0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY: Laat de winter maar komen

Herinneren jullie je nog dat ik enkele maanden geleden dit wollen stofje kocht? Smoorverliefd was ik en ik zag er meteen een winterjasje in voor mijn grote kleine meid. Afgelopen zomer maakte ik samen met haar al eens een Jackie in zomerversie, maar omdat de dagen nu toch echt wel kouder worden, werd het hoog tijd om aan ons Frauke haar winterjasje te beginnen.

Het tweede Femma-naaiweekend was daar een ideaal moment voor. Terwijl alle vrolijke deelnemers lustig zaten te naaien, had ik tijd om mijn winterversie van het Jackie-jasje in elkaar te zetten. Ik heb er serieus op gezwoegd, maar dankzij hulp enkele sympathieke deelnemers zoals van zij, zij, zij en zij kreeg ons meisje haar winterjasje helemaal vorm!

Zo’n zelfgemaakte jas is zo’n dankbaar project, want daar heb je dus een heel seizoen (!) geniet van! Elke dag opnieuw kan ik daar naar kijken en kijken en fier wezen dat ik dit helemaal zelf in elkaar gestikt heb! En Frauke is ondertussen superblij met haar knuffeljasje dat nog een beetje te groot is. Maar binnenkort gaat het kind naar school dus het mag nog wat op de groei zijn zodat ze het dan zeker nog kan dragen.

Stof: Buitenstof Wol visgraat blauw bij Liesellove
Binnenstof heerlijk zachte Furs Ecru bij Liesellove
Knopen uit mijn retro knopenkast 🙂

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  nectarofjoy.com
  oktober 29, 2014 at 1:09 pm

  Die voorlaatste foto vind ik echt geweldig!
  Dank voor het weekend en tot snel!
  Veerle

  • Reply
   Leuke Wereld
   oktober 29, 2014 at 6:41 pm

   Jullie dank om erbij te zijn! Tot heel gauw! x

 • Reply
  hilde@home
  oktober 29, 2014 at 1:17 pm

  Oh, Lobke! Het is echt fantastisch mooi geworden! Frauke staat er beeldig mee!

  • Reply
   Leuke Wereld
   oktober 29, 2014 at 6:41 pm

   Helemaal zoals ik het voor ogen had :-). Nogmaals dank voor het leuke weekend!

 • Reply
  Inspinration
  oktober 29, 2014 at 1:47 pm

  Heerlijk jasje!

 • Reply
  Nat
  oktober 29, 2014 at 3:19 pm

  Zalig jasje, die voering ziet er superzacht uit!

 • Reply
  Stan nel
  oktober 29, 2014 at 3:58 pm

  supermooi! Die van mij is onderweg of ondertussen al aangekomen. Ik dacht dat je geen tijd mer had om te naaien? Verslavend hé, dat naaien!

  • Reply
   Leuke Wereld
   oktober 29, 2014 at 6:40 pm

   Hij is nog onderweg denk ik Linsey, maar zo kan ik eens afwisselen hé. En eigenlijk zou ik nog een regenwinterjas moeten hebben ook voor haar, maar hoe maak ik dat zelf? 🙂

 • Reply
  Mumendemiekes
  oktober 29, 2014 at 4:46 pm

  Mooi zeg … Mijn jasje was ook net zo knuffelzacht vanbinnen

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  oktober 29, 2014 at 5:06 pm

  Mooie stoffencombinatie!

 • Reply
  Mama Deborah
  oktober 29, 2014 at 5:38 pm

  Erg mooi!

 • Reply
  Mieke Augustyns
  oktober 29, 2014 at 6:02 pm

  Je dochter staat er zo lief mee. Heel mooi gemaakt op dat gezellige weekend 🙂 Inderdaad super om die dan een heel seizoen aan te zien. Zo had ik het eigenlijk nog nooit bekeken, wie weet waag ik me dan binnenkort ook wel eens aan een jas 🙂

  • Reply
   Leuke Wereld
   oktober 29, 2014 at 6:40 pm

   Jij kan het weten dat dat weekend gezellig was hé 😉

 • Reply
  128
  oktober 29, 2014 at 7:28 pm

  Heel mooi! Grote fan van de binnenkant 😉

 • Reply
  Kim Perdaens
  oktober 29, 2014 at 11:24 pm

  Ik heb ongeveer net dezelfde stoffen liggen roze ipv blauw. Voor net dezelfde jas 😉
  Ik begin er morgen aan. Een vraagje: hoe valt de maat? Mijn dochter wordt er 5… en draagt in jbc 116-122 en in filou zelfs 7-8 jaar … ik twijfel enorm…

 • Reply
  Woohoo
  oktober 30, 2014 at 9:38 am

  Oh, echt super knap! En net nu ik de winterjas voor mijn dochter op de lange baan heb geschoven, komt dit blogbericht voorbij en heb ik er weer echt veel zin in! Ik kocht bijna dezelfde buitenstof en binnenstof als jij (alleen is mijn wolletje roze). Hmm, dan zal ik iets anders van de lijst moeten schrappen 🙂

 • Reply
  de zussen
  november 4, 2014 at 9:12 pm

  héél netjes!!
  zus 3

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.