0
Uncategorized

Slaaptips voor peuters en kleuters

Terwijl mijn peuter haar middagdutje doet en mijn kleuter wat uitrust in de zetel, verklap ik jullie graag onze slaapritueeltjes en geef ondertussen nog wat slaaptips én 3 pyjamas weg! 3 vliegen in één blogpost!

Frauke gaat ‘meestal’ eerst naar bed. Ik zeg ‘meestal’ omdat het deze zomer vaak gebeurt dat onze koters veel later opblijven waardoor we samen nog een verhaaltje lezen en dan samen gaan slapen. In september zorgen we opnieuw voor meer structuur, ‘t zal nodig zijn.

Net voor ze gaan slapen, nemen we meestal nog een badje, trekken we de pyjamas aan, drinken we nog een flesje volle melk en kijken we samen nog wat tv of spelen we nog een spelletje op de Ipad. Daarna is het tijd om dodoo te doen! Zowel Kobe als Frauke zijn gek op verhaaltjes voor het slapengaan, dus daar nemen we hier graag de tijd voor. Quality time ten top!

‘s Nachts worden onze kinders ‘bijna’ nooit meer wakker. Ze zeggen wel eens dat je kinderen zien slapen de beste slaappil is. Begrijpen jullie waarom hier geen derde kindje meer komt? De slaap en rust is wedergekeerd ten huize Van Ael-Gielkens! Ik zeg er wel ‘bijna’ bij, omdat het af en toe wel gebeurt dat Kobe of Frauke ‘s nachts nog wakker worden. Kobe komt wel eens in het grote bed gekropen en mijn moederhart laat dat meestal gewoon toe (al beklaag ik mij dat dan ‘s morgens). Frauke huilt soms ‘s nachts omdat ze haar tutje kwijt is of ze slaagt er tegenwoordig in om ‘s nachts haar pamper uit te trekken met alle gevolgen van dien. Maar voor de rest hoor je ons niet klagen. Schone slapers hier in huis, maar dat hebben we eigenlijk ook wel verdiend na meer dan drie jaar aan slapeloze nachten!

Gaat het slapen wat moeilijker, dan raad ik jullie volgende tips aan:
– Zorg voor een vaste bedtijd en een vast bedritueel
– Een halfuur voordat je kinders moeten slapen, doe je het al wat rustiger aan
– Zorg dat je zelf ontspannen bent als je je kinderen in bed moet stoppen
– Zorg voor een keigezellige slaapkamer en een heerlijk bedje

Inspiratie voor de inrichting van gezellige kinderkamers kunnen jullie trouwens vinden in de slaapkamertjes van Kobe of Frauke. Binnenkort staan zijn onze kamertjes ook te bewonderen in het mini woonboek van de Woonbloggers.

Lekker slapen is eens zo leuk als je slaapmonstertjes een leuke pyjama aan hebben. Een tijdje geleden maakten we hier kennis met de Dodoo-collection van Eskimo: lekker Belgisch (Gents familiebedrijf), mooie ontwerpen, goei kwaliteit en Kobe en Frauke vinden het superleuk om dezelfde pyjama aan te hebben.

Er is ook goed nieuws, want ik mag 3 x een AHOY-pyjama weggeven van de Dodoo Collectie van Eskimo. 2 exemplaren geef ik weg via deze weg, 1 exemplaar kan je winnen via Instagram. Je hebt dus 2 x kans om te winnen en zowel jongens-als meisjesmama’s kunnen meedoen!
Wat moet je doen?
1) Like mijn Facebookpagina of volg mij via Instagram of via Bloglovin’ (altijd fijn om nieuwe volgers te ontmoeten)
2) Deel deze post op Facebook, laat hieronder of op mijn Facebookpagina een reactie achter met daarin dé ultieme reden waarom jullie zo’n pyjama verdienen + laad op mijn Facebookpagina een leuke foto op met jullie favoriete bedritueel! 
Succes!
Eind deze week maak ik via Facebook de winnaars bekend!
En nu geniet ik even verder van de rust,
x
Lobke

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  bobbyminouch
  augustus 17, 2014 at 7:28 pm

  Wat een leuke actie! Stoere PJ’s. Zelf besef ik heel goed hoeveel geluk ik heb met mijn drie kindjes! Die slapen 12 uur per nacht…Ons ritueeltje gaat als volgt: naar boven gaan, tandjes poetsen, pipi doen, kleertjes uit en PJ’s aan, in de oudste haar bed verzamelen voor een verhaaltje, na het verhaaltje veel zoentjes en knuffeltjes, spookjes (lichtjes) aan en het grote licht uit.ZZZZZzzzzzzzzzzz

 • Reply
  Woohoo
  augustus 18, 2014 at 6:23 am

  Mijn dochter slaapt nu net twee dagen in haar grote bed en ze is er superfier op! Daarvoor lazen we elke avond een verhaaltje in de schommelstoel, nu dus in haar bed. Haar lievelingsboek heet Rik bij de dieren en heeft op elke pagina een aantal vraagjes over items die je moet zoeken, zo o.a. Sam de poes die altijd ergens verstopt zit. Zalig hoe ze die woorden van de tekstjes al allemaal mee kan zeggen! Zo’n pyjama zou wel een erg mooie beloning zijn voor haar, om flink in haar grote bed te blijven ‘s nachts.

 • Reply
  Steentje T
  augustus 19, 2014 at 10:24 am

  Vind ik leuk en gelezen op Bloglovin en ook gedeeld.
  Met zo’n pyjama zal zoonlief misschien voortaan sneller naar bed willen en misschien beter slapen want de afgelopen nachten waren hier weer wat minder. Oké een hoestje zit er ook weer voor wat tussen.

 • Reply
  Lies bet
  augustus 20, 2014 at 1:22 pm

  Ik volg je op facebook én bloglovin. Mijn dochtertje dat volgende maand 2 jaar wordt verdient zo’n mooie pyjama omdat ze steeds zo flink gaat slapen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.