ligt middenin de natuur en is gigantisch groot, maar liefst 90 voetbalvelden. De entree is 7,50 per persoon, maar je kunt hier de hele dag  goed vertoeven. Er zit ook een hele fijne strandtent bij.
DSC_0276 DSC_0278
3. Restaurant Picknickers in Terherne heeft alles wat een restaurant nodig heeft. Gelegen aan de mooiste plek aan het Sneekermeer (voor de watersportliefhebbers), ze hebben een eigen moestuin en serveren streekproducten. Kom je in de zomer, dan is de naastgelegen speeltuin ideaal zodat je zelf even rustig kunt barbecuen. Maar je kunt ook eerst avonturen a la Hylke en Sietse beleven in het nabij gelegen Kameleondorp en afsluiten met een diner bij Picknickers.
DSC_0589 DSC_0699
4. Wij zijn grote fan van het Boshuijs Ny Hildenberg. Dit prachtig Scandinavische Boshuis ligt (zoals de naam al zegt) midden in het bos van Appelscha. Wij waren hier in de zomer en hadden het heerlijk met een bezoek aan het buitenzwembad om de hoek en het schatzoeken in de bossen. Het huisje is groot genoeg voor grote gezinnen en is zo mooi ingericht!
herfststol-6
5. Sybrandy’s speelpark in Oudemirdum is een speeltuin waar wij vroeger als kind ook al vaak naartoe gingen wanneer opa en oma zoveel jaar getrouwd waren of als we ons op zondag verveelden. Het is een overzichtelijke speeltuin met 40 attracties. En je mag je eigen eten en drinken meenemen maar hoe leuk is het om de dag af te sluiten met een bakje patat en een ijsje.
appels-2 appels-4
pluktuin6. Pluktuinen zijn altijd een goed idee! De toegang is gratis en je betaald wat je meeneemt. Bij ons in de buurt zit de bloemenpluktuin de Bascule. Met een schaartje en een mand gaan we op zoek naar de mooiste bloeiers. De meisjes zoeken de bloemen uit die ze graag in een vass willen hebben en knippen met het schaartje de bloemen af. Maar ook fruitplukken is fantastisch als je zin hebt in een appeltaart met eigen geplukte appels. Wij plukken de appels bij mijn ouders uit de tuin, maar er zijn ook mooie fruitpluktuinen in Friesland zoals Frytsjam in Twijzel. Ook hier is de toegang gratis! Pluk je aardbeien, bessen of appel en betaal het gewicht wat je geplukt hebt.”

Dankjewel lieve Wimke voor je geweldige ideetjes, wij Belgische mama’s hebben al zin om naar Nederland te vertrekken.
Wimke Tolsma
Wie is Wimke?
Mamablogger Wimke Tolsma is 35 jaar en begin 2013 is ze een blog begonnen omdat ze zoveel ideeën had die ze wilde delen. Samen met Wopke en haar 2 meisjes Bente (2007) en Madee (2010) wonen ze in IJlst (Nederland).

Wil je nog meer van haar weten? Volg haar dan ook via InstagramTwitter en Facebook. Volg je haar al op Pinterest, daar pint ze alles wat haar inspireert. In 2015 was ze genomineerd voor de Audience Award Advanced van Meet the Blogger. Als dat geen straffe madam is? Binnenkort ga ik koffie met haar drinken en ik weet nu al dat het niet bij één koffietje zal blijven…Wisten jullie trouwens dat mijn naam Lobke afkomstig is van Friesland?

Tip: Ontdek hier haar geweldige recept voor broodpudding en pompoensoep.

Kenden jullie Wimke al? Hebben jullie nog leuke tips voor Nederlandse uitjes? Benieuwd!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.