0
MAMA ZIJN Uncategorized

Tips om voor mezelf te zorgen

IMG_0678
Of het met twee kinderen, een pluskind, een lief, een job, een bijberoep, een sociaal leven en het onderhouden van een mamablog eens geen tijd werd om ook meer voor mijzelf te zorgen? Ik klaag niet, want ik heb die drukte en die uitdagingen nodig en hé, het is oké om ook een carrière te willen hebben maar dat zorgt er wel voor dat ik soms veel te weinig aan mijzelf denk! Tijd om daar verandering in te brengen dus! Een gezonde levensstijl probeer ik al een tijdje aan te houden sinds mijn Infraligne-avontuur vorig jaar met een supergezond ontbijt (granola met Griekse yoghurt en fruit of havermout met magere melk en appeltjes), een gezond slaatje ‘s middags, fruit als tussendoortjes en een zo gezond mogelijk avondmaal! Al moet ik toegeven dat ik mij tijdens onze heerlijke zomer af en toe wat liet gaan waardoor de kilootjes er stilletjes terug bij kwamen…aaaaaaaah! Ook sporten en genoeg bewegen gebeurde hier veel te weinig! Aiaiai! Klaar? Start!

Met deze tips ga ik opnieuw meer voor mijzelf zorgen (en misschien hebben jullie er ook wat aan):
DSC_0006

1. Zoek een fitnesscentrum in je buurt. Ik nam vorige week een abonnement bij Fitality in Londerzeel. Een gezellige fitnessclub waar ik 10 jaar geleden (!) ook al eens ging trainen en waar de sfeer nog altijd supergezellig is! Ik ben dus fan!
2. Planning is alles! Ik maak echte ruimte in mijn drukke agenda (al is dat niet altijd gemakkelijk) om te kunnen gaan sporten. Twee keer per week 1,5 uurtje tijd voor mijzelf. Resultaat? Ik kom gelukkiger terug van mijn gestolen momentjes en gelukkige mama’s hebben gelukkigere kindjes, nietwaar?
3. Roep de hulp in van een personal trainer. Alleen sporten is zo moeilijk voor mij. Als ik begin te joggen, geef ik het meestal op na enkele weken. Dankzij Wim, mijn personal trainer bij Fitality en dankzij het ‘mijn fitplan’, het puntensysteem van de fitnessclub, ben ik gemotiveerd om te gaan. En hier mag ik de lat wel wat hoger leggen voor mijzelf ;-). Hoera dus voor Wim, Elio, Patrick en hun team! Leuk om mee te geven, 10 jaar geleden zat ik in fitniveau 2! Twee kinderen later start ik in fitniveau 3, is dat echt van constant achter Kobe en Frauke te crossen?
4. Kies voor een leuke sportoutfit. Een grote hoera voor Decathlon in dit geval, onze favoriete sportwinkel (vraag dat maar eens aan mijn lief die zich hier afgelopen zomer een paar keer serieus liet gaan), want hier vond ik hippe fitnessschoenen, een supercool fitnessjasje, een toffe fitnessbroek en een t-shirt om alles te kunnen geven! Blij om op mijn manier deel uit te maken van #teamdecathlon!
5. Zorg voor muziek en handige apps. Zelf heb ik playlists gemaakt om te sporten op Spotify maar misschien moet ik mij ook maar eens gaan verdiepen in het vinden van leuke podcasts zoals bijvoorbeeld deze? Wanneer ik thuis ga lopen maak ik sinds een tijdje gebruik van Strava!
6. Stop met vergelijken. Er zullen altijd mensen zijn die slanker, mooier en strakker zijn dan jij, maar laat dat een motivatie zijn en stop vooral met jezelf te vergelijken met andere mensen! Iets wat ik heb echt moeten leren de laatste jaren: gewoon blij zijn met wie je bent en niet altijd naar die cijfertjes op je weegschaal kijken (al moet ik toegeven dat ik het nog altijd doe!)
7. Schrijf op wat je eet, maar schrijf ook 21 dagen op wat je gelukkig maakt, ik hoorde op een TED-talk dat dit helpt en ik zal jullie binnen 15 dagen verklappen of het gewerkt heeft.

Wordt vervolgd.

Benieuwd of jullie tips hebben om beter voor jezelf te zorgen? 
IMG_0675 IMG_0676 IMG_0677

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Lies
  september 19, 2015 at 7:21 am

  binnen 7 weken kom ik eens bij je luisteren hoe jij dat allemaal doet 😉

 • Reply
  fieke
  september 19, 2015 at 7:28 am

  Geniet ten volle van de gestolen momentjes!
  Hier is er nog heel wat meer mogelijkheid om voor mezelf te zorgen, wegens (nog) geen kindjes. Voor mij hoeft het niet persé gaan sporten zijn, op de bank met een kop thee en een goed boek vind ik zalig. Maar hier hangen geen jengelende kleuters rond natuurlijk 🙂

 • Reply
  Miss Pixie
  september 19, 2015 at 9:50 am

  Mijn tips?
  Durven erkennen wanneer je rust nodig hebt en die dan ook nemen. En van af en toe eens nee te durven zeggen..

 • Reply
  Judith (Dietemiet)
  september 19, 2015 at 4:26 pm

  Ik ben na het sporten ook zo ontspannen, maar me ertoe zetten eraan te beginnen, daar word ik zoooooo moe van 🙂

 • Reply
  liese
  september 20, 2015 at 6:45 pm

  ik forceer mezelf ook soms wel eens om mijn loopschoenen aan te trekken, maar achteraf is de voldoening des te groter.

 • Reply
  Leen
  september 23, 2015 at 9:40 am

  Heel leuke tips Lobke. Mij helpt het ook om het sporten te plannen en in de gedeelde agenda te zetten. Er kan altijd wel iets tussenkomen en ik wil zoveel mogelijk tijd met mijn dochtertje doorbrengen maar heb de laatste maanden ook geleerd dat af en toe tijd voor mezelf gewoon nodig is en me een betere mama maakt. Ik heb ook een tijdje elke avond 3 leuke dingen van afgelopen dag genoteerd en dat hielp me echt. Zo zie je dat er elke dag wel leuke dingen zijn (soms groot, soms klein) om vrolijk van te worden.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.