0
Uncategorized

Leuke webshop: Kleine Koning

Het is woensdag, dus tijd voor een nieuwe webshop van de week. En wat voor eentje!
De Kleine Koning staat al een tijdje tussen mijn favorieten! Waarom? Omdat ze van die originele baby-en kinderleggings verkopen, maar ook leuke kinderponcho’s en jasjes, jurkjes, rokjes maar vooral voor hun supermooie zonnehoedjes! En laat dat nu net hetgeen zijn dat we de laatste dagen al veel gebruikt hebben. Zeker ons Frauke met haar rosse haartjes en huidtype 1, bijna altijd draagt ze haar hoedje als we buiten zitten. Isn’t she lovely?

Omdat het bijna echt zomer is en ik deze webshop echt superkleurrijk en heerlijk zomers vind, interviewde ik Janneke, de sympathieke dame achter de Kleine Koning:
Hoe ben je met je webshop begonnen?
Voordat ik met mijn shop gestart ben werkte ik onder andere als artist en animator bij een gamebedrijf (Little Chicken) in Amsterdam. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan. De werkdagen en weken waren lang, maar heel leerzaam en waardevol. Na de geboorte van mijn dochtertje was dit helaas voor mij niet meer te combineren. Omdat mijn man een internetbedrijf heeft (en dus veel ervaring met het bouwen van webshops), kon ik deze stap eenvoudig nemen. Kleine Koning brengt mijn hang naar creativiteit, fotografie, struinen op het internet en vormgeving samen รฉn ik heb de mogelijkheid om dicht bij mijn dochter te zijn.
Hoe zou jij je webshop omschrijven?
Origineel, kleurrijk en beetje vintage.

Waar haal jij je inspiratie?
Mijn inspiratie komt vooral van heel veel ‘online window shoppen’ in het buitenland. Wat wordt er aangeboden op de Amerikaanse markt, wat is hip in Zuid Korea en wat speelt er bijvoorbeeld in Scandinaviรซ. Esty vind ik ook prachtig om te volgen en Pinterest mag natuurlijk niet ontbreken. Al ben ik wel heel eigenwijs en trek mij niet zoveel aan wat de huidige mode is. Ik vind het belangrijk dat kinderkleding ook echt kinderkleding is, niet van die minimama’s, ze hebben daar nog tijd genoeg voor toch?!

Welk product uit je webshop is je favoriet?
Deze is mijn favoriet, niet goedkoop dat zal ik absoluut beamen maar er komt wel heel veel bij elkaar wat ik leuk en belangrijk vind. Het is kleurrijk, spreekt tot de verbeelding, erg speels en heeft ook dat fijne vintage gevoel. Daarbij wordt het handgemaakt in Groot Britanniรซ en is het echt geweldig om aan te zien ๐Ÿ™‚ Voor een kleiner prijsje vind ik deze echt zo schattig! Enfin lastig kiezen hoor!

xxx
Lobke

You Might Also Like...

22 Comments

 • Reply
  costa_rica
  juni 11, 2014 at 6:43 pm

  Mijn favoriete zomerhoedje is zeker het nieuwe hoedje “Peaches”. Zo schattig!!!

  In de zomer gaan wij heel vaak naar de Zoo van Antwerpen. We hebben een abonnement, dus kunnen zo vaak we willen binnenspringen. Of het nu voor een dag, een halve dag of zelfs maar een uurtje is, de kindjes zijn dol op deze uitstapjes!!!

 • Reply
  Lies bet
  juni 11, 2014 at 7:09 pm

  De ultieme zomertip? Een zwembadje met water om mee te spelen, inclusief waterballonnen, gieters, waterpistooltjes, … Gegarandeerd veel plezier op een mooie zonnige dag!
  Ik vind de zonnehoed “Peaches” het mooist!

 • Reply
  De wereld van Sofie (Jade or)
  juni 11, 2014 at 7:12 pm

  Ooooh ik vind mutsje Max geweldig!
  Een zomertip, weliswaar voor de peuterleeftijdsgroep gezien dochterlief: niks fancy, gewoon een emmer water klaarzetten met kleine potjes en een lepel en dan hutsepot maken met grassprietjes. Uuuurenlang speelplezier en kost je geen cent ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  inie
  juni 11, 2014 at 8:17 pm

  Hoe heerlijk!!!
  Ik ga helemaal voor het ‘graphic’ model!! Schitterend gewoon! En net nu Eloise haar hoedje te klein wordt (of vooral haar hoofd heel erg groot!!) zou dit wel erg welkom zijn!
  Mijn ultieme zomertip: geen idee eigenlijk! Het is de eerste zomer met haar, dus ik hoop erg veel tips te lezen op jouw blog! Wat ik zelf al kan bedenken is veel zonnecrème en veel water!

 • Reply
  Eveline Kersten
  juni 11, 2014 at 8:37 pm

  Ooh jee weer zo een zalig webshop waar we op kunnen neuzen :D… Zalig voor de baby-uitzet ๐Ÿ˜€ !!!

  Mutsje “Daan” is volledig mijn ding ๐Ÿ˜€ … Zo schattig die oortjes en bloemetjes aan de binnenzijde ๐Ÿ˜€
  Lekker uniek en girly ๐Ÿ˜€

  Een zomertip? Ik heb er eigenlijk geen idee van. Als nieuwe mommie-to-be heb ik nog geen idee wat handig en goed is voor de zomer. Leuke om hier enkele ideeën en ervaring op te doen ๐Ÿ˜€ !

 • Reply
  Barbara
  juni 11, 2014 at 8:54 pm

  ooooh, zo mooi zeg, die hoedjes!! Ik doe graag mee met je give-away! Ik vind de peaches absoluut de mooiste! Maar wat een leuke spulletjes in die webshop zeg, ik heb de link meteen gepind om het te onthouden ๐Ÿ™‚ Ik volg je sinds kort, en heb jullie ook geliked op facebook nu ๐Ÿ™‚
  Qua ultieme zomertip: hier een 2,5-jarige en een 5-maandertje, dus voorlopig is het vooral en altijd groot feest als het zwembadje buiten staat ๐Ÿ™‚ Meer moet dat niet zijn soms… ๐Ÿ˜‰ Grappig dat ik hierboven soortgelijke tips lees ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Leen Siebens
  juni 11, 2014 at 9:11 pm

  ik volg je via bloglovin. had ik facebook ik zou de webshop zeker liken.
  k hou van het model peaches. mijn zomertip^: veel met water spelen

 • Reply
  Needle work
  juni 12, 2014 at 6:03 am

  Zo een hoedje/petje zou super van pas komen tijdens onze kampeervakantie binnen 3 weken. Mijn favoriet? Graphic of Little farm.
  Mijn zomertip? Kamperen met kinderen, zo fijn dat dat is! En wat wij ook elk jaar doen, kamperen in eigen tuin, maar daar zijn jou kindjes misschien nog net te klein voor.

 • Reply
  natali
  juni 12, 2014 at 7:10 am

  Mijn favoriet is het strandpetje hot airballoon, mooi!
  Mijn tip? Zorg dat je altijd watermeloen in huis hebt, hydrateert enorm! Veel makkelijker dan het blijven vragen, drink nu toch een beetje ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Inge Hermans
  juni 12, 2014 at 8:16 am

  Mijn facoriet is het zonnehoedje “graphic” in het zwart.
  Mijn zomertip? Wel mijn kleine meid wordt deze zomer nog maar twee, dus zoveel zomerervaring met kinderen heb ik niet. Ons grootste probleem was meestal om tijdens de hete zomernachten koel te blijven op een te warm appartementje, wel kersenpittenkussens kunnen niet enkel in de microgolf, maar ook lekker in de vriezer, neem ze mee naar bed en jij en je kroost kunnen toch weer een beetje afkoelen.

 • Reply
  Mamadammeke
  juni 12, 2014 at 10:11 am

  1. check
  2. http://www.kleinekoning.nl/zonnehoedje/zonnehoedje-meisje
  3. zonnecremespray! Heb ik pas ontdekt, en in tegenstelling tot wat ik doorgans doe vast niet zo ecologisch, maar wel supergemakkelijk ๐Ÿ˜‰ En tip 2: een zwembadje van de action van 2,5€, een emmer of 6 water, een bekerke of 5 en wat ander speelgoed. Goed voor uuuuuuuren en uuuuuren speelplezier ;).

 • Reply
  Sylvia @ lilyenwoody
  juni 12, 2014 at 11:19 am

  Ik doe graag mee voor zomerhoedje Peaches.
  Zomertip: spelen in de schaduw onder de tafeltent!

 • Reply
  Mara Kockaerts
  juni 12, 2014 at 11:36 am

  Sinds ik zwanger ben heb ik mijn ogen ook serieus de kost gegeven op de kleine koning website. Superfijne site! Ik weet wel al wat kopen ๐Ÿ˜‰
  Volgen & liken doe ik al, mijn supertip daarentegen heb ik niet, ik zal het binnekort zelf kunnen ontdekken *kijkt er enorm naar uit*

  Het zonnehoedje dat ik verkies graphic, of misschien het mutsje max (vind ik wel superschattig).

 • Reply
  Auke Vanblaere
  juni 12, 2014 at 1:44 pm

  Het zonnehoedje Peaches vind ik helemaal “wauwww”: vrolijk zomers!

  Onze tip voor deze zomer: ga op reis naar… je eigen tuin. Eerst heerlijk picknicken in het gras, daarna dolle pret op de trampoline waar we de sproeier onder monteerden en uiteindelijk nog wat nagenieten met een ijsje met aardbeien (geplukt uit de eigen serre).

  Meer moet dat niet zijn.

 • Reply
  Freya
  juni 12, 2014 at 2:25 pm

  Het hoedje ‘peaches’ ziet er super schattig uit voor mijn bijna tweejarige.
  Water is hier ook een topper. En dan achteraf picknicken in de tuin.

 • Reply
  mieke
  juni 12, 2014 at 2:28 pm

  Wat een leuke modelletje!
  Voor een meisje zou ik gaan voor de peaches, voor de jongens de little farm.
  Mijn tip: veel water laten drinken. Dit lukt zoveel beter met ijsblokjes erin. Deze maak ik zelf met een framboosje, viooltje, … erin. Altijd prijs!

 • Reply
  Jess Cee
  juni 12, 2014 at 3:42 pm

  Super die hoedjes! Ik wil er zelf ook nog eentje maken voor onze kleine meid, maar eentje winnen zou ook super zijn.. Ik vind het zonnehoedje ‘Maartje’ superleuk!
  Mijn tip: beter voorkomen dan genezen… Dus beter eens teveel dan eens teweinig je kids inwrijven tegen de zon! En vooral laat je kinderen kind zijn…

  • Reply
   Jess Cee
   juni 12, 2014 at 3:43 pm

   Ik was onlangs op een communiereceptie en daar zat een tweeling van 2 jaar oud gedurende de ganse receptie in hun buggy omdat de papa er anders voortdurend achter moest zitten.. Niet te begrijpen..

 • Reply
  ziggy
  juni 12, 2014 at 5:30 pm

  ooooh, het mutsje daan met ecru buitenkant en de gebloemde binnenkant is prachtig!!!
  ik ging zelf nog een hoedje naaien maar nu ik die mooie mutsjes zie, zal ik er eentje bestellen ipv in die hitte achter mijn machine gaan zitten
  ultieme zomertip ?
  mijn kinderen haten het om ingesmeerd te worden dus mogen ze het zelf doen, ik maak tekeningen op hun lijfje met de zonnecreme en zij wrijven de tekeningen weg, en wij blijven binnen spelen tijdens de warmste uren van de dag

 • Reply
  Tiene
  juni 16, 2014 at 11:56 am

  ik ga voor dit exemplaar: http://www.kleinekoning.nl/zonnehoedje/jongens_zonnehoedje#48687 prachtig! ik ken de webshop al sinds de opstart (heette toen buidelslings en meer) en blogde er al vaker over, mijn tips voor de zomer? sponsen shorten natuurlijk, niets zo leuk als dat! groetjes, tiene

 • Reply
  Peter en Ilse Bos
  juni 16, 2014 at 1:54 pm

  Wat leuk! Ik vind kleine koning ook echt een aanrader! Ik doe graag mee voor het schattige zomerhoedje ‘peaches’ Die is zoooo schattig, zal mijn meisje prachtig staan! Mijn zomertip: zet je kind altijd een zonnehoedje op z’n bolletje! ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Fleur Goudriaan- de Sain
  juni 16, 2014 at 7:09 pm

  Zonnehoed “Peaches” is echt mijn favoriet voor mijn dochter, wat schattig!!
  Mijn zomertip is zorg voor veel schaduw in de tuin. De kinderen kunnen zich dan de hele dag heerlijk vermaken buiten. En tussen de middag even naar de koelte binnen om een siësta te houden of gewoon even rustig te zitten en wat af te koelen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.