0
EROPUIT Uncategorized

7 tips voor een geslaagde herfstvakantie

Na nog maar eens een geslaagd naaiweekend met Femma, heb ik 7 volle dagen herfstvakantie samen met de kindjes. Stilletjes vind ik dit naast de zomervakantie één van de leukste vakanties die er zijn: van gezellige herfstwandelingen tot lekkere pompoensoep maken, of iets anders leuks? Ik som voor jullie graag 7 tips op voor de meest geslaagde herfstvakantie ooit:

Tip 1: Een herfstwandeling
Leuke boswandelingen maken (eventueel met een eierdoos) en eentje die al lang op mijn verlanglijstje staat is een uitstapje naar het Rood Klooster aan het Zoniënwoud.

Tip 2: Magic Halloween Show
Een bezoekje aan de Magic Halloween Show in De Schorre in Boom. Een niet te missen Halloween-show voor kids van 2 tot 102 jaar waar alle kinderen welkom zijn in hun Halloween-kostuum. Meer info op de website van De Schorre.

Tip 3: Herfstkriebels
Bokrijk staat al lang op ons to-do-lijstje, dus misschien is het deze vakantie het ideale moment om er eens naartoe te gaan tijdens de Herfstkriebels met spoken make-overs, feeërieke herfstwandelingen, heksenverhalen, knutsel workshops en zoveel meer. Het volledige programma vinden jullie op www.herfstkriebels.be

Tip 4: Flori Mundi in de Plantentuin
Wat we zeker willen doen, is een bezoekje aan de Plantentuin in Meise waar mijn mama vaste gids is. In het overdekte plantenpaleis is er tot 30 november een betoverend orchideeënspektakel met spectaculaire plantenconstructies, duizenden planten en ontelbaar verschillende soorten orchideeën. Heerlijk om prachtplaatjes te gaan maken. Meer info op www.florimundi.be.

Tip 5: Bloedsoep met spinnetjes
Gezellige bak-en kooknamiddagen houden. Van bloedsoep met spinnetjes waar jullie mijn recept kunnen vinden op Moodkids tot lekkere cakes of pannenkoeken.

Tip 6: Cinekidsfestival in Wilrijk
In Wilrijk kan je leuke films gaan bekijken zoals onder andere Pim en Pom, Tijgertje, Ernest en Celine, een leuke workshop volgen of naar het poppentheater Kikkerkusje, Kip van Troje. Het volledige programma vinden jullie op de site.

Foto: Marie’s garden

Tip 7: Bio pompoenen gaan plukken in zelfpluktuin Marie’s Garden in Overijse
Eerder dit jaar brachten wij al eens een bezoekje aan Marie’s Garden met Kobe en Frauke. Maar deze herfstvakantie lijkt het mij geweldig om er nog eens naartoe te gaan om bio pompoenen te gaan plukken. Deze herfstvakantie zijn ze open van dinsdag tot vrijdag van 13u30 tot 17u, zaterdag van 10u30 tot 17u en zondag van 10u30 tot 16u. Heerlijk uitstapje! Meer info op www.mariesgarden.be

Extra tips!
Bij slecht weer kan je natuurlijk nog altijd gewoon thuisblijven en lekker cocoonen in de zetel met bijvoorbeeld een leuk filmpje op Netflix waar wij ondertussen zwaar fan van zijn! Of je kan een leuke knutselactiviteit organiseren met tips uit Het Leuke Vakantieboek.

Fijne vakantie!

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Miss and Mrs.
  oktober 27, 2014 at 7:43 am

  Ik vind niks leuker dan herfstwandelingen… 🙂 maar die staat er al bij.

 • Reply
  Sofie Parmentier
  oktober 27, 2014 at 8:42 am

  Goch, even denken
  – pompoensoep maken
  – de sinterklaasboekjes al eens doorneuzen en een lijstje maken
  – knutselen met de herfstblaadjes vanop je wandeling (blaadje onder wit blaadje leggen en met wasco’s overgaan, diertjes maken met blaadjes en dan op kleven op je blad, kastanje schilderen in plaats van knikkerschilderen,
  – een gezelschapspelletje spelen met alles erop en eraan (lekker drankje, chipje, kaasje, salami, …)
  – spookjes maken uit gips
  – sokpoppen maken
  – ik begin dan ook al te brainstormen over mijn kerstversiering en zelfgemaakte kerstkaartjes (of is dat nog te vroeg, …)
  – Nog een laatste keer gaan spelen op het speelpleintje en dan thuis komen en een kopje warme chocomelk drinken,
  – …

 • Reply
  an
  oktober 27, 2014 at 9:36 am

  vanalles leuk om te doen deze vakantie … zeker als de zon wat meewil … maar onze nummer 1 op de TO DO-lijst is een griezelige spin knutselen … om tante Greet terug te pakken, nadat ze de spin die ze samen met Lili knutselde op een avond in onze brievenbus kwam gooien … 🙂

 • Reply
  Anita H.
  oktober 28, 2014 at 12:43 am

  Veel kinderen blijken (wellicht onverwacht) de sauna erg leuk te vinden. Proefondervindelijk vastgesteld!
  sepia [at] home . nl

 • Reply
  Woohoo
  oktober 28, 2014 at 7:32 am

  Genieten van de laatste zonnestralen en doen wat je nu een aantal maanden niet meer kan doen. We gingen zondag nog naar Plopsaland (want nu is Plopsaland dicht hè mama?) en gisteren heeft mijn dochter nog in de zandbak gespeeld in onze tuin (zo’n goedkope blauwe schelp) en bellen geblazen en ze heeft zich enorm geamuseerd. En dat is voor elke mama genieten!

 • Reply
  Auke Vanblaere
  oktober 28, 2014 at 8:34 am

  Allereerst doen we links en rechts inspiratie op en gaan de kids aan het knutselen om het huis helemaal om te toveren in herfstsfeer. Als de zon komt piepen trekken we naar buiten. Daarna smullen we van zelfgebakken taartjes. De zomeroutfits verdwijnen definitief uit de kast en maken plaats voor de nieuwe (zelf genaaide) collectie. s’ Avonds gaat de houtkachel aan en plannen we samen de volgende dag. Heerlijk!

 • Reply
  bobbyminouch
  oktober 28, 2014 at 9:09 am

  Naar het sprookjesbos in Aalst gaan: daar krijg je een sprookjesvertelling, een superleuke boswandeling en een 4-uurtje voor de kids. Een mooie herinnering aan vroeger, toen ik zelf kleintjes was!

 • Reply
  Katleen Meel
  oktober 28, 2014 at 10:00 am

  Dé tip voor een geslaagde herfstvakantie? Mijn kindjes genieten al bij het woord vakantie 🙂 Samen in pyjama opstaan, en dit zo wel even volhouden, dan de laarzen aan en in de tuin, pompoensoep maken, onverwacht vriendjes uitnodigen, leven op hun eigen ritme, waarin niets moet en meer mag, ook voor mij een zalige vakantietijd …

 • Reply
  Nicole orriëns
  oktober 28, 2014 at 12:36 pm

  De vakantie is inmiddels alweer voorbij, maar het zijn leuke tips!

  http://www.huisvlijt.com

 • Reply
  Leen
  oktober 28, 2014 at 4:21 pm

  Wat een leuke tips, dank je wel! Ik heb misschien nog wel een paar goeie aanvullingen :

  – Behalve bloedsoep met spinnetjes kan je wormenspaghetti maken! Gebruik allerlei soorten pasta door elkaar: zeker spirelli en macaroni, maar ook in stukken gebroken gewone spaghetti en tagliatelli mag ertussen. Door elkaar op 1 bord ziet dat eruit als… wompjes op een hoop. Saus erbij en smullen maar 😉
  – Naar de film gaan is top, zeker als er een knutselactiviteit op volgt zoals in Wilrijk. Je kan natuurlijk ook thuis ‘cinema’ spelen, met zelfgemaakte popcorn in geknutselde zakjes en de hele santeboetiek. gezellig onder een dekentje!
  – Ook herfstwandelingen worden hier gesmaakt. Bij vochtig weer is paddenstoelen / kabouterhuisjes spotten een goeie activiteit. Bij mooi weer kan je de speeltuin uitproberen na een fikse wandeling. Nu is er veel minder volk dan in volle zomer dus plek genoeg! Wij zijn zware fan van de provinciale domeinen her en der te lande. Ze zijn gratis, en allemaal zijn ze niet alleen mooi om te wandelen, maar ook uitgerust met supertoffe speeltuigen. Dikwijls hoort er ook ene kinderboerderij bij trouwens. Bij ons in de buurt is dat Leuven en Heist op den Berg, maar er zijn er zoveel! En de speeltuin der gratis speeltuinen: Bokrijk!!
  – In Leuven is er het Rode Hond Festival, een kunstenfestival voor kinderen. http://www.rodehond.be met betalende voorstellingen maar ook veel gratis randanimatie
  – Knutselen in de herfstvakantie zijn zeker en vast heksen en tovenaarshoeden, maar hier wordt ook wreed gedaan aan theelichtjes versieren en toverstafjes maken! Alles voor ene heksen feest niewaar! De laatste toverstafjes die we maakten was van een stok (gevonden op wandelinh), versierd met overschotjes klei, pluimpjes, touwtjes en restjes verf.

  nog veel herfstplezier
  groetjes
  Leen

  PS benieuwd of er in dat boek nog meer leuke tips staan 😉

 • Reply
  chez victorine
  oktober 28, 2014 at 4:48 pm

  Leuke tips! Kan hier heel erg ter inspiratie dienen, want ik heb ook wat verlof kunnen regelen deze week (joepie!) en ik post trouwens deze week iedere dag een verslagje van onze “activiteiten” op mijn blog http://www.laviedevictorine.blogspot.be

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.