0
Uncategorized Zelfgemaakt

DIY: Candy jurk en Sunny Pants! Daarom ben ik fan van La Maison Victor

Dat ik een zwak heb voor mooie magazines, is geen groot geheim. Ik ben niet voor niets journaliste voor verschillende magazines geworden. Maar wat als je hobby gecombineerd wordt met een mooi magazine? Wow! La Maison Victor heeft het allemaal: schoonheid gecombineerd met leuke artikels en goeie tutorials. Happiness is all over me! Ik kan daar dus echt naar blijven kijken hé!

Wie zelf hippe (kinder)kleding wilt maken, zit bij La Maison Victor goed! De ontwerpen zijn telkens opnieuw super en worden stuk voor stuk goed uitgelegd, dat is fijn voor een beginnende naaister als ik! Bovendien vind je er zowel leuke en trendy patroontjes voor kinderen als voor vrouwen en mannen.

Ik was meteen smoorverliefd op dit Candy jurkje uit de allereerste editie van La Maison Victor, een kleedje voor echte speelvogels zoals ons Frauke.

LMV raadt aan om het jurkje met sweaterstof te maken, om de afwerking te vergemakkelijken. Ik koos voor zachte gele sponzen stof die ik vond bij Opwijkse Stoffen, dus tekende extra naadwaarde aan de hals en mouwen om het mooier te kunnen afwerken. Volgende keer maak ik het wel met sweaterstof! Of misschien met een mooi tricootje afgewerkt met een mooi randje?

Een avondje hard doorgewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Ons speelvogeltje straalt als de zon in haar geel candy jurkje!

Isn’t she lovely?

Ook ik ben een kleedjes-en rokjesmens. Mensen die mij kennen weten dat ik bijna altijd een rokje of jurkje draag! Een broek vinden die mij perfect past, was elke keer opnieuw een helse zoektocht! Maar het is gelukt, ik vond het perfecte patroon: de Sunny Pants waar ik ondertussen al twee exemplaren van maakte!

Bovenstaand exemplaar met een stofje van Liesellove

Dit stofje vond ik bij Opwijkse Stoffen
Op mijn to-do-list staat nog de jumpsuit voor Frauke (al twijfel ik door de potjestraining die nog op het programma staat) en de June Dress voor mijzelf (waar zij een perfect exemplaar van maakte).
Hier heeft er eentje zwaar de naaismaak te pakken.
Dankjewel La Maison Victor voor de inspiratie. Ik kijk al uit naar jullie volgende editie!
En jullie, zijn jullie ook fan van dit magazine en wat is jullie favoriet uit La Maison Victor?
xxx
Liefs,
Lobke

You Might Also Like...

18 Comments

 • Reply
  Liesellove
  juli 22, 2014 at 5:41 pm

  ik herken de zwakheid voor dat tijdschrift 😉 moest ik nu nog eens mijn naaidrive terug vinden 😉

  • Reply
   Liesellove
   juli 22, 2014 at 5:47 pm

   Ps.: in al mijn gezaag over mijn eigen naaidrive vergeet ik te zeggen dat ik fan ben van dat jurkje 🙂 zo schoon en schattig voor haar 🙂 en ja ook fan van de broek (hoe zou dat toch komen?)

 • Reply
  Ik maak het zelf nu
  juli 22, 2014 at 6:01 pm

  Hier nog eentje die fan is van het tijdschrift.Heb al 2 Sunny Pants gemaakt,de Viva Top voor de dochter.De June Dress vind ik mooi behalve de halsuitsnijding aan de voorkant want ik heb het her niet graag zo hoog toe en dat houd me tegen om deze jurk te maken,geen idee hoe ik die dieper zou moeten maken.

 • Reply
  Nys Elke
  juli 22, 2014 at 7:10 pm

  Ik ben ook fan! Van LMV én van jouw creaties!
  Ik maakte al twee keer de Junedress en ook de Ally jumpsuit, heerlijke patroontjes…

 • Reply
  Hiskia van Leeuwen
  juli 22, 2014 at 8:16 pm

  Zo schattig dat jurkje!! Moet me daar toch ook eens aan gaan wagen, aan dat model 🙂 Jouw broek ziet er ook tof uit, zeker met die gave sandals!!!! 😉

 • Reply
  Sylvia @ lilyenwoody
  juli 22, 2014 at 8:22 pm

  Schattig Candy jurkje! Ik ben ook grote fan van LMV, maakte al de june dress en de sunny pants.

 • Reply
  Seija Metime
  juli 22, 2014 at 8:25 pm

  Oog, ik ben ook van. Maar dat konden jullie natuurlijk hier
  http://me-timebyseija.blogspot.be/2014/06/june-dress.html
  al lezen!

 • Reply
  Caroline Bellens
  juli 23, 2014 at 6:13 am

  Weet jij nog in welke editie van LMV die 3 kledingstukken staan? Ik zou ze ook graag willen kopen en maken, als ze niet te moeilijk zijn (ik ben een beginner die graag iets bijleert).

  • Reply
   Leuke Wereld
   juli 23, 2014 at 6:28 am

   Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  • Reply
   Leuke Wereld
   juli 24, 2014 at 7:45 am

   Het kleedje stond in de lente-editie van La Maison Victor en de Sunny Pants in de zomereditie.

 • Reply
  twinkelbelletje
  juli 23, 2014 at 6:51 am

  Ik ben ook fan! Al moet ik vooral nog de tijd vinden om alles te maken wat ik graag zou willen! 😉 Heel mooi die candy jurk, prachtig zomers en wat een leuk modelletje! Je Sunny pants zijn ook super, ik hoop er gauw zo eentje voor mezelf te hebben 🙂

 • Reply
  amélie / ammelientje / amme
  juli 23, 2014 at 7:19 am

  Bij het zien van deze post ga ik misschien toch es geel durven kopen: mijn dochtertje heeft dezelde haarkleur en tot nu toe hield ik het voorzichtig bij blauwtinten en soms rood… Keimooi patroontje ook, maar naaien zit er momenteel niet in

 • Reply
  ann cloots
  juli 23, 2014 at 12:22 pm

  Sjieke dinges!

 • Reply
  Sandra Stoft
  juli 23, 2014 at 8:33 pm

  Zo schattig je dochter met het gele kleedje!
  Toch eens opzoeken tot welke maat het kleedje gaat, lijkt een heel gemakkelijk kleedje voor mijn dochter 🙂

 • Reply
  Friemel En Tinus
  juli 23, 2014 at 9:31 pm

  Wat een schattig jurkje! En. De draagster ervan is nog veel schattiger 🙂

 • Reply
  Stephanie
  juli 14, 2015 at 9:49 am

  Super mooi! Welke stof gebruikte je voor de broek? Een gewoon katoentje? Ik wil die ook wel eens proberen 🙂

  • Reply
   Lobke Gielkens
   juli 14, 2015 at 11:30 am

   Was een gewoon katoentje idd, ik kocht het bij Liesellove.be! Succes!

 • Reply
  Elma
  maart 19, 2016 at 1:27 pm

  HELP, ik vind dat patroon niet van dat candy jurkje ondanks ik de eerste editie wel heb van LMV…?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.