0
MAMA ZIJN Uncategorized

Turnpantoffels met een verhaal

IMG_0652
“Mama ik wil nieuwe turnschoenen!” Kobe is verslaafd aan sportschoenen, het liefst van al wil hij ze in alle soorten en alle kleuren van de regenboog. Toen ik las over de DETO, een moderne turnpantoffel ontwikkeld door twee Belgische turnleerkrachten, was ik meteen dolenthousiast. Gedaan met klachten over de old school turnpantoffel die je gelukkig wel geweldig kon pimpen. Hier is de DETO!

IMG_0651

De DETO is gemaakt uit stevig canvas, biedt ondersteuning bij het sporten en laat de voetjes voldoende ademen. Ze zorgen voor de nodige stabiliteit en buigen op de juiste plaats. Dankzij een kleefstrook sluit de schoen goed aan en de hiel wordt extra ondersteund door een niet-indrukbare hielomsluiting.

De schoen houdt ook rekening met het tempo waarmee kindervoeten groeien. Een uitknipbaar kussentje aan de hiel maakt dat de turnpantoffel gedurende twee schoenmaten gedragen kan worden. En de kleuters leren dankzij de afbeelding van een rups al spelend het verschil tussen links en rechts, ook niet onbelangrijk!

Daarnaast ontwikkelde DETO ook al enkele sportspecifieke schoenen voor indoor voetbal, squash/tennis en running. Kobe en Frauke mochten elk een paartje kiezen. Frauke ging voor de witte basisversie en Kobe ging helemaal löss op de indoor voetbalschoenen. Ondertussen hebben ze hun nieuwe schoentjes al een aantal keer gedragen en ze zijn er zot van! De pasvorm zit goed en ze kunnen er echt goed in bewegen, meer van dat graag!  Een dikke proficiat voor Dennis en Tom!

Ondertussen beveelt de Federatie van Belgische Podologen de schoen aan en reageren ook ouders en scholen enthousiast. EN WIJ OOK!
2276100407_01
2371205422_01

Voor de prijs moet je het anders ook niet laten want de witte turnpantoffel basisversie kos 14,95 euro en deze voetbalschonen kosten 32,95 euro.
Meer informatie kan je terugvinden op detoturnpantoffel.be

Wij zijn alvast fan! Nog iemand ervaringen met deze leuke schoenen? 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  annelies
  september 9, 2015 at 7:45 am

  Mijn kids hebben ze ook sinds vorig jaar en ik ben er ook heel tevreden over. Spijtig dat de scholen zelf de ouderwetse pantoffeltjes blijven aanprijzen…. meer reclame op de scholen zou ik zeggen!

 • Reply
  Liesbeth
  september 9, 2015 at 7:46 am

  Een gat in de markt me dunkt! Dat niemand daar eerder mee is afgekomen.
  En het is nog mooi uitgevoerd ook. Hoera. Onze Aaron hoeft nog geen turnpantoffels op school, maar zodra dat nodig is, weet ik welke ik ga kopen.

 • Reply
  Kate Creatief
  september 9, 2015 at 8:33 am

  Mijn jongste dochter is er gek op. Wist niet dat ze ook grotere maten hadden. Momenteel weer old school pantoffels maar volgend paar zullen weer Deto zijn 🙂

 • Reply
  ISabelle
  september 9, 2015 at 11:15 am

  Super schoenen! En bedacht in Klein-Brabant! Wat wil een mens nog meer? 🙂
  Als leerkracht promoot ik ze wel !

 • Reply
  Nele
  september 9, 2015 at 11:16 am

  sinds vorig jaar mogen onze meiden ook deto schoenen dragen op school. Ze zijn een stuk steviger dan de oude turnpantoffels, maar een drama voor de smalle voetjes! Jammer genoeg, want voor de prijs moet je het inderdaad niet laten!

 • Reply
  Annelyse
  september 15, 2015 at 9:39 pm

  merci voor de tip. ik moet nog indoor schoenen kopen voor de rope skipping, en het was zoiets dat ik in mijn hoofd had om te kopen (ik wist alleen niet dat het bestond)

 • Reply
  Rematik
  augustus 3, 2016 at 8:07 am

  wah grappige bro zo willen kopen, wanneer naar Indonesië kunnen worden verzonden niet ih? emu direct met hem.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.